Teosto: Musiikkivideot palautetaan näkyviin YouTubeen

1

Monet YouTuben käyttäjät ovat ihmetelleet, miksi monen sekä suomalaisen että ulkomaisen musiikkivideon katsominen ei enää onnistu. Kun videon avaa, tulee artikkelikuvan mukainen ilmoitus: ”Video sisältää materiaalia, jonka omistaa TEOSTO. Video ei ole käytettävissä maassasi.”

YouTuben edustaja on kertonut, että ilmoitus perustuu YouTuben ja Teoston välisten neuvotteluiden kariutumiseen. Teosto on ollut pitkin syksyä huolissaan siitä, etteivät artistit saa ainakaan riittäviä korvauksia YouTubessa olevista videoistaan.

Musiikkivideoiden katseleminen on Teoston toimesta estetty nimenomaan Suomessa. Muissa maissa musiikkivideoiden katselu onnistuu, myös suomalaisten artistien videoiden.

Joka tapauksessa nykyinen tilanne on myös artistien kannalta huono, sillä YouTube on artisteille merkittävä markkinointikanava ja paikka olla esillä, sillä musiikkivideoita ei nykyisin juurikaan esimerkiksi televisiosta näe.

Monet mediat ovat yrittäneet tavoittaa Teostoa saadakseen kommentteja asiaan, mutta eivät ole siinä onnistuneet. Nyt Teosto on julkaissut sivuillaan lyhyen tiedotteen, jossa vastuuta tilanteesta ikään kuin siirretään YouTuben omistajan Googlen harteille. Tiedotteessa kuitenkin lupaillaan, että estetyt sisällöt tullaan palauttamaan.

Teoston ”Musiikkisisällöt Youtubessa” -otsikoitu tiedote kuuluu kokonaisuudessaan näin:

”Google on vetänyt pois musiikkisisältöjä Suomen YouTubesta. Taustalla ovat pitkittyneet sopimusneuvottelut Teoston ja Googlen välillä. Googlen meille antamien tietojen mukaan sisällöt tullaan palauttamaan torstain ja perjantain aikana.”

Lähde: Teosto

1 KOMMENTTI

  1. Youtubea voi käyttää täysin vapaasti proxyn kautta virtuaalisesti muka ulkomailta, ja Teosto- niminen YHDISTYS eli kerho saa haistella pitkää paskaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.