Sotaveteraaniliiton twiitit kummastuttavat – Uusi tiedottaja puhuu veteraanien suulla

19

Monet Suomen veteraaniliiton Twitter-tiliä seuranneet ovat viime aikoina kummastelleet tilille tulleita kirjoituksia, joissa otetaan poliittisesti kantaa, ja monen mielestä epäisänmaallisella tavalla. Vetaraaniliiton twiitit ovatkin herättäneet keskustelua monella internetin keskustelupalstalla.

Monen asiaan kantaa ottaneen mielestä Suomen veteraaniliiton tulisi olla neutraali toimija, joka ajaa veteraanien asiaa. Nyt Veteraaniliitto näyttää ainakin twiittiensä perusteella olevan kantaaottava poliittinen toimija. Tällainen toiminta saattaa karkottaa monet veteraanien tukijat lahjoittamaan varansa muihin kohteisiin.

Twiiteissä kirjoitetaan asioista, jotka eivät suoranaisesti liity veteraanien asiaan. Niissä muun muassa puhutaan fasismista, juutalaisista ja muslimeista sekä Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä. Sotaveteraanien joulukalenterikin on keskittynyt teemaan ”Naiset sodassa”. Lisäksi twiitteihin tägätään Demarinaiset ja SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen.

Vetaraaniliitto on myös uudelleentwiitannut poliittisen kirjan mainoksen, ja twiitannut itse perussuomalaisia kritisoivia kirjoituksia.

Moni verkkokeskustelija pitää näitä twiittejä suorastaan propagandana ja Veteraaniliitolle sopimattomana toimintana. Kuka näiden twiittausten takana sitten oikein on? Veteraaniliiton verkkosivuilta selviää, että liiton tiedottajana toimii Ariela Säkkinen. Hän luultavimmin on näiden twiittien takana.

Säkkistä ja hänen twiittejään ovat ylistäneet muun muassa feministiksi Twitterissä tunnustautuva Emmi Nuorgam ja äärivasemmistolaisena anarkistina tunnetuksi tullut Suvi Auvinen.

Kuka Ariela Säkkinen sitten on? Aiemmin hän on työskennellyt Suomen somalialaisten liitossa, ja tehnyt ainakin jonkin asteista yhteistyötä somalitaustaisen poliitikon/toimittajan ”Husu” Husseinin kanssa.

Nettikeskusteluissa ollaan närkästyneitä siitä, että Säkkinen puhuu Twitterissä kaikkien veteraanien suulla, veteraanien siitä tietämättä. Eräs keskustelija kommentoi asiaa näin:

”Sotaveteraaniliiton Twitter-tili on avoimesti propagoinut isänmaallisuutta vastaan sen jälkeen, kun sinne palkattiin pitkän linjan monikulttuurisuuskiihkoilija Ariela Säkkinen tiedottajaksi. Säkkinen on mm. asunut Israelissa. Säkkinen puhuu siis kaikkien sotaveteraanien suulla ilman, että veteraanit ovat tästä tietoisia.”

Eräs kommentoija julkaisi Säkkiselle sosiaalisessa mediassa lähettämänsä palautteen.

Säkkinen reagoi saamaansa kritiikkiin Sotaveteraaniliiton Twitterissä hetki sitten, kiistäen häntä kohtaan esitetyt syytökset.

Keskustelu eri palstoilla ja sosiaalisessa mediassa jatkuu asian tiimoilta. Nykysuomi seuraa tilannetta.

Päivitetty: Tavoitimme Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtajan kommentoimaan asiaa. Lue juttu täältä.

Lähteet: Twitter, Facebook

Katso myös:

Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja kommentoi Twitter-kohua

Näkökulma: Veteraanijärjestöjen miljoonavarat käytettävä veteraanien hyväksi!

19 KOMMENTIT

 1. Tätä kutsutaan kaappaukseksi.

  Tuokaan tuskin suostuu keskustelemaan tai avaamaan sen tarkemmin noita luonnehdintoja joita hän käyttää.

  Entäs Hitlerin riveissä taistelleet muslimit ja juutalaiset?

  Kenen mukaan PVL vihaa mainittuja ryhmiä? Tämä kuulostaa yhtä tuulesta temmatulta kuin klassinen kuusi miljoonaa. En ole koskaan nähnyt kenenkään antavan mitään pohjaa tuolle väitteelle, vaikka sitä käytetään kuin mitäkin todistetta PVL:n tavoitteista.

  Onko se vain saanut riittävän määrän toistoja jotta pahimmat fanaatikot uskovat sen todeksi? Kun niin moni sitä sanoo niin sen on oltava totta, varsinkin koska se on itselleni miellyttävä uskomus?

 2. Kaikki vaan laittamaan sähköpostia liiton toiminnanjohtajalle ja ilmoittamaan että lahjoitukset loppuvat tähän ja sana kiirii mikäli linja ei muutu. Sotaveteraaneja voi avustaa ilman poliittiseen toimintaan kaapattuja liittojakin.

  Sitä melkein joka päivä luulee että nyt nämä vasurit ja anarkistit löysivät rivouden huipun, mutta aina seuraava päivä tuo uuden edellisen ylittävän suorituksen.

  • On aika aloittaa veteraanijärjestöille kerääntyneen omaisuuden myynti ja siitä saadut tulot pitää ohjata 100% jäljellä olevien veteraanien hyväksi ILMAN YHTÄKÄÄN VÄLISTÄVETÄJÄÄ!

   -YKSIKÄÄN NILKKI EI SAA PÄÄSTÄ RAHASTAMAAN SUOMEN PELASTAJILLA!

 3. Ensin oli alpakkagate ja nyt sotaveteraanigate, tässähän alkaa näkyä selvä trendi virhevasemmiston stasitoiminnasta.
  Husu-terveiset kyseistä 5.kolonnan toimintaa suomalaisia vastaan harjoittaville henkilöille, ettäs kehtaavatkin.

  • Jep, ensin käytetään lapsia kilpinä, nyt sotaveteraaneja. Tarkoitushan on nyt jakaa porukka ”natseihin jotka eivät avusta sotaveteraaneja” ja sitten ns. ”hyviin ihmisiin” jotka sallivat sotaveteraanien käyttämisen poliittisiin tarkoitusperiin koska se on muka ”oikein”.

   Mutta kuten sanottu, sotaveteraaneja voi avustaa suoraankin eri tavoin, siihen ei tarvita poliittista toimintaa harjoittavia liittoja.

 4. No niin… Puna-vihreillä näkökyvyllä on jälleen yksi taistolainen päässyt pilaamaan perinteisen yhteisön. Miksi näitä telaketju-feministejä jotka ovat eturintaman taistolaisia valitaan tällaisiin tehtäviin? Ne eivät kunnioita sitä isänmaata joka koulutti ne, eivätkä kunnioita niitä ihmisiä jotka uhrasivat nuoruutensa ja terveytensä jotta nämä voisivat elää vapaassa maassa vaikka sortovaltaa.

  Tämä oli havaittavissa jo puhelinkeräyksessä koska puhelimen henkilä oli hirvittävän agressiivinen ja todisteli koko ajan miten sotaveteraaneilla ei ole metsiä eikä muita pääomatuloja. Kaikki on kuulemma myyty veteraanien kuntoutushoitojen vuoksi. Kyselin että kukas ne rahat on niistä myynneistä saanut kun metsiäkin oli vähän aikaa sitten 30 miljoonalla eurolla. Ja siitäkös ääni nousi falsettiin ja puhelimesta kuului haukkumista ja suoraa huutoa. Kun sitten sanoin että empä nyt taida avustaa niin sain vielä ”hyvän päivän toivotukset” kaupanpäälle.

  Ja on hyvä tietää jatkossakin että koska Sotavetraaniliitto on ottanut poliittisen kannan isänmaallisia vastaan, en anna jatkossa penniäkään.

 5. Sotaveteraaniliiton facebook-sivuille tämä sama mädätys ei päädy, koska silloin lahjoitustulot romahtaisi. Twitterissä on mukava öyhöttää omassa suvakkikuplassaan

  • Facebookissa ja muussa mediassa tätä asiaa kannattaa levittää, kun tarpeeksi negatiivista julkisuutta tulee, tulee myös sen vaikutus.

   Avustaa voi muutenkin kuin ko. liiton kautta.

 6. Samalla kun vaivautuu kirjoittamaan tänne, niin kirjoitukset kannattaa laittaa varsin pienellä vaivalla myös suoraan liiton toiminnanjohtajan sähköpostiin. 😉

   • Hyvä. Mutta mitään törkeyksiä ei kannata lähetellä, siitä saavat vain lisää vettä poliittiseen myllynnsä, tyyliin ”Natsit älähtivät!” tjsp.

    Ihan aiheellisesti kannattaa vain ilmoittaa että neutraalilta liitolta ei odoteta eikä hyväksytä poliiittista toimintaa _mihinkään_ suuntaan, ja että avustaminen onnistuu muutenkin kuin liiton kautta.

    Vastaukseksi voi tulla että eihän ”pahuuden vastustaminen” ole poliittista toimintaa, mutta aatteelliseen suuntaukseen suunnattu kannanotto on AINA poliiittinen, oli se sitten miten päin vain.

    Liitolta rahahanat kuivumaan vain.

 7. Törkeää touhua. Alpakoita ei ole vielä setvitetty ja jo uutta pukkaa. Samaa jengiähän nämä kaikki ovat. Lapsia ja sotaveteraaneja käytetään kilpinä omalle politiikalle. Kuvottavan alhaista!!

 8. Jokainen veteraani tietää että ilman NATSIEN korvaamatonta apua kesän 1944 torjuntataisteluissa tämä maa olisi menetetty.

  • Näköjään toiminnanjohtajan ja ”tiedottajan” sähköpostiosoitteet poistettu sivuilta viimeisen tunnin aikana 🙂

   HAHHAH! Sitä saa mitä tilaa.

 9. Jahaa nyt loppui lahjoitukset ja perun jo tälle vuodelle tarkoitetun lahjoituksen. En myöskään lähde enää kuskiksi veteraanikeräyksiin. Noiden musunuolijoiden lonkerot ulottuvat jo melko laajalle.

 10. Todella vastenmielistä. Viisainta olisi realisoida Sotaveteraaniliiton omaisuus ja käyttää tuotot suoraan veteraanien hyväksi. Sen jälkeen voisi lopettaa nuo suojatyöpaikat ja jättää max 5 hlö organisaation vaalimaan veteraanien muistoa.

  Se, että otetaan kantaa veteraanien suulla monikulttuurisuuden puolesta on inhottavaa. Tällä propagandaa tekevällä tiedottajalla ei ole mitään oikeutta siihen.

 11. Uskokaa pois, kun viimeinen veteraani kuolee, omaisuus siirtyy jollekin järjestölle (SPR) joka käyttää varat matujen hyysäämiseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.