New Yorkin Manhattanilla putkipommi isku – Vahvistettiin terrori-iskuksi

5
Mainos

New Yorkin Poliisi kertoo reagoineensa räjähdysraportteihin Manhattanin bussiterminaalissa.

ABC:n mukaan poliisin lähteistä sanotaan, että mahdollinen autopommi räjäytettiin terminaalin alapuolella olevan käytävän alla. Yksi mies on pidätetty. Kuva poliisin kiinniottamasta epäillystä alla.

Mainos

Epäillyn kerrotaan olevan maahanmuuttaja. Neljän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen iskussa, kukaan heistä ei kuitenkaan vakavasti.

Poliisin tutkimuksissa pommi osoittautui putkipommiksi. Metrotunnelissa epäillään olevan vielä mahdollisen toisen pommin ja pommimiehen. Metro on evakuoitu.

Ilmoitettu tapaus tapahtui maanantaiaamuna paikallista aikaa Port Authority -bussiterminaalissa lähellä Times Squarea.

Port Authority -bussiterminaali on Yhdysvaltojen suurin, ja sen läpi virtaa yli 65 miljoonaa ihmistä vuodessa.

Lisätietoja iskusta voi seurata Twitterissä hashtageilla #manhattan ja #newyork.

Päivitetty klo 16.55: Isku on juuri saapuneen tiedon mukaan vahvistettu terrori-iskuksi.

Päivitetty klo 22:18: Tekijä on 27v Akayed Ullah tullut vanhempien kanssa Bangladeshista 2011. Hän asui Brooklynissä, hän on viimeksi vieraillut kotimaassaan syyskuussa. Hän oli innostunut Islamin valtion ryhmien kannattaja, mutta hänellä ei ole niihin suoria kontakteja. Myöskään häneltä ei löytynyt kannanottoa tai julkilausumaa mitä aikoo nyt tehdä. Räjähde oli itsetehty ja alkeellinen, jonka hän oli kiinnittänyt itseensä. Itsemurhapommittaja haavottui ja sai palovammoja räjähdyksessä. Nyt häntä hoidetaan Bellevuen sairaalassa Manhattanilla

Lähteet: ABC, BBC, WPIX TV

 

5 KOMMENTIT

  1. Ruotsissa oli perjantaina pajon älämölöä. Voisko olla että ne tosiaan toteuttais uhkailujaa? Ettei vaan jää torikokouksiksi.

    • Ei muslimeja Helsinkiin!
      Ei muslimeja minnekkään!

      Helsingin synagogat, puput ja alpakat ovat samaa mieltä…

  2. Pommit paukku, kaikki väki nukkuu, vääkii nukkuu. muslimijoukko silloin varpahillaan, varpahillaan, varovasti hiipii moskeijoista, moskeejoistaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.