Poliisi: Itsenäisyyspäivä Helsingissä sujui rauhallisesti – Ei ollut tarvetta käyttää voimakeinoja

2

Helsingissä järjestettiin eilen useita Suomen 100-vuotispäivään liittyviä tapahtumia ja mielenosoituksia, ja kaupungilla oli liikkeellä aiempia vuosia selvästi enemmän juhlaväkeä.

– Koko itsenäisyyspäivä ja ilta ovat sujuneet kaupungilla kokonaisuudessaan rauhallisesti ja poliisin näkökulmasta suunnitelmien mukaan, kertoo Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Muutamat yksittäiset henkilöt yrittivät häiritä päivän ja illan aikana järjestettyjä mielenosoituksia. Poliisi otti mielenosoitusten yhteydestä kiinni kymmenen henkilöä. Yksi kiinniotetuista häiriköi Hakaniemestä lähtenyttä mielenosoituskulkuetta ja kaksi Narinkkatorilla ollutta mielenosoitusta, yksi haastoi riitaa sivullisen kanssa ja heitti tätä oluttölkillä, yhdeltä löytyi Töölössä kaasusumutin, ja kaksi henkilöä heitteli kananmunilla Töölöntorilta lähtenyttä mielenosoituskulkuetta. Lisäksi kolme henkilöä häiriköi muutoin Töölöntorilta lähtenyttä mielenosoituskulkuetta. Kiinniotetuista kaksi oli naisia.

Poliisi varautui itsenäisyyspäivään mittavilla ennakkovalmisteluilla muun muassa käymällä neuvotteluja mielenosoitusten järjestäjien kanssa ja suunnittelemalla mielenosoitusreitit niin, etteivät vastakkaisia kantoja edustavat mielenosoitukset päädy toistensa kanssa kosketuksiin.

– Poliisi puuttui matalalla kynnyksellä kaikenlaisiin järjestyshäiriöihin, ja näin estettiin ennalta yhteydenotot. Poliisin ei tarvinnut käyttää mielenosoitusten yhteydessä voimakeinoja, Kopperoinen kertoo.

Itsenäisyyspäivän juhlinta huipentui ilotulitusnäytökseen. Ilotulitusta seurasi eteläisessä Helsingissä kymmeniätuhansia ihmisiä.

Lähde: Poliisi

Kuva: Poliisi/Timi Tikkanen

2 KOMMENTIT

  1. Noh, missä viipyy kumiluotilaineen toimintaraportti? Vai viettikö ennaltaehkäisevästi itsenäisyyspäivänsä poliisin kumipatjalla tyränsä vieressä röhnöttäessä?

  2. ”Kaksi kiinniotettua oli naisia.” Siis nämä nykypäivän hertta kuusiset osoittivat jälleen sen tosiasian, että punakaartilaisnaiset ovat kovempia luita kuin pakoon pötkivät punikki miehet, aivan kuten 100-vuotta sitten. Punaiset akat kuularuiskuineen vetelivät vain sotamaalauksiaan paremmiksi kun saksalaiset nousivat maihin Helsingin edustalle – tosin Mannerheimiltä kysymättä ja pyytämättä, mutta kabinetti poliitikkojen kutsusta – vallankumouksellisten miesten ottaessa jalat alleen ainoana pelkona vain se, että tukkeutuuko kapea pakotie Neuvostoliittoon Isä Aurinkoisen paratiisiin, jossa sittemmin moni aattenpaloa tunteva mies ja nainen kohtasi loppunsa Josif Stalinin ”puhdistuksissa” siivoushullu kun oli.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.