Sipilä huolissaan Afrikan nuorten tulevaisuudesta Norsunluurannikon huippukokouksessa

8
Afrikan nuorten tulevaisuus oli pääaiheena 29.11. alkaneessa EU:n ja Afrikan Unionin kaksipäiväisessä huippukokouksessa Norsunluurannikolla. Ennen varsinaista huippukokousta päämiehet tapasivat eurooppalaisia ja afrikkalaisia nuoria.

Huippukokoukseen osallistunut pääministeri Juha Sipilä korosti puheessaan koulutuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien tärkeyttä.

– Maanosiemme tulevaisuus riippuu nuorista. Meidän pitää tehdä kaikkemme, jotta nuoret saavat työtä Afrikassa ja Euroopassa. Heille on tarjottava tulevaisuuden näkymiä, Sipilä sanoi.

Pääministeri Sipilä nosti voimakkaasti esiin myös tyttöjen ja naisten aseman

– Suomi juhlii tänä vuonna satavuotista itsenäisyyttään. Suomessa naisilla on aina ollut aktiivinen rooli politiikassa ja työelämässä. Yhdelläkään maalla ei ole varaa olla käyttämättä puolta kapasiteetistaan. Tyttöjen oikeudet ja tasa-arvoiset mahdollisuudet koulutukseen ovat avain kestävään kehitykseen, Sipilä totesi puheenvuorossaan.

Pääministeri Sipilän delegaatiossa oli poikkeuksellisesti mukana myös nuori, jonka nuorisojärjestöjen kattojärjestö Allianssi valitsi. Eurooppanuorten puheenjohtajan Tuomas Tikkasen mukanaolo nuorten tulevaisuutta käsittelevässä huippukokouksessa herätti paljon myönteistä huomiota Suomelle.

Kokouksen yhteydessä pääministeri Sipilällä oli erillinen neuvottelu Somalian presidentti Farmaajon kanssa. Presidentti Farmaajo kiitti Suomea hyvästä yhteistyöstä ja toivoi maiden parantavan yhdessä somalinuorten koulutusmahdollisuuksia.

Lähde: Valtioneuvosto

Kuva: © Anne Sjöholm, Prime Minister’s Office

8 KOMMENTIT

 1. ”herätti paljon myönteistä huomiota Suomelle.”

  No tämähän se on tärkeintä, tietenkin afrikkalaisten paksustivoinnin ohella. Samaan aikaan KePu jakaa innokkaimmille faneilleen tyhjiä ämpäreitä…

  • Siellä sitä on nuoltu neekerinpersettä niin että henki haisee kurkumapaskalle vielä kotimaan kamarallakin.

   ”Presidentti Farmaajo kiitti Suomea hyvästä yhteistyöstä ja toivoi maiden parantavan yhdessä somalinuorten koulutusmahdollisuuksia.”

   Heitetäänkö ihan villi veikkaus herra presitentti? Jookos? Annas kun arvaan että ne teidän neekerit pitää kouluttaa suomessa ja suomalaisten veronmaksajien rahoilla? Vastikkeetta. Ja sitten kun sille neekerille on saatu viidessä, tai nopeutetulla neekeri-insinöörikoulutuksella kahdessa vuodessa opetettua melkein koko kertotaulu niin se voidaan päästää vaikka pois maasta kuin lintu häkistä eikä tule koskaan tuottamaan yhtään mitään muuta tähän maahan kuin mittavan loppulaskun ja muutaman sekarotuisen kakaran.

 2. Olenko mä nyt aivan ulapalla vai pitäiskö ton pipipään olla huolissaan Suomen nuorista ennemmin kun jostain helvetin Norsunluurannikon neekereistä?

  • Sipilä on leikkannut kantaväestön koulutusrahoja ja opiskelupaikkoja urakalla, ilmeisesti kiky ja juustohöylä ei koske Afrikan nuoria jotka pitää saada Suomeen ”opiskelemaan”.
   Sehän ei ole keneltäkään pois ja sijoitettu euro tulee tuplana takaisin afrikaanosta, vai miten se meni?

 3. Monellekkohan lupasi talonsa ja turvapaikan Suomesta.Pitäsi nyt sitten turpansa kiinni eikä möläyttelisi valheitaan koska nämä ottavat kaiken todesta. Kummelista esimerkkiä kun antaa haastatteluja.

 4. Tuntuu siltä että Suomen päättäjät on huolissaan ja valmiita auttamaan kaikkien muiden maiden kansalaisia kuin oman maan?

 5. ”Suomi on rikas” maa, sanoi pääministeri Juha Sipilä ja sai raikuvat suosionosoitukset kaikilta afrikkalaisilta eliitin edustajilta aina köyhimmästä rikkaimpiin.
  Sipilä korosti myös kuinka tärkeää nuorta, mutta myös vanhaa kouluttamatonta väestöä etenkin Suomeen ja sekä muuallekin EU:n alueelle, sillä EU kärsii huomattavasta työvoimapulasta sekä valkoisten kantaväestöä edustavien työmuurahaisten elintaso on vielä lähes kauttaaltaan huomattavan hyvällä tolalla. Tätä kehitystä täytyy Sipilän mukaan padota raskaalla kädellä, sillä ikärakenteeltaan wanheneva väestö, jonka eläkeikä tosin kaavaillaan nostettavaksi 85-ikävuoteen tarvitsee väistämättä paljon nuoria kehitysmaalaisia elätettäväkseen sekä huomattavien tulonsiirtojen kohteeksi.
  Sipilä: Hei, muuten. Ootteko katsoneet auton peräkonttiin? Täällä on Helvetin paljon kuumempaa kuin Suomessa. Ties mitä sinne on taas luikahtanut.

 6. Onkohan muuten Somalian johtopoliitikoiden autoissa ilmastoidut takakontit kätyricuckoldien kuljettelemiseen?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.