Mies jäi junan alle Valkeakoskella – Yritti hypätä pois alta

2

Poliisi tiedotti aiemmin tänään Valkeakoskella junan alle jääneestä raidetyöntekijästä, kertoi ettei tiedota asiasta enempää, mutta tarkensi tiedotettaan kuitenkin myöhemmin. Alkuperäinen tiedote oli varsin niukka:

”Hätäkeskukseen ilmoitus raideliikenneonnettomuudesta Metsä-Karintien rataosuudella 1.12.2017 12.26 aikaan. Tapahtumapaikalla selvisi, että ratayöntekijänä ollut vanhempi mies oli jäänyt junan alle ja menehtynyt välittömästi. Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana eikä tapahtuneesta tiedoteta toistaiseksi enempää.”

Tarkennuksessaan poliisi avasi tapahtunutta enemmän ja kertoi tragedian yksityiskohtia:

”Menehtynyt mies oli poliisin tämän hetken tiedon mukaan Tarttilan kylän kohdalla työhönsä liittyvissä tehtävissä. Hän on ollut liikkeellä jalan. Tapahtumapaikalla on kahdet raiteet. Samaan aikaan on tullut pendolino-juna etelän suunnasta ja toisaalta sähköjuna pohjoisen suunnasta. Mies on junankuljettajan havaintojen mukaan seurannut katseellaan vain pendolino-junaa eikä ole lainkaan havainnut takaansa pohjoisen suunnasta tullutta sähköjunaa. Mies on ollut jostain syystä pohjoisen suunnasta tulleen junan kiskoilla. Tämän sähköjunan nopeus on ollut tapahtumahetkellä noin 200 km/h. Viime hetkellä mies on havainnut takaansa tulleen junan ja yrittänyt kiskoilta pois. Juna törmäsi mieheen. Kuolema on tullut välittömästi. Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä.”

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Eihän tuollaisen onnettomuuden pitäisi olla edes mahdollista, tai ainakaan ei ollut ”ennen vanhaan” jolloin ratatöissä piti olla erikseen valvoja, juuri siksi että suorittavan työn tekijä sai tehdä työtään rauhassa vilkuilematta mahdollisesti tulevia junia, ja ennen kaikkea turvallisesti.

    Mutta ilmeisesti kehitys kehittyy tälläkin alalla ja valvojia ei enää ole, tai sitten asia on jätetty ah niin luotettavan ”älyteknologian” vastuulle. Eli ei kenenkään vastuulle…

    • Olisiko olut niin etta tama kuollu mies olisit ollu toissä radanvarressa oleva metsätyö ja han olisi mahdollisesi palasi ruakataukkolta takaisin tuomaalle. Surullinen uutinen. Huh huh

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.