Ex-presidentti Ali Abdullah Saleh on surmattu attentaatissa

Iranin tukemat joukot kertovat olevansa attentaatin takana. Hänen kotinsa Sanassa räjäytettiin hyökkäyksessä Salehia vastaan, asiasta uutisoi Huthien televisiokanava. Myös hänen puolueensa on vahvistanut tapahtumat. Attentaatti tapahtui pian sen jälkeen kun Saleh viime viikolla ilmaisi olevansa halukas keskustelemaan Saudi-Arabian johtaman liittouman ja huthien välisen kriisin selvittämiseksi.

Saleh johti Jemeniä 33 vuotta, ennen kuin hän joutui luopumaan vallasta vuonna 2011 Jemenin vallankumouksen yhteydessä. Huthit osallistuivat 2011 Jemenin vallankumoukseen, jossa Saleh pakotettiin luopumaan vallastaan. Kapina laajeni sisällissodaksi 2015, kun Huthit syrjäytti presidentti Abdrabuh Mansur Hadin.  Sisällissodassa Huthit ja Salehin joukot sotivat hallitusta vastaan.

Jemenin tilanne on ollut sekava ja maa on pitkään ollut sisällissodassa. Maassa taistelee Huthit, Isis sekä Arabian niemimaan al-Qaida. Hadin johtamaa hallitusta tukee Saudi-Arabian muodostama kymmenen maan liittouma sekä Yhdysvallat.

Lähde: Euronews

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.