Vasemmiston ja Vihreiden nuoret tukevat äärivasemmiston mielenosoitusta

Vasemmisto järjestää tänäkin vuonna itsenäisyyspäivänä mielenosoituksensa, joka tällä kertaa kulkee nimellä ”Helsinki ilman natseja”.

Tapahtuman sivuilla leimataan isänmaallisten 612-soihtukulkue äärioikeistolaiseksi ja fasistiseksi, ja kehotetaan ihmisiä tulemaan vastustamaan sitä. Vasemmiston tapahtumaan järjestetään bussikyyditys mm. Kuopiosta, Varkaudesta ja Mikkelistä.

Vaikka etukäteisinformaatiossa tavoitteeksi todetaan ”äärioikeiston vastustaminen väkivallattomasti”, ei vasemmiston vastamielenosoitus ole aikaisempina vuosina sujunut rauhallisissa merkeissä.

Esimerkiksi vuonna 2015 poliisi teki soihtukulkuetta vastustavasta vasemmiston mielenosoituksesta peräti yli 130 kiinniottoa, kun mielenosoittajat muun muassa heittelivät poliiseja kivillä.

Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret tukevat Helsinki ilman natseja -tapahtumaa virallisesti. Tapahtuman tukijoukoissa mainitaan useita äärivasemmistolaisia tahoja, myös anarkistinen Varis Helsinki. Äärivasemmistolainen Varisverkosto muun muassa mainostaa tapahtumaa oman nettisaittinsa etusivulla.

6 thoughts on “Vasemmiston ja Vihreiden nuoret tukevat äärivasemmiston mielenosoitusta

  • 4.12.2017 at 16:29
    Permalink

    Sehän on selvää että vasurit ja vihreät siellä riehuu ja rikkoo paikkoja. Tulee poliisille kiva ilta.

    Reply
  • 4.12.2017 at 16:36
    Permalink

    Nuokaan pullamössö kersat eivät edes tiedä millainen ”oikea” natsi on ja mitä se loppujenlopuksi sanana merkitsee historiallisesti.
    Jos Adolf Hitler revittäisiin helvetistä katsomaan näitä ”natsittelijoita” ja sitä väkeä, jotka tuota ”arvonimeä” kantavat. Saisi hän sellaisen raivokohtauksen, joka jättäisi bunkkerissa vietettyjen loppuaikojen primitiivireaktiot käytöksen kultaiseen kirjaan.

    Reply
    • 4.12.2017 at 17:37
      Permalink

      äläpä yhtään vähättele, kyllä vastarintaliikkeen miehet on harvinaisen suoraselkäisiä Suomalaisia. Ja sitäpaitsi Aatu tuskin missään helvetissä on, eiköhän sellaiset hyväsydämiset johtajat taivaaseen hyväksytä.

      Reply
  • 4.12.2017 at 18:34
    Permalink

    Ihme ettei pölliisi dirika ole huolestunut noista terroristeista. Vai onko oma piltti siellä räkimässä?

    Reply
  • 4.12.2017 at 20:35
    Permalink

    Järjestäytyneet yhteiskuntavastaiset anarkistijärjestöt ovat lain vastaisia mutta saavat toimia noin vaan.

    Reply
  • 4.12.2017 at 22:50
    Permalink

    Antifa radikaalit, punikit ja äärioikeistoporukat ja uusnatsit voi mennä jonnekkin muualle sotaisia leikkejä leikkimään, kun sentään juhlitaan Suomi 100v. Onnistuisiko mitenkään??

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.