Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja kommentoi Twitter-kohua

12
Mainos

Uutisoimme aiemmin tänään Suomen sotaveteraaniliiton Twitter-tilillä julkaistuista viesteistä, jotka ovat aiheuttaneet ihmetystä lukijoissa. Twiitit ovat poikineet runsasta keskustelua, ja viestit on tulkittu poliittiseksi propagandaksi, ja niiden kirjoittajalle on jossain nettikeskusteluissa toivottu potkuja.

Tänään aamupäivällä, kun internet-kohu asiasta oli jo noussut, ja Nykysuomikin uutisoinut asiasta, julkaistiin Sotaveteraanit.fi-Twitter-tilillä provosoitunut ja provosoiva twiitti: ”Kun ’lta puolustaneiden veteraanien järjestö saa totalitarianismin vastustamisen vuoksi vihat päälleen ihmisiltä, jotka väittävät olevansa isänmaan ja ’en asialla, on jotain pahasti pielessä. .

Twiittien kirjoittajaksi epäillään Suomen sotaveteraaniliiton tuoretta tiedottajaa Ariela Säkkistä. Nykysuomi kysyi Suomen sotaveteraaniliiton toiminnanjohtajalta Markku Sepältä, onko poliittinen kannanotto sotaveteraanien nimissä neutraalia toimintaa, ja onko kyseisillä twiittauksilla liiton johdon siunaus.

Mainos

Seppä kertoi olevansa tietoinen kyseisistä twiiteistä, ja kommentoi asiaa lyhyehkösti melko yleisellä tasolla.

– Sosiaalinen media yleensä ja Twitter erityisesti ovat Sotaveteraaniliitolle uudehkoja viestintäkanavia. Haemme vielä omaa tyyliämme toimia siellä.

– Opimme koko ajan esimerkiksi siitä, millä tavalla asioita esitetään ja kuinka pitkälle debattiin kannattaa lähteä lyhyillä tweeteillä. Samoin kuin muussa viestinnässä, myös sosiaalisessa mediassa meille tärkeitä teemoja ovat veteraanien saamien palveluiden edistäminen sekä veteraanien puolustamat arvot, Seppä kertoi.

Sotaveteraaniliiton verkkosivuille Seppä julkaisi juuri äskettäin oman blogikirjoituksensa aiheesta otsikolla ”Sotaveteraaniliitto puolustaa kaikkia veteraaneja”. Kirjoitus kuuluu näin:

Suomen Sotaveteraaniliiton Sotaveteraanit.fi-Twitterissä on käyty aktiivista keskustelua Sotaveteraanien viestinnällisistä ja yhteiskunnallisista tavoitteista. Twitter on meille uudehko viestintäkanava. Opimme koko ajan esimerkiksi siitä, millä tavalla asioita esitetään ja kuinka pitkälle debattiin kannattaa lähteä lyhyillä tweeteillä.

Nopeassa debatissa itse asia on vaarassa hukkua väitteisiin ja vastaväitteisiin, virheisiin ja niiden korjaamisiin. Sen vuoksi on syytä kerrata nyt vähän pidemmässä muodossa, mitkä ovat Suomen Sotaveteraaniliiton tavoitteita ja pyrkimyksiä.

Sotaveteraanien perintö on osa suomalaisuutta ja historiaamme. Ilman veteraaneja Suomi ei olisi vapaa ja hyvinvoiva. Kaikille sodan käyneille tulee tarjota samat edut. Suomen Sotaveteraaniliiton tärkein tehtävä on tukea veteraaneja hankkimalla valtiolta kunnille riittävästi varoja veteraanien kotipalvelujen ja kuntoutuksen hoitamiseen. Valtio käski miehet sotaan ja valtion on myös hoidettava veteraanien vanhuuden aika.

Tämän lisäksi haluamme puolustaa kaikkia Suomen puolesta taistelleita veteraaneja heidän taustastaan riippumatta. Kaikki veteraanit puolustivat sodissa itsenäistä ja demokraattista Suomea, jossa kaikilla on yhtäläinen arvo. Se on myös meidän tehtävämme ja toimimme sen puolesta myös viestinnässä.

Sotaveteraaniliitto ei osallistu puoluepoliittiseen työhön, mutta ottaa jatkossakin kantaa veteraanien asemaa koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Miksi veteraaneille kerättyjä varoja ei käytetä veteraanien hyväksi?

Tiedustelimme Markku Sepältä myös julkisuudessa olleita tietoja, joiden mukaan veteraanijärjestöillä olisi hallussaan kymmenien miljoonien eurojen varat, vaikka veteraaneja on jäljellä enää kourallinen.

Seppä kumoaa tiedon ainakin oman järjestönsä osalta.

– Sotaveteraaniliitolla ei koskaan ole ollut miljoonien omaisuutta, Seppä toteaa.

