Suomalaiset eivät ole ainoita kärsijöitä EU:n lakimuutoksista – Nyt lähtee döner kebab

2

Eu on lisäämässä kieltolistoilleen uusia ainesosia. Lisäykset tarkottaisivat suositun döner kebabin katoamista sellaisena kun sitä nyt saa.

Kebabin yksi ja tärkeä ainesosa kosteuden säilyttämisen kannalta on fosfaatit. Näitä Eu on nyt kieltämässä.

Asiasta on äänestetty terveyskomiteassa ja äänin 32-22 ehdotus siirtyy parlamentin käsittelyyn, joka ottaa asian käsittelyyn kahden viikon sisällä. Läpimennessään uusi laki saattaa lopettaa koko döner kebabin valmistuksen.

Fosfaatit ovat joutumassa kieltolistalle uuden tutkimustulosten valossa. Tutkimuksissa on käynyt ilmi fosfaattien aiheuttavan sydäntauti riskiä.

Berliinistä kotoisin oleva Baris Donmez ei ole päätökseen tyytyväinen. Mies omistaa 24-tunnin kebab ketjun. Donmez sanoo, että ”aina he keksivät jotain meidän Turkkilaisten yrittäjien kiusaksi.”

Saksan kristillisdemokraattisen puolueen johtaja Renate Sommer on Facebookissaan kirjoittanut kuinka päätös lopettaa Dönerin valmistuksen ja johtaa tuhansien työpaikkojen menetykseen.

 

 

2 KOMMENTIT

  1. Tuota noin, kuinka tätä perinneruokaa on sitten tehty ennen lisättyjen fosfaattien keksimistä? Ei nyt luulisi tuohon kaatuvan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.