Trump pitää lupauksensa: Jerusalem on Israelin pääkaupunki

7

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, kertoo johtavat hallinnon virkamiehet.

Häntuleeilmoittamaankiistanalaisenpäätöksenmyöhemmässäpuheessaan.
Trumpin odotetaan myös hyväksyvän Yhdysvaltain suurlähetystön siirtämisen Tel Avivista Jerusalemiin.

Israel suhtautuu myönteisesti muutoksiin, mutta palestiinalaiset ja arabialaiset johtajat ovat varoittaneet tämän vaarantavan Lähi-idän rauhanprosessin.
Yhdysvaltainliittolainen Saudi-Arabia, kutsuiuuttapolitiikkaa

”räikeäksi provokaatioksi muslimeille”

Israel on aina pitänyt Jerusalemia pääkaupunkinaan, kun taas palestiinalaiset väittävät, että Itä-Jerusalem on tulevaisuuden palestiinalaisvaltion pääkaupunki.
Tunnustaessaan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, Yhdysvallat on ensimmäinen valtio, joka on sen tunnustanut, sitten valtion perustamisen jälkeen vuonna 1948.

Tunnustamalla Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi Presidentti Trump täyttää kampanja-lupauksensa.

7 KOMMENTIT

 1. Poliitikko joka pitää mitä lupaa? Jo on aikoihin eletty. Ai niin mutta eihän tämä olekaan poliitikko vaan Johtaja.

  • Tämä oranssi ”johtaja” on Israelin ja pankkimafian sätkynukke (kuten ovat olleet aiemmatkin pressat, mutta eivät ehkä yhtä näkyvästi ja kieli ruskeana kuin Trump).
   Israel first, America second… Vaikken fanita Yhdysvaltoja, niin juuri heille toivoisin isänmaallisen, avarakatseisen ja itsenäisen johtajan.

 2. ”RÄIKEÄKSI PROVOKAATIOKSI MUSLIMEILLE”

  Ja mikähän ylipäätään olisi sellainen asia joka EI olisi räikeä provokaatio muslimeille?

 3. No olipa yllätys (sarkasmia). Ettekö tiedä että Rothchildit&co. pelasti Trumpin vararikolta koska pitivät hänen hyödyntämistään ”elävänä” tehokkaampana kuin antaa velkojen myötä ”kuolla”? Hän on täysin benskujen taskussa, muillakin tavoin.
  Nää Trump ihailijat ovat aivan yhtä yksinkertaista porukkaa kuin Killarynkin tai Sossu Sandersin kannattajat.
  Hyvää viihdettä on toki saanut punaviherfasistien hysteriasta. Siitä saa olla kiitollinen.

 4. Kiihko islamistit saavat tästä hyvän syyn aloittaa pommikampanjan euroopassa.Ottavat myös salamurhat keinovalikoimiin kuten Englannissa oli suunnitelma jo päästää päiviltä pääministeri.

  • Suurimpien terrori-iskujen takana on ihan muut tahot kuin imbesillit islamistit… 911, 7/7 jne… Muslimeista (joita on maapallolla yli miljardi – ihan samanlaisia ja erilaisia ihmisiä kuin me kaikki) on muodostettu sylkykuppi ja tekosyy sodille sekä valvonnalle ja kansalaisvapauksien rajoittamiselle. Ketäköhän tämä hyödyttää eniten? Hmm… Ketkä hyötyvät terrorismista? Al Qaida ja Isis ovat vääriä vastauksia.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.