Todisteeksi Seppä lähetti Nykysuomelle Sotaveteraaniliiton tilinpäätöksen vuodelta 2016. Sen mukaan liitto teki saamistaan lahjoituksista ja esimerkiksi Raha-automaattiyhdistyksen maksamista avustuksista huolimatta negatiivisen tuloksen tilikaudella.

Suomen sotaveteraaniliiton taseen loppusumma on 912 552 euroa. Liitto oli maksanut vuonna 2016 avustuksina noin 584 600 euroa. Huomionarvoisaa on, että liiton henkilöstökulut olivat lähes samaa suuruusluokkaa kuin annetut avustukset, eli noin 357 000 euroa.

Suomen sotaveteraaniliiton julkinen tilinpäätös on ladattavissa osoitteesta https://sotaveteraanit.fi/wp-content/uploads/2017/11/Sotaveteraaniliiton-tilinpäätös-2016.pdf

Seppä opastaa liiton toiminnasta ja varallisuudesta kiinnostuneita vierailemaan verkko-osoitteessa: https://sotaveteraanit.fi/usein-kysytyt-kysymykset/

– Sotaveteraaniliiton tärkein tehtävä on tukea veteraaneja hankkimalla valtiolta kunnille riittävästi varoja veteraanien kotipalvelujen ja kuntoutuksen hoitamiseen. Valtio käski miehet sotaan. Valtion on hoidettava veteraanien vanhuuden aika. Sotaveteraaniliitto ei osallistu sotilaalliseen eikä poliittiseen toimintaan, Markku Seppä tähdentää.

Katso myös:

Sotaveteraaniliiton twiitit kummastuttavat – Uusi tiedottaja puhuu veteraanien suulla

 

Mainos

12 KOMMENTIT

 1. Kiitos toiminnanjohtajalle kommentista. Ja koska hän ei myöntänyt virhettä tapahtuneen henkilövalinnasa ja/tai twiitissä, niin se on sitten Hyvästi.

  Ei kannata soitella enää. Minä tuen sotaveteraaneja rahattomin keinoin.

 2. Jos oikein ymmärsin twiitin sanat. Se osuu häränsilmään. Pitäisikö järjestön, johon kuuluvat miehet ja naiset ovat puollustaneet tätä isänmaatamme luotisateessa altistaen henkensä, joka ainoa sekunti mitättömän lyhyessä ”vaihdossa” ollessaankin ja kesken tuonkin ajan hälytetty tukkimaan suomenruotsalaisten ”tuuraaja” -vässyköiden aiheuttamaa murtumaa rintamalinjassa. Siis pitäisikö näiden tahojen niellä kiltisti maitopartaisten vassareiden vahingontekijöiden ja isänmanmaansa rahatukkoon vaihtaneiden muka -isänmaallisten ministereiden ja presidentin, joka pelaa omaa peliään aliarvostuksen ja huonosti peitellyn hoh-hoijaa -asenteen kiitoksiensa osoittamisessa sotaveteraaneille kuin nauravien sukulaisten pidätellyn kärsimättömyyden siitä, että vanhus olisi jo vainaja ja päästäisiin pesänjaolle tappelemaan kuka saa mitäkin ja milloinkin.
  Jo kanisteri Orvon surkea ”haista paska” -puhe sotaveteraaneille Talvisodan päättymisen vuosipäivänä 13.3.2017 oli sulaa herjaa ja mitä alhaisinta ylimielisyyden osoitusta miehettäreltä, joka ei koskaan kasva mieheksi.

 3. ”– Sosiaalinen media yleensä ja Twitter erityisesti ovat Sotaveteraaniliitolle uudehkoja viestintäkanavia. Haemme vielä omaa tyyliämme toimia siellä.”

  No ”ihan pikkuisen” näyttää olevan tyyli hakusessa vielä.. Miten olisi monon kuva perseeseen poliittisesti latautuneelle ”tiedottajalle”?

  ”Kaikki veteraanit puolustivat sodissa itsenäistä ja demokraattista Suomea, jossa kaikilla on yhtäläinen arvo.”

  Paitsi että he eivät varmasti puolustaneet sotaveteraaniliiton ”Tiedottajan” viherkommunistisia arvoja.

  Kuten jo edellä todettu, hienosti väistelty toiminnanjohtajalta joten kiitos ja hyvästi täältäkin, veteraaneja voi avustaa ilman politisoituneita liittojakin.

  • ”Tämän lisäksi haluamme puolustaa kaikkia Suomen puolesta taistelleita veteraaneja heidän taustastaan riippumatta.”

   Hmm.. Eikös ne olleet natsitkin Suomea puolustamassa?

