EU-johtaja Tusk: Pakolaiskiintiöt tehottomia ja aiheuttavat erimielisyyttä

2

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kohtasi kritiikkiä, kun hän ehdotti pakollisten pakolaiskiintiöiden romuttamista.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kuvailee jäsenvaltioille osoittamassaan kirjeessä ennen tämän viikon huippukokousta toimenpiteitä pakottaa jäsenvaltiot hyväksymään määrättyjä numeroita ”eripuraisuutta aiheuttaviksi” ja ”tehottomiksi”. Häntä on jo nyt pidetty hyvin kiistanalaisena EU-johtajana, koska hän on uskaltanut ehdottaa pakolaiskiintiöiden romuttamista.

EU:n maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos sanoo:

– Ei ole hyväksyttävää, mitä EU:n neuvoston puheenjohtaja on ehdottanut. Pelkään, että tämä on erotteleva poliittinen verbi.

– Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan tehtävänä on luoda jäsenvaltioiden välille yhtenäisyyttä, ja uskon, että näin toimimalla Tusk ei palvele yhtenäisyyttämme, hän jatkaa.

Amnesty International syyttää eurooppalaisia hallituksia siitä, että ne osallistuvat kymmenien tuhansien maahanmuuttajien ja pakolaisten kidutukseen Libyassa, koska pyrkivät vähentämään saapuvien pakolaisten määriä.

– Laillisella hallituksella ei ole täydellistä valtaa, joten Libya on avoin käytävä ja haluan sanoa paratiisi salakuljettajien toiminnalle ja operaatioille. Se että EU:ta syytetään tästä, ei ole reilua, sanoo Avramopoulos.

EU on käyttänyt kymmeniä miljoonia euroja Libyaan, vahvistaen rannikkovartiostoa ja rajaa sekä parantaen pidätyskeskuksen olosuhteita. Aktivistit väittävät, että nämä toimenpiteet ovat vain pahentaneