Elina Louko – #me too

17

Seksuaalinen häirintä ja ahdistelu ovat nyt kovasti pinnalla, niin ajattelinpa avautua tästä hiukan.

Seksuaalista ahdistelua tuntuu olevan aivan kaikkialla, kotona, työpaikoilla, koulussa, kirkossa, leipäjonossa ja linnan juhlissa ja tuntuukin, ettei missään voi liikkua enää ollenkaan kun kiimaisia kantasuomalaismiessikoja on kimpussa kaiken aikaa.

Really? Tämä asia itsessään olisi tärkeä, jos sillä otettaisiin kantaa myös sellaiseen toisenlaiseen seksuaaliseen ahdisteluun, joka on lisääntymään päin erään ilmiön myötä, josta ei ole saanut puhua sen alettua syksyllä 2015.

Tänään aamu-uutisissa vaadittiin eduskuntaa ottamaan tiukempaa linjaa seksuaaliseen ahdisteluun. Mitäpä jos ensin ottettaisiin tiukempi linja raiskaustuomioihin? Mitä jos otettaisiin hyvin tiukka linja erityisesti lapsiin kohdistuneista raiskauksista. Olin seota raivosta, kun 10-vuotiaan tytön raiskannut turvapaikanhakija selvisi lievemmällä tuomiolla, koska 10-vuotias ei vastustellut raiskaajaa tarpeeksi. Kuinka kukaan oikeusoppinut ja ihminen voi tehdä tällaisen päätöksen? Mitä jos hoidettaisiin vaikka tämä asia ensin alta pois, ennen kuin aletaan kriminalisoimaan kaksimieliset vitsit työpaikan taukohuoneessa?

Sillä suurin osa tästä seksuaalisen ahdistelun hysteriasta, on pelkkää hysteriaa. Se on ehkä huumoriksi tarkoitettua, leikkimielistä, pikkuflirttiä – ja kyllä, se voi tuntua ahdistavalta ja jotkut ovat niin urpoja etteivät osaa käyttäytyä. Mutta ainakin itse olen aina selvinnyt tämänkaltaisista tilanteista sanomalla suorat sanat takaisin. Kyllä minuakin on lääpitty ja olen kuullut kaikenlaista törkyä, mutta olen tykittänyt lääppijöille täysilaidallisen takaisin, niin että nämä ovat poistuneet paikalta itseään häpeämään. Ja nämäkin tilanteet ovat kuitenkin olleet melko harvinaisia kohdallani, eivätkä suinkaan jokapäiväisiä, niin kuin tämän kampanjan hysteerisen meuhkaamisen tiimoilta voisi ymmärtää.

Mutta tämä koko kampanja ampuu itseään jalkaan, koska sanallakaan ei saa sanoa sellaisesta seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä, jota tekevät jotkut muut kuin sikamaiset kantikset. Siinä nimittäin olisi se todellinen ongelma. Mutta koska tämä ongelma ja kaikki siitä puhuminen ovat kielletty, jää jäljelle vain tämä suomalaisia miehiä syyllistävä itkuvirsi.

Se toisenlainen seksuaalinen häirintä, mistä ei saa puhua, on syynä, että liikun nykyään itse aina turvasumuttimen kanssa aina yksin liikkuessani ja etenkin pimeään aikaan. Tämän toisen seksuaalisen ahdistelun takia, olen alkanut suunnitella reittivalintojani etukäteen ja mietin missä liikkua ja mihin aikaan. Sillä tästä toisentyyppisestä seksuaalisesta häirinnästä ei selviä verbaalisella vastahyökkäyksellä ja sitä tekevät henkilöt, joita ei saa mainita, mutta jotka liikkuvat usein suuremman henkilöjoukon kanssa, josta ei saa puhua, ja heillä on tapanaan vaikka piirittää ahdistelunsa kohde koskettelua varten, mutta tästä ei saa puhua.

Koska suomalaisetkin.

-Elina Louko

17 KOMMENTIT

 1. Nyt on oikeaa tekstiä. Mutta Suomessahan saa raiskata jopa lapsia kunhan on suojaväri ja oikea uskonto.

   • Elina Louko: ”…otettaisiin kantaa myös sellaiseen toisenlaiseen seksuaaliseen ahdisteluun, joka on lisääntymään päin erään ilmiön myötä, josta ei ole saanut puhua sen alettua syksyllä 2015.”

    Emppu Vuori: Kyllä näistä ”toisenlaisistakin” 2015 alkaneista seksuaalisista ahdisteluista saa puhua ja jopa pitääkin puhua. Siitä ei ketään rangaista!
    …mutta liian hiljaa suuri osa mediakenttää on näistä asioista!

 2. Täyttä asiaa alusta loppuun. metoon ainut tarkoitus on kääntää huomio pois todellisesta uhkasta.

  • Olen jossain pitkälti samaa mieltä. Kantikset eivät ole ollenkaan niin sikoja kuin hänen kirjoituksensa antaa ymmärtää. Minusta jonkinasteinen toleranssi iskemisen mielessä tulisi säilyttää ettei koko kansakunta kuihtuisi olemattomiin.
   On myös vaikutusta sillä kuinka tiukaksi nainen on yksityisyytensä rajat vetänyt. Ja jos haluaa ne kovin tiukiksi, on syytä tosiaan harjoitella sopivat repliikit vastata yrityksiin. Yleensä kantiksen kanssa voi kommunikoida järjen tasolla (vahvasti juopuneita ehkä lukuun ottamatta). Tuontikähmijöihin ei tämä oletus kuitenkaan liene osuva. He kun mittaavat naissukupuolen ulos järjenkäytöstä.

