”Maanpettureita” sanoo Turkin presidentti Erdogan

1

Turkin presidentti Erdogan sanoi sunnuntaina, että liikemiehet jotka liikuttavat varoja ulkomaille ”ovat pettureita” ja kehotti kabinettiaan estämään kaikin keinoin tällaisen liikehdinnän. ”minä näen merkkejä, sekä kuulen uutisia, että jotkut liikemiehet aikovat siirtää varojaan muualle ja puhunkin ensin kabinetilleni. Ettemme tule koskaan sallimaan tätä keneltäkään, koska tuollaiset ihmiset ovat maanpettureita. Erdogan sanoo.

Puhuessaan johtamansa AK puolueen jäsenille. Erdogan ei kertonut keneen hän viittasi puheessaan, eikä esittänyt mitään yksittäistä liiketoimea, henkilöllisyyttä tai kohdemaata.
Hänen kommentointi tuli esiin sen jälkeen kun Turkin syyttäjänvirasto oli takavarikoinut Turkin ja Iranin kansalaisen Reza Zarrabin nimisen kultakauppiaan varat. Zarrab tekee taas yhteistyötä Yhdysvaltojen syyttäjänviraston kanssa Turkin Pankkia vastaan, jossa tutkitaan rikkooko tai kiertääkö Turkin Pankki Yhdysvaltojen langettamia talouspakotteita ja sanktioita Irania vastaan.

Oikeudenkäynti on aiheuttanut paljon jännitteitä näiden kahden NATO maan välillä. Zarrab esitti Yhdysvaltain tuomioistuimelle yksityiskohtia miten järjestelmällisesti Yhdysvaltain pakotteita kierretään. Hän sanoo, että Erdogan henkilökohtaisesti kehottanut kahta Turkkilais pankkia kiertämään pakotteet hänen ollessa pääministerinä.

Mainos

1 KOMMENTTI

  1. Suolisto Suomessa sanoo, että HE ovat SANKAREITA!!!
    Konsanaan suurenpia kuin ne, jotka taistelivat jotain varastettavaa tämän päivän ”valtiomiehille” ja -naisille”.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.