Oulun sivistyslautakunnan puheenjohtaja: Maahanmuuton kustannusten selvittäminen on rasistista, ihmisvihamielistä ja laitonta (video)

Oulun kaupunginvaltuutettu ja Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Satu Haapanen (vihr) arvosteli ankarasti valtuutettu Jenna Simulan (ps) esitystä, jossa ehdotettiin seuraavaa:

”Maahanmuuton runsaan kasvun vuoksi Oulun kaupunki tekee selvityksen maahanmuuton kustannuksista, mikä selvittää erityisesti turvapaikanhakijoiden aiheuttamia pitkän aikavälin kustannuksia.”

Vihreiden Haapanen piti Oulun valtuustosalissa puheenvuoron, jossa piti yllä olevaa esitystä rasistisena, ihmisvihamielisenä, harhaanjohtavana ja peräti laittomana.

Haapasen puhetta kuunnellessaan valtuutettu Junes Lokka (asyl) nauroi ja hautasi päänsä käsiinsä. Haapasen puheen jälkeen valtuutettu Sebastian Tynkkynen (ps) kummaksui ihmisvihamielisyyskortin käyttämistä tilanteessa, jossa yritetään tehdä järkevää ja vastuullista talouspolitiikkaa.

Junes Lokka piti Haapasen puheenvuoroa täysin turhana ja esitti Haapaselle kysymyksen, että onko turvapaikanhakija jokin rotu, vai mikä tekee ehdotuksesta rasistisen. Lokka niin ikään ihmetteli, miten esitys voi pohjautua väärään tietoon, kun siinä nimenomaan halutaan saada tietoa turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien aiheuttamista kustannuksista.

Kärkevistä kannanotoista huolimatta keskustelu eteni rauhallisissa merkeissä, vaikka Oulu-lehden mukaan Haapasen ja Tynkkysen välillä oli kiivas sananvaihto, jossa tunteet kuumenivat.

Katso puheenvuorot mainoksen alapuolella olevalta videolta.

8 thoughts on “Oulun sivistyslautakunnan puheenjohtaja: Maahanmuuton kustannusten selvittäminen on rasistista, ihmisvihamielistä ja laitonta (video)

  • 1.12.2017 at 16:16
    Permalink

    HOH – HOIJAA…???!!!

    Niin..ööhh.. Tämä naishenkilö on siis, kröhöm… opettaja…

    Reply
  • 1.12.2017 at 18:19
    Permalink

    Tän eukon mielestä matujen kulujen tarkastelu on rasista… Suomessa kyllä tarkastellaan eri ryhmien aiheuttamia kuluja koko ajan…työttömät, eläkeläiset jnejne…eikä tää muikkeli oo huutamassa…

    Reply
  • 1.12.2017 at 23:41
    Permalink

    eiköhän tän sekopään opettajan ura ole paras pistää hyllylle ja k.o sekopää sulkea lukkojen taakse. miten helvetissä perustuslaista noin pahasti pihalla oleva ”henkilö” voi ylipäänsä olla suljtun osaston/mielisairaala-alueen ulkopuolella, saatika toimia kuntavaltuutettuna. jos maahnmuuton kustannukset on rasismia niin mitäs sitten mahtaa olla vanhuksien, sairaiden, lapsien, yksinhuoltajien, köyhien, kodittomien suomalaisten jne jne jne kohtelu täällä? pistäkää ny suljetulle tuo saamaan sitä tarvitsemaansa hoitoa ja vähän äkkiä. onhan tuo lastensuojelullisestikkin ajateltuna aika huolestuttavaa että täysin mt potilaaksi luokiteltava henkilö on lasten kanssa ylipäänsä missään tekemisissä.

    Reply
  • 2.12.2017 at 08:56
    Permalink

    s<atu Haapaseen pitäisi perehtiä valtuutetun perustehtäviin , duosittelemn opiskelemaa valtuutetun käsikirjan, eikä vain papukaijana toistelenaan vihreän pulueen hurmoshenkisiä sloganeita.

    Reply
  • 2.12.2017 at 12:40
    Permalink

    Arvostaisin suuresti jos viimeinkin meitä maahanmuuttajia ei samaistettaisi noihin rikollisiin elintasopummeihin (valepakolaisiin). Oppikaa käyttämään oikeita nimityksiä.

    Reply
  • 2.12.2017 at 14:32
    Permalink

    Hulluja nuo vihreät ja vasurit. Kummastuttaa vaan kovasti, miten vastuuasemasta nauttiva KANSANEDUSTAJA saa puhua läpiä päähänsä julkisesti vailla seuraamuksia. Kuten Lokka mainitsikin ”maahanmuuttaja” ei ole rotu. Jos/kun puurot ja vellit on noin pahasti ressukalta sekasin, olisi aika harkita vetäytymistä kaikenlaisista tehtävistä. Vaan taitaapi olla vihreillä enemmänkin edellytys tuo, että nupissa viiraa vallan kuumeisesti.

    Reply
  • 2.12.2017 at 23:09
    Permalink

    Täysin normaali asia, jonkun menoerän selvittäminen!
    Käsittääkseni kaupungilla ei ole rahanpainokonetta.
    Jotta rajalliset rahavarat riittävät, pitää tietää mikä maksaa mitäkin.
    Sitten on pakko myös priorisoida menoja, säästää jostakin jotta rahat riittävät.
    Elintasopakolaisten ylläpito ei voi olla kaupungin ykkösasia.
    Valtion kustantamat vuodet ovat sangen hämääviä, ne kun päättyvät on edessä kuntaveron nosto. Kotoutumista ja varsinkaan työllistymistä ei välttämättä tapahdu. Vihervassarit eivät tätä ymmärrä. Kehitysmaalaiset tulevat monelle kunnalle olemaan raskas kivireki taloudellisesti. Puhumattakaan sosiaalisista ongelmista.

    Reply
  • 4.12.2017 at 16:41
    Permalink

    Ensimmäisen kerran kuulen, että kaupungin kulujen selvittäminen olisi laitonta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.