Reijo Tossavainen: Perkele!

Otsikossa on suomen kielen vahvin kirosana. Tarkoituksella, täysin harkiten. Siksi, että tunteeni kuohahtivat, kun luin jutun Iltalehdestä. Siinä kerrottiin kuinka kantasuomalainen jätettiin heitteille. Sen sijaan maahan paremman elintason perässä tulleita hyysätään kaikin mahdollisin keinoin.

Iltalehti kertoo sotaveteraanin kolkosta kohtalosta näin:

”Vanhus oli lähtenyt asunnostaan pyörätuolilla rappukäytävään. Vanha mies joutui syystä tai toisesta portaisiin pyörätuolillaan, joka vyöryi kovalla metelillä seuraavalle tasanteelle. Vanhus paiskautui rapun betoniseinään ja kuoli ilmeisesti välittömästi.

– Kukaan ei tiedä, mihin isä oli menossa. Ehkä Karjalaan, viime ajat hän puhui jatkuvasti siitä. Siitä tuli kunnon surmanajo, yksi veljeksistä sanoo.

Hän ei voi ymmärtää, miksi vanhus kotiutettiin hissittömään taloon, vaikka omaiset eivät sitä halunneet. Heidän mielestään oli selvää, että vanhus olisi tarvinnut jatkuvaa hoivaa eikä voinut asua yksin.”


Esimerkiksi Helsingin kaupunginhallituksen mielestä kielteisen päätöksen saaneille maahantulijoille pitää tarjota käytännössä jopa kantasuomalaisia paremmat palvelut. Toisin sanoen tähän maahan voi tulla kuka tahansa ja mistä tahansa, ja sanoa taikasanat ”olen pakolainen”. Vaikka tulo todettaisiin perusteettomaksi, hänellä olisi silti täydet oikeudet yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi pari vuotta sitten, että ”pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia”. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti halustaan antaa oma kotinsa ”pakolaisten” käyttöön. Pahimmat hyysärit eli punavihreät maailmanparantajat ovat valmiit menemään sitäkin pidemmälle.

Reijo Tossavainen

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.