Facebook bannasi Mauri Peltokankaan – Minkä takia?

16

Uutisoimme viikko sitten Mauri Peltokankaan ajatuksia terveydenhoidosta paperittomille. Nyt iski Facebook sensuuri.

Mauri Peltokangas sai yhden vuorokauden julkaisukiellon Facebookiin. Koska hän oli julkisesti arvostellut Helsingin kaupungin valtuuston päätöstä ( Jossa tehtiin Helsingin kaupungista maailman sosiaalitoimisto).

Peltokangas miettii millä tavalla hän on rikkonut Facebookin yhteisön normeja?

Viestin mukaan hän solvaa jotain rodun, etnisyyden, vamman tai seksuaalisen suuntautumisen tai vastaavan.

Kirjoitus käsitteli vain Helsingin poliittista päätöstä, eikä mitään muuta. Silti bannia tuli. Peltokangas miettiikin Facebook videollaan onko Suomessa enää sananvapautta olemassa?

”meillä joko on sananvapaus tai sitten sitä ei ole. Tässä tapauksessa sitä ei ole”.

Peltokangas toteaa. Se että hänen sananvapauttaan Facebookissa on rajoitettu ja on harmissaan samalla niiden kohtalotovereiden puolesta, joilta se riistetään kuukaudeksi. Jokaisella suomalaisella on sanavapaus. Peltokangas ei pidä mahdollisena, että facebookissa olisi joku algoritmiksi joka tunnistaisi onko julkaisu vihapuhetta vai poliittinen kannanotto. Kyseessä on pakkoolla, että ihminen on julkaisun käynyt läpi ja sen jälkeen pyytänyt ystäviään ilmoittamaan asiattomasta julkaisusta ja saavat facebookin poistamaan ilmoituksia.

Peltokangas perään kuuluttaa, että ketkä ovat nämä masinoijat, jotka katsovat että tämä mielipide on poistettava. Hänen mielestään nämä ihmiset rikkovat Suomen perustuslakia.

”Siten, että väärin perustein ilmiantavat ihmisten kirjoituksia vääristä mielipiteistä”.

Peltokangas pohtiikin kuinka typeräksi Suomi on mennyt kun omista mielipiteistä joutuu miettimään mitä uskaltaa sanoa.

Tästä Facebook banni, eli ”jäähy” tuli: https://www.nykysuomi.com/2017/11/22/mauri-peltokangas-ps-hulluudella-ei-nakojaan-ole-rajaa/

16 KOMMENTIT

 1. Sen verran voin avittaa omalta osaltani, että Mauri Peltokangas katkoi vääriä päitä kuuluen vielä ”väärään” puolueeseen.
  Suomalainen mimosa -perse-kulttuuriin kuulu se, ettei saa sanoa ”pahasti” suvaitsemattomista suvaitsevaisista, vaan önkiminen on yksinomaisena oikeutena pelkästään näillä mimosa-perseillä. Mikäänhän ei ole niin raskasta kuin kuulla olevansa umpityhmä päivästä toiseen, sillä tuon totuuden tunnustamiseksi tarvitaan esin sitä, että tunnustaa itselleen olevansa sairas suvakki, joka vetää päähänsä suvakki -metanolia kiihtyvällä tahdilla, vaikka näkee joka aamu vessan peilistä yhä riutuneemman olemuksensa, mutta siitä huolimatta silmät ja korvat sulkien lällätellen vielä itse meluisasti päälle valaa uskoansa siitä, että on huippukunnossa ja terveyden perikuva.
  Nämä totalitäristiset kommarit jakavat sen ikivanhan opin, jossa paras oppositio on kuollut oppositio, jonka puitteissa heitä voikin täydellä syyllä kutsua niskalaukaus -humanisteiksi. Siitä todisteena on pääkallojen rivistöt kuin kiviaitaa, joka on pitkä kuin Kiina nmuuri.
  Eläköön tasa-arvo, veljeys ja ”ikuinen rauha”. Siis sille oppositiolle.

 2. Algoritmi (engl. algorithm) eikä alkometri! Ei tässä ole liikennepoliisi Peltokangasta puhalluttamassa veispuukissa 😀

 3. Tuli Perussuomalaiselta miten järkevä kirjoitus tahansa, se leimataan populistiseksi, rasistiseksi ja kiihottamiseksi!
  Kunpa ihmiset heräisivät, lakkaisivat pelkäämästä ja äänestäisivät oikeasti järkevää suomalaisten etua ajavaa puoluetta eli PERUSSUOMALAISIA!