   • Osui ja upposi, respekt 🙂
    Enimmäkseen wehrmachtin miehiä oletan, mutta joku asiaa tunteva voinee nimetä hardcore natsiyksiköt jotka operoivat Suomen maaperällä.

 4. Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n toiminnanjohtaja Markku Seppä ansaitsi viime vuonna 84 670 euroa. Lipasrahat näköjään kelpaavat johtajalle oikein hyvin.
  Sotaveteraaneja ei ikinä pidä sekoittaa politiikkaan eikä omaan ideologiaan. Sotaan lähdettiin käskystä ja vaihtoehtoja ei Suomella ollut. Tosin suomenruotsalaiset munsalanmiehet soutivat karkuun.

  Miksi sotaveteraaniliiton piti julistaa sivuillaan olevansa suvaitsevainen? Markku Seppä. Olisiko sinun mielestä veteraanien pitänyt osoittaa suvaitsevaisuutta kommunistisen hirmuhallinnon puolesta v. 1939-1944? Ja entä, kun punakapinalliset aloittivat sodan laillista hallitusta vastaan 1917? Sotaveteraaniliitto taitaa edustaa samaa rosvokoplaa kuin SPR. Jakakaa rahat jo elossaoleville veteraaneille. Tässäkin perheessä vielä yksi elossa.

 5. Alkaa kommunistien ja fanaattisten kulttuurimarxistien sekä järjestäytyneen yhteiskunnan vihollisten tihutyöt, loukkaukset ja röyhkeys saavuttaa sellaisia mittasuhteita, että kohta tulee uusia veteraaneja. Siinä sitten varmaankin katsotaan saako stallarihipit kyytiä.

 6. Siitä huolimatta loppui yhteistyö veteraaniliiton kanssa.Koska jos tällaista päästetään tapahtumaan on tuossa selittelyn makua ja sama voi tapahtua uudelleen. En osallistu enää mihinkään reserviläis tai veteraani toimintaan, se on saletti.Tuo alkaa muutenkin olla vain rahan keräämistä kovapalkkaisille johtoportaan pönöttäjille. Isäni oli sotaveteraani ja ei saanut latin latia vaikka sairasteli jo alle viisikymppisenä mutta näyttöä ei ollut että olisi sodasta aiheutunut terveyden menetys.

  • Hyvin kirjoitit,juuri näin.Omat vanhempani palasivat kotinsa raunioille ja siitä oli aloitettava.Ei tullut rahaa mistään vaikka isäni oli sekä Talvi-että Jatkosodassa.Mitään ei tullut kuin Manulle illallinen.Kovaa työtä ja terveysongelmia koko elämänsä.

 7. Hmmm…Kyllä näin ihan politiikkaa ja yleisiä uutisaiheita yms. Ajankohtasia asioita ilman kiihkoakin seuraavan mielestä nuo twiitit näin maalaisjärjellä ajateltuna aika poliittisia lausuntoja tuntu olevan… Onneks ei köyhällä ole paljon varaa ollu lahjotel noihinka keräyksiin…Vois pian vaikka vituttaa… Tuommonenki asia jäi hiukan mietityttään…että montakohan muslimia suomen sodis 1939-1944 oikein oli…? Tulee mieleen että Nolla…mutta se on vain mututuntuma eikä perustu mihinkään faktaan. Ja oli tosiaan natsitki suomen puolen ainakin alussa…

 8. Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä ryhtyy julkisuudessa sotaveteraaneja häpäisevän ja veteraanien perintöä mädättävän tiedottajan Ariela Säkkisen puolustusasianajajaksi!

  Sotaveteraaniliitto on kaapattu poliittiseksi välikappaleeksi edistämään monikulttuurisuutta!

  Kuka otti Säkin töihin? Ilmeisesti Markku Seppä?

  Tässä kuvia mädättäjä tiedottajasta.

  https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/17076983_731662667008571_151656837115019264_n.jpg?ig_cache_key=MTQ2NTM4MTMwMjU2NzAxNjUyOQ%3D%3D.2

  https://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2017/12/sakkinen-sotaveteraaniliitto-maahanmuutto-somalit.jpg

 9. Sotaveteraaniliiton monikulttuurisuuspropaganda loukkaa veteraaneja. Isäni, sekä talvisodan että jatkosodan veteraani, joutui vielä ennen kuolemaansa näkemään maahanmuuton jatkuvan lisääntymisen Lähi-idän maista. Hän kärsi siitä kovin, puhui usein että rajat on saatava kiinni, ja ihmiset, jotka eivät tänne kuulu, lähetettävä takaisin. Hän vietti rintamalla monta vuotta, ja nyt nykyajan monikulturalismi ja globalismi tekee tuhojaan hänen puolustamasaan maasa. Tiedottaja Säkkinen on täysin väärä valinta Sotaveteraaniliitolle, on aika perua päätös. Senttiäkään ei enää keräyksiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.