Saksalainen AfD juhlii uutta johtajakaksikkoa

Hannoverissa pidetyssä Afd puoluekokouksessa oli kaikki suuren draaman ainekset kasassa, niin sisä- kuin ulkopuolellakin.

Saksan liittopäiville noussut oikeistopuolue AfD jatkaa edelleen kahden puheenjohtajan mallilla. Toisena puheenjohtajana jatkaa odotetusti Europarlamentaarikko Jörg Meuthen.
Toiseksi puheenjohtajaksi valittiin lauantai-iltana. Puolueen perustajiin kuuluva ja liittopäiväryhmää johtava Alexander Gauland.

Ennakko tietojen mukaan Gauland oli alun perin jättäytynyt puheenjohtajakisasta pois, mutta päätti osallistua kisaan viime hetkellä.
76-vuotias Gauland herätti lausunnollaan kauhua ennen syksy vaaleja,

”saksalaisten pitäisi olla ylpeitä sotilaidemme saavutuksista toisessa maailmansodassa”.

Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt Afd:tä, joka sai liittopäiville 94 paikkaa.
Gauland korvaa näin ollen puolueesta eronneen ja sitoutumattomaksi siirtyneen Frauke Petryn.

AfD:n vastustajat olivat kokoontuneet Hannoveriin, protestoidakseen heidän maahanmuuttovastaista linjaa vastaan ja tämä viivästytti puoluekokouksen alkua.

Poliisihajottilaittomanmielenosoituksen, koskamielenosoittajatpyrkivättukkimaankokouspaikallejohtavattiet. Yhteenotossaloukkaantuiuseampipoliisisekäyksimielenosoittaja.

Iltapäivällä tuhannet marssijat kantoivat kylttejä johon oli kirjoitettu ”Hannover vastustaa natseja” sekä ”vastustamme rasismia”. Antifasistit tuomitsivat AfD: n, josta on tulossa Saksan pääoppositio puolue.

2 thoughts on “Saksalainen AfD juhlii uutta johtajakaksikkoa

  • 3.12.2017 at 13:06
    Permalink

    Saksan kansa katkoo kahleitaan…!

    Reply
  • 30.12.2017 at 21:18
    Permalink

    Saksan uusi nousu on tulossa, vapiskaa viherkommunistit.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.