 4. FB:ssä on vika, jossa voi nähtävästi valehdella FB:lle bännätystä, joka heitetään ulos ilman vastuuta? Jos bänninjärjestäjän = paskanpuhujan nimi tulisi bännätylle tietoon, voisi heittää sellaiset totaalisesti pois, tai kertoa pänninaiheuttajasta vastaavaa paskapuhetta!
  Harvat vain tietää mistä totaalinen heitto tapahtuu? Olen heittänyt Suomen kuuluisimman ”dosentin” rienaajan pois, silloin sitä ei näy missään, edes yleisissä keskusteluissa!

 5. Eikös Aalto-yliopistolla kehitetty hiljattain ns. algoritmi vihapuheen paljastamiseen mm. fb:ssa!? Tää algoritmi ”osaa” yhdistellä lukemattomia ei-sopivia ja ”kiellettyjä” sanoja sekä lauseen parsia. Niiden yhdistelmästä sitten tää koneäly tekee ns. ”johtopäätökset” nopeammin kuin miljoona ihmistä!? Viime päivinä useampikin tuttuni on saanut 12-24h bannin feissiin…! Yks sai sen A. Hitleriä herjaavasta vitsistä. Syynä oli Hitlerin kuva ko.asiayhteydessä.

  • ei A Hitleriä pidä pilkata, suurmies ja suurjohtaja jollaisia ei tänä päivänä enää ole. älkää uskoko valheita joita tuosta suurmiehestä on kerrottu vaikka kuinka paljon.

 6. Isoveli valvoo!
  Isoveli haluaa että eurooppalainen valkoinen rotu tuhotaan matutuksella.
  Isoveli haluaa täydellise vallan.
  Usa on menetetty, Euroopan tulevat kalifaatit myös pian.
  Tuskin saa Venäjää valtaansa, ei ainakaan Kiinaa.
  Lopullinen taistelu käydään Isoveljen ja Kiinan välillä. Kiinan johtama liittouma lopulta voittaa.

 7. Mediat tulkitsevat ihmisten kommentit kyberhyökkäyksiksi vallanpitäjiä vastaan ja siksi pyyhkivät kansalaisilla sitä itteä. Rekyylivoimat iskevät aina takaisin. Tätä eivät nämä meidän koiranvahdit ymmärrä. Perästä kuuluu ja kantapään kautta asiat viimeistään menevät perille!

 8. Tämäkin tapaus osoittaa, että naamakirja ei sovi asiauutisointiin ja erityisesti painavien mielipiteiden areenaksi. Siellä on päiväunelmiaan öisin viettäviä viisastelijoita ja ”muka-vitsien” raapustajia keskinäisen kehun merkeissä. Siksi naamakirja ei ole saanut minusta jäsentä. Jospa joku pystyisi rakentamaan alustan, jossa voi oikeasti esittää perusteltuja mielipiteitä. Sinne ei tulisi toisten haukkumista, nolaamista, pilkkaamista eikä turhia vitsejä.

  • Sinulla on kovat pohjustukset ulostuloille – kukahan noihin lopulta yltäisi?… ja olisikohan se silloin enää sananvapautta ollenkaan?

 9. Minulla menossa kolmas 30 päivän banni. Ilmeisesti muutama vasemmistoaktiivi on ottanut asiakseen ilmiantaa minut heti, kun sopivaa sanaa käytän. Viimeksi sana oli Afrikka. Nyt en voi toivottaa Hyvää Jouluakaan ystävilleni, en käyttää messengeriä. Ilmiantajien nimet näkyviin!

 10. Mauri on liian isänmaallinen mies. Onneksi meitä on vielä paljon Suomessa jäljellä. Sille ei yksi Facbookikaan voi mitään!

 11. Facebook on paskaa johon on päässyt soluttautumaan suvakit ylenmäärin. Ei kannata jäädä tuijottamaan toimimattomaan faceen vaan tehdä tunnetuksi muita medioita ja toimia niissä. Se on luonnonlaki, toimimaton poistukoon.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.