   • Mielestäni kirjoitus oli sarkastinen koska suvakit sanovat aina, että kyllä ne suomalsetkin…Koko ajan korostettiin matujen osuutta seksuaalisen håirintään.
    Mikäli vetää kovin tiukat rajat (et katsoa saa, et hymyillä saa silloin miinulla on paljon mukavampaa)ei tarvitse ihmetellä jos jää neidiksi tahtomattaan.

 3. Vastarintaliike kiellettiin laittomana ja hyvien tapojen vastaisena.
  Kannattaisi selvittää löytyisikö joku toinenkin, ehkä hyvin suurikin ryhmä, yhteenliittymä tai vastaava joka julkaisee kirjan muodossa laittomia ja hyvien tapojen vastaisia ohjeitaan.
  Tällainenhan pitäisi myös julistaa toimintakieltoon.
  Tosin tämä porukka voi olla niin iso ja pelottava että poliitikot ja oikeusoppineet ovat kusi sukassa eivätkä tee mitään.
  Varsinkin jos kyseessä on uskonto.

  • ’ Me too’ alkoi Amerikan presidentinvaalien lokakampanjasta, kun Trumpin kaatamiseksi feministit ja vastustajat yrittivät saada mahdollisimman monta naista todistamaan Trumpin häirinneen heitä. Naisille maksettiin ’ me too’ mukaan tulosta. Aika huonolla saldolla kampanja vietiin Trumpin osalta. Sen sijaan häirintäkampanjasta tuli muoti-ilmiö, joka alkoi tuottaa televisio-ohjelmia, laajeni parlamenttitasolle ja tottakai myös Suomeen. Absurdiksi asian tekee se, että he jotka alunpitäen liputtivat jenkeissä häirintäkampanjaa, ovat suomalaisessa ympäristössä liputtaneet suvakkihuoruuden nimeen. Eli nämä kampanjat tässä laajuudessa vetävät mukaan symppaajia, joilla ei ole muuta kuin mukanaolon viehätys, ’wannabemetoo’. Jos yhteiskunnassa ollaan huolissaan seksuaalisesta häirinnästä, ei raiskaustuomiot ole ehdollisia.

 4. Ahdistelu jutuissa on NYT on todennäköisesti kyse siitä että yritetään esittää suomalaisten MYÖS ahdistelevan. Se on varmasti totta, mutta pitääkö sitä lisätä tarkoitus peräisesti ulkomaan tuonnilla jopa raiskauksiin asti. En vähättele keskustelua, mutta nykyään tuntuu olevan tapana nostaa kauheaa haloota asioista, jotka ei kauheasti muutu ja vaikuta jokapäiväiseen elämiseen kansalaisille esim. viina, käyttäytyminen ja yms.. Tulee tunne että näillä peitellään jotain ja ei olisi tarkoituskaan saada muutosta näihin hittipuheisiin ja nuohan pitäisi olla kaikille selviä varsinkin noissa olevissa asemissa. Kansalaisia ei helpota/auta tieto eduskunnan ahdistelusta tai muusta keskustelusta Amerikan perässä, nuo kuuluu sinne työhyvinvointi puolelle ja potkut perseelle niille jotka ei osaa olla ahdistelemasta. Miettisivät oikeasti mitä pitäisi tehdä oman kansan hyvinvoinnin eteen eivätkä jauhaisi pas…

 5. Naisihmisenä komppaan täysillä tätä kirjoitusta. Kummallista, miten eniten äänessä olevat naiset ovat aatemaailmaltaan sitä sorttia, joka änkeää vapaaehtoisena töihin vastaanottokeskuksiin. Mutta onko tässäkin takana samalainen ”totuus” kuin vasemmiston väkivallassa, että tummemman pigmentin omaavien ahdistelu on vaan parempaa, jopa niin hyvää, ettei siitä meteliä nosteta. Sen sijaan rintavakoaan auliisti eduskunnan hississä esittelevä avustajatyttönen loukkaantuu, jos mies katsoo, sillä jonkun feministin mukaan katsekin on ahdistelua. Voi elämän kevät!

  • Kiitos kommentista anonyymi 🙂 Minulle lähetti tästä asiasta hlökoht palautteen eräs suvaitsevainen kanssasisar, joka moitti minua, että vain miehet tykkäävät tästä avautumisestani ja olen halveksittava vähätellessäni ahdisteltuja naisia yms. No, eivätpä he ymmärrä vaikka ratakiskosta vääntäisi.

 6. Suvakkinaista jos katsoo niin se pöyristyy, mutta jos jättää katsomatta niin se pöyristyy silloinkin.
  Miten tällaisen Gordionin solmun avaa jos sattuu olemaan valkoinen hetero ja puhuu suomenkieltä ihan periaatteesta?

 7. Kirjoitus on hyvä, mutta pitikö tähänkin tulla taas näitä suvakkihuora-kommentteja tai väitteitä, että kaikki muu kuin mamujen tekmä ahdistelu onkin sitten ihan viatonta.

 8. Kyllä länsimaisen naiseen lähestyminen on ollut riitävän jänittävää(pelottavaa) jo muutenkin johtuen suuresta kunnioituksesta naistakohtaan, niin tällä kiusaamis kamppanialla on sellainen vaikutus että jos meinaa nais seuraa hankkia niin kaikkein paras menetelmä siihen on raha.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.