Huonoa englantia puhuvat nuoret miehet huijaavat ohikulkijoilta rahaa Helsingissä

2

Helsingin poliisi on havainnut viimeisen parin viikon aikana, että Helsingin keskustan ja Kampin alueella liikkuu useita nuoria miehiä, jotka pyytävät ohikulkijoilta rahaa erilaisilla verukkeilla. Ilmiöstä on tullut poliisille palautetta myös useilta alueen toimijoilta.

Rahaa pyydetään muun muassa matkalippuja varten. Poliisi on kuitenkin huomannut, että miehet ovat poistuneet aivan eri suuntaan kuin ovat väittäneet tai käyttäneet saamansa rahat pelikoneisiin.

Poliisi on onnistunut pysäyttämään muutaman huijaustilanteen. Silloin rahaa on saatu ohikulkijoilta 5–40 euroa. Tapaukset voisivat täyttää lievän petoksen tunnusmerkit, mutta asianomistajat eivät ole halunneet tehdä rikosilmoitusta saatuaan rahansa takaisin.

Siististi pukeutuneet nuoret miehet ovat yleensä puhuneet huonoa englantia. He ovat lähestyneet ohikulkijoita erittäin aktiivisesti, mutta eivät ole käyttäytyneet aggressiivisesti.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. No, jos ihan ”ulkomaalaiset” ottavat kontaktia meihin suomalaisiin pyytääkseen rahaa, niin mitäpä vikaa siinä on. Onhan hienoa, että ihan ulkomaalaiset huomaavat suomalaiset, joilla on se identiteettiongelma, että mitähän muut meistä ajattelevat?

  2. Hyvä että tuntomerkkejä on noinkin täsmällisesti annettu että ”huonoa englantia puhuvat nuoret miehet huijaavat ohikulkijoilta rahaa”.

    Pelkästään ”huonoa englantia puhuvat miehet huijaamassa rahaa” olisi taas sopinut melkein jokaiseen suomalaiseen miespoliitikkoon.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.