Turun kouluissa leviää vaarallinen villitys – Happikänni

2

Osalle Turun ala-asteen vanhemmista on lähtenyt Wilma tiedote, jossa varoitetaan lasten niin sanotusta happikänni kokeiluista. Tiedotteen mukaan osalle oppilaista on tempun myötä tullut joitakin oireita, kuten huonovointisuutta.

Mikaelin koulun rehtorin Jyrki Latvan mukaan koulussa on tullut ilmi, että osa neljännen ja viidennen luokan oppilaista on kokeillut temppua, jossa aluksi ylihengitetään, sen jälkeen pidätetään hengitystä ja lopuksi toinen oppilas painaa toista rinnasta seinää vasten.

Mikä on happikänni? Happikännillä pyritään aiheuttamaan tajuttomuus tai sitä lähellä oleva tila estämällä aivojen hapensaanti. Leikin tavoitteena on ennen tajunnanmenetystä saavuttaa hyvänolontunne. Vaarallisen leikin tuloksena voi kuitenkin olla aivovamma tai pahimmassa tapauksessa sydämen tai hengityksen pysähtyminen.

Vastaavasta happikänni kokeiluista uutisoitiin muutama viikko sitten. Kun Mänttä-Vilppulassa nuoria oli joutunut kokeilujen johdosta terveyskeskukseen.

2 KOMMENTIT

  1. Muutama kuolema niin tilanne rauhoittuu. wanha temppu jota harrastetaan aina muutaman vuoden väliajoin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.