Poliisi ei voi estää PVL:n toimintaa itsenäisyyspäivänä

Pirkanmaan käräjäoikeuden päätös lakkauttaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomen osasto ja sen alaosastot ei ole vielä lainvoimainen, joten poliisi ei voi estää ennakolta näiden tahojen kokoontumista, mielenilmaisuja tai tunnusten käyttöä itsenäisyyspäivän tapahtumissa.

Muuten poliisilla on oikeus puuttua niiden kuten muidenkin tahojen kokoontumisiin ja mielenilmauksiin, mikäli yleinen järjestys ja turvallisuus vaarantuvat tai lakia muutoin rikotaan.

Poliisihallitus on päättänyt, että mikäli Pirkanmaan käräjäoikeuden päätös ei jää lainvoimaiseksi, Poliisihallitus vaatii hovioikeudelta väliaikaisen toimintakiellon asettamista Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomen osastolle ja sen alaosastoille.

Yhdistyslain mukaan rekisteröidyn yhdistyksen toimintaan voidaan puuttua heti, mutta rekisteröimättömän yhdistyksen toimintaan vasta päätöksen tultua lainvoimaiseksi. Käräjäoikeuden päätös on siis täytäntöönpanokelpoinen Pohjoinen perinne ry:n osalta.

Käräjäoikeuden päätöksen jälkeen on tehtävään määrätty uskottu mies ryhtynyt toimiin Pohjoinen perinne ry:n verkkokaupan sekä yhdistyksen julkaiseman lehden ilmestymisen ja jakelun lopettamiseksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus hyväksyi 30.11.2017 Poliisihallituksen kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomen osaston sekä siihen suoraan tai välillisesti kuuluvien alaosastojen sekä Pohjoinen perinne ry:n lakkauttamiseksi.

Lähde: Poliisi

One thought on “Poliisi ei voi estää PVL:n toimintaa itsenäisyyspäivänä

  • 5.12.2017 at 14:12
    Permalink

    Täysin turha oikeudenkäynti.
    Uusi ”järjestö” perustetaan alta aikayksikön.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.