Pohjoismainen vastarintaliike määrättiin lakkautettavaksi

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi tänään antamassaan päätöksessään lakkautettavaksi kaksi uusnatsijärjestöinä pidettyä järjestöä. Kyseiset toimijat ovat Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL) ja Pohjoinen Perinne ry.

Käräjäoikeuden mukaan PVL on yhdistys, joka ajaa demokraattisten arvojen kanssa yhteensopimattomia tavoitteitaan laittomin ja räikeästi hyvän tavan vastaisin keinoin, sekä panettelee ja solvaa kansanryhmiä ja levittää vihapuhetta.

”Loukkaavien ja vihamielisten ilmaisujen lisäksi väkivaltaa ja häirintää käyttämällä ja siihen hyväksyvästi suhtautumalla sekä toiminnan itsepuolustukseksi selittämällä yhdistys kannustaa kannattajiaan väkivallan ja häirinnän käyttöön vihollisiksi väitettyjä tahoja vastaan. Erityisesti viimeksi tapahtuneen väkivaltateon uhria ja tämän ystävää on häpäisty esittämällä heidän elämäänsä koskevia tietoja halventavalla tavalla”, oikeus esitti päätöksensä perusteluissa.

Oikeuden linjauksen mukaan PVL:n toiminta ei ole yhdistymis- ja sananvapauden suojan piirissä, koska yhdistyksen toiminta loukkaa muiden perus- ja ihmisoikeuksia. Lisäksi yhdistys toimii yhdistyslaissa tarkoitetuin tavoin olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Suomessa ei ole määrätty yhdistystä lakkautettavaksi 1970-luvun jälkeen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, joten poliisilla ei ole vielä mahdollisuuksia puuttua järjestön itsenäisyyspäivän tapahtumiin.

Ei ole vielä tiedossa, viekö PVL asian hovioikeuteen.

7 thoughts on “Pohjoismainen vastarintaliike määrättiin lakkautettavaksi

 • 30.11.2017 at 14:45
  Permalink

  ”joka ajaa demokraattisten arvojen kanssa yhteensopimattomia tavoitteitaan laittomin ja räikeästi hyvän tavan vastaisin keinoin, sekä panettelee ja solvaa kansanryhmiä ja levittää vihapuhetta.”

  Tuolla määritelmällä sekä nykyinen hallitus että EU pitäisi lakkauttaa.

  Reply
 • 30.11.2017 at 14:54
  Permalink

  MC Jengit joita poliisi on todennut rikollisjärjestöiksi saavat jatkaa toimintaansa, vihervassarit ja antifapaskat sikailevat edelleen poliisin puuttumatta ollenkaan näiden väkivaltaisten ryhmien toimintaan. Ennusta lonkalta että itsenäisyys päivänä nämä siat järjestävät kunnon myllyn kaduilla jolloin jälleen kerran rikotaan ikkunoita ja autoja. Ja näinhän tulee käymään polpon suojeluksessa ja siunauksella.

  Reply
 • 30.11.2017 at 15:44
  Permalink

  ”vihervassarit ja antifapaskat sikailevat edelleen poliisin puuttumatta ollenkaan näiden väkivaltaisten ryhmien toimintaan.”

  Täsmennys jos sallinette; Hyökkäilevät järjestelmällisesti juurikin poliisia vastaan ja erilaisilla aseilla aseistettuina. Kuitenkaan PoHa:a ei tämä puoli huolestuta lainkaan. Eipä juuri näy poliisijohtoon soluttautuneiden henkilöiden viherpaskemmistolaisuus, eipä ei…

  Reply
 • 30.11.2017 at 15:45
  Permalink

  Tätä ei voi kommentoida muuten kuin erään tunnetun marssin sanoin: ” Ei ennen uhmamme uupua voi, kuin vapaa on Suomen kansa.” Voidaanko nyt varmmistoliitto lakkauttaa? Parempaa väkivaltaa tarjolla, 6.12.?

  Reply
 • 30.11.2017 at 16:43
  Permalink

  Marssin järjestää kohtivapautta ,mitä ei ole kielletty joten marssiin se ei tule vaikuttamaan.

  Reply
 • 1.12.2017 at 06:13
  Permalink

  Isänmaallisuus on Suomessa nykyään rikos. No tuo tuskin lakkauttaa isänmaallisten toimintaa, päinvastoin. Odotan innolla viherpunakommunistien riehumista kuudes päivä.

  Reply
 • 4.12.2017 at 08:16
  Permalink

  Antifa puaskat saavat rahaa, häiritäkseen oikeamielisiä ihmisiä Suomalaisilla arvoilla ja jenkkilässä heerra Soros maksaa näille palkkaa ”Open societyn” nimisen hyväntekeväisyysjärjestön sisar lafkojen kautta sekä lisäsi sinne juuri 18miljardia…siitä riittää pohjolaankin moneen ”terrori” yritykseen, turpaan vaan ja jenkeissä niille annetaan mellakka s/m-80 kranaatteja sekä tiedä mitä muuta…nyt ne haluisi aseita. Antifa/BLM/Alt-right, samaa Sorosin saastaa eri nimillä, älkää meni mukaan koska voi lähtee henki.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.