Hallitus: Seksuaalinen häirintä on kitkettävä

10
Seksuaalinen häirintä on tänä syksynä noussut vahvasti esille. Suomen hallitus suhtautuu erittäin vakavasti asiasta käytävään julkiseen keskusteluun ja ihmisten kertomiin kokemuksiin. Hallitus korostaa, että seksuaalinen häirintä on aina tuomittavaa, eikä sitä saa hyväksyä missään tilanteessa. On tärkeää, että myös eduskunta keskustelee aiheesta.

Seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on lailla kielletty. Asenneilmapiirissä on kuitenkin vielä paljon parannettavaa ja tarvitaan käytännön toimenpiteitä, kuten selkeät toimintaohjeet häirintätapausten varalle työpaikoille. Hallitus kehottaa kaikkia työnantajia ja organisaatioita tarkastelemaan, mitä ne voisivat tehdä häirinnän lopettamiseksi. Johtajilla ja esimiehillä on vastuu siitä, että työpaikoilla toteutuu nollatoleranssi seksuaalista häirintää vastaan. Hallitus myös rohkaisee häirintää kokeneita ihmisiä nostamaan asian esille työyhteisössään.

Suomessa on muutettava asenteita ja toimintatapoja, minkä on tapahduttava niin työpaikoilla, kouluissa, internetissä kuin erilaisten harrastusten parissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kouluihin, jotta oppimisympäristöt ovat turvallisia lapsille ja nuorille. Jokaisella on oikeus turvalliseen ja toisia kunnioittavaan opiskelu- ja kouluympäristöön.

Mainos

”Seksuaaliseen häirintään liittyy tietynlainen puhumattomuuden ja puuttumattomuuden kulttuuri”, sanoo pääministeri Juha Sipilä”, ”Nyt on tärkeää pitää keskustelua yllä, jotta asiat muuttuvat.”

Hallitus päättää tasa-arvo-ohjelman yhteydessä ensi keväänä toimista, joihin se ryhtyy seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi. Ministerit Lindström, Mattila ja Saarikko puolestaan ovat kutsuneet työmarkkinajärjestöt ja keskeiset sidosryhmät keskustelemaan seksuaalisesta häirinnästä työpaikoilla vielä ennen joulua.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on antanut Opetushallitukselle toimeksi päivittää yhdessä koulutuksen järjestäjien ja muiden asiantuntijoiden kanssa asiasta annetut ohjeistukset helmikuun 2018 loppuun mennessä, jotta kaikilla kouluissa ja oppilaitoksissa toimivilla on valmiudet toimia seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän estämiseksi.

Hallitus painottaa, että nyt tarvitaan toimintaa kaikilta. Myös yksittäinen kansalainen voi puuttua häiritsevään käytökseen. Seksuaaliseen häirintään on saatava nollatoleranssi yhteiskunnassamme.

Lähde: Valtioneuvosto

Mainos

10 KOMMENTIT

 1. No jospa aloittaisivat kaupungeilla ja ostoskeskuksissa tapahtuvasta eräiden ”kansanryhmien” harjoittamasta lasten Grooming-toiminnasta?

 2. Ja mitenkäs tämä tehdään tasa-arvon ja rikoslain nimissä? Niin että jos nainen kokee tulleensa seksualisesti häirityksi ja mies ei ole ymmärtänyt naisen ahdistuvan esim. pitkästä katseesta, niin miten rikoslaissa märitellään erilaiset tapaukset? Entä sitten jos mies ei ole ahdistellut vaan on kulkenut esim. Pohjoismaisen Vastarinnan logolla varusteuissa vaatteissa ja nainen valehtelee tilanteen poliisille?

  Entä toisinpäin? Jos pikkujouluissa nainen tunkee miehen syliin voiko mies tehdä tutkintapyynnösn seksualisesta ahdistelusta? Tai jos nainen vaatii huomiota itselleen muutoin miehen ura ei etene, miten se katsotaan tasa-arvon silmin seksualiahdistelun asteikolla? Tai naisten kommentointi ”toi on aika namu” tai ”tolla on kiree perse”, ”hitsi mitkä hauikset” tai ”sulla on hyvä pyykkilauta”. Kuuluvatko nekin seksualisen ahdistelun piiriin?

  Taidakin odottaa lakimuutosta ja jatkossa pitää nauhurin ja kameran mukana. Ja sitten tehtailemaan ilmoituksia.

  • Ei muuta kuin speedot jalkaan ja uimarannalle harjoittamaan Spedekävelyä ja kommentteja kirvoittamaan, nauhuri piilotettuna.. ööh.. jonnekin. Nyt ei toki vuodenaika ole otollinen sovinistiselle ”honey trap”:ille.

 3. Joko muslimit ja muut kehitysmaalaiset on pyydetty mukaan näihin talkoisiin? -jää nimittäin muuten se ”nollatoleranssi” saavuttamatta…

 4. Näin on. Suomalainen mies se häiritsee, matut ei, ne raiskaa ja se ei tunnu haittaavan pätkääkään.

  Enkä muuten usko, että sitä häirintää on läheskään niin paljon kuin valemedia antaa ymäärtää.

 5. Eiköhän tämä aihe ole tapetilla lähinnä sen takia, että voidaan sanoa kantasuomalaistenkin olevan seksuaalirikollisia, koska tiedetään ettei kaikkia maahan tunkeutuneiden rauhanuskonnon sotureiden sikailuja voida enää kauaa piilotella.

 6. ameeriikasta lähti tämäkin kampanja heittivät weinstainin spaceyn ym. bussin alle kun ovat jo turhia mutta oikeita ahdistelijoita minkä kaikki hollywoodissa tiesi mutta demokraatit suojeli kymmeniä vuosia, nythän se paljastui miksi koko kampanja… yritetään taas trumpin kimppuun kun trump jahtaa oikeita pedareita laittaa niitä linnaan kokoajan ja alkavat olla jo Clintonitkin ahtaalla.

 7. Syyllistä valkoinen mies ja lakaise haittamaahanmuuttajien tekevät raiskaukset, lapsiin sekaantumiset, kähminnät ja kunniattomat ehdotukset älhäm -kielellä tai hoonolla englannilla.
  Jos edes joku suomalainen nainen kieltäytyy ”kulttuuri vaihdosta” esim. yökerhossa, sitten kaljatuopilla ”pihtaria” naamaan… ja koraanin sanoin vielä 500 enkeliä kiroaa natu-tittaa läpi seuraavan yön.
  Ai niin kundit. Älkääkä katsoko naista silmiin. Se tietää kuritushuonetta lukemisena vain Koraani.

 8. Kyllä on lähtenyt mopo keulimaan oikein kunnolla. Saatiinhan jopa edusukuntalaitos jaettua, muu maa onkin jo jaettu. Teette oikean karhunpalveluksen sille taholle joka tätä on ajanut.

 9. Mopo on tosissaan karanut karvaisista käsistä,hutsinnevadaan.Parempi olla laput silmillä ettei tule ketään häirinneeksi seksuaallisesti .Miten parisuhde toimii ja perustetaanko niitä ollenkaan kantaväestön kanssa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.