Läpimurto Brexit-neuvotteluissa – Mutta millä hinnalla?

0

Britannia ja EU ovat päässeet sopimusluonnokseen Brexit-neuvottelujen ensimmäisestä vaiheesta pitkän neuvottelupäivän jälkeen. Brexitin loppulasku on järkyttänyt ihmisiä ympäri Britanniaa ja keskustelu hinnasta on alkanut eri tiedotusvälineissä.

Lehdistössä kerrottiin, että Britannian EU-lähdön rahoitusjärjestely tulee nousemaan 35–39 miljardiin puntaan (40–45 miljardia euroa) virkamieslähteiden mukaan. Downing Street on vahvistanut tiedon.

Downing Streetiltä on myös paljastunut, että May olisi nukkunut vain pari tuntia, kun hän neuvotteli brexitistä viime yönä. Hän oli myös osallistunut pikkujoulujuhliin aiemmin illalla.

– Me katsomme että nyt tehty sopimus on reilu ja oikeudenmukainen.  Meille on ollut itsestään selvää, että jos meillä on sitoumuksia, tulemme kunnioittamaan niitä. Tämä on ollut oikeusopillisenprosessi ja uskomme nyt saavuttaneen oikeudenmukaisen sopimuksen, kerrotaan Downing Streetiltä.

Brexit-kampanjan perustaja Arron Banks sanoo, että pääministeri Theresa May on pettänyt maan ja 17,4 miljoonaa Brexit äänestäjää.

Pääministeri May ja EU-johtajat ovat päässeet yhteisymmärrykseen koko yön kestäneiden neuvottelujen jälkeen. Brexit-neuvotteluiden odotetaan nyt tulevan toiseen vaiheeseen, joka keskittyy kauppaan. Nyt tehty sopimus takaa muun muassa EU-kansalaisten oikeudet ja varmistaa vapaan liikkuvuuden Irlannissa.

– Uskomme saavamme erittäin kunnianhimoisen kauppasopimuksen, että olemme ainutlaatuisessa asemassa lähtökohtanamme vuoksi ja olemme vakuuttuneita siitä, että saavutamme sen mitä haluamme, May kertoi.

Lähde: Sky News

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.