Suomen ja Viron pääministerit tiivistivät maiden taloussuhteita

0
Pääministeri Juha Sipilä ja Viron pääministeri Jüri Ratas ovat keskustelleet maanantaina 11. joulukuuta maiden kahdenvälisten taloussuhteiden kehittämisestä sekä ajankohtaisista EU-kysymyksistä. Pääministerit tapasivat Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä.

Pääministerit päättivät syventää entisestään maiden välistä yhteistyötä. Pääministerit sopivat, että ensimmäinen Viron ja Suomen hallitusten välinen yhteisistunto järjestetään loppukeväästä Suomessa.

Tämän lisäksi pääministerit keskustelivat pitkään Helsinki-Tallinna -tunnelihankkeesta. Toteutuessaan hanke toisi kaupunkien ja maiden välisen yhteistyön täysin uudelle tasolle. Pääministerit järjestävät helmikuussa erillisen kokouksen asian tiimoilta. Pääministerit ovat valmiita edistämään hanketta, jos selvitystyö osoittaa, että taloudelliset edellytykset ovat olemassa.

– Meidän on tärkeää jatkaa ja syventää alueellista yhteistyötä maidemme välillä kaikin tavoin. Nyt sopimamme yhteiset tapaamiset tukevat tätä tavoitetta. Yhteistyömme on hyvä esimerkki muillekin EU-maille, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

Pääministerien EU-keskustelussa keskeisin aihe oli Euroopan komission esitys EMU:n kehittämisestä, mikä on esillä myös euro-maiden huippukokouksessa Brysselissä perjantaina.

-Olemme Viron kanssa samaa mieltä siitä, että meidän pitää ensin toteuttaa jo sovitut asiat. Olemme samaa mieltä myös siitä, että jokainen jäsenmaa on ensisijaisesti itse vastuussa oman taloutensa ja kilpailukykynsä kehittämisestä, pääministeri Sipilä kertoi.

Lähde: Valtioneuvosto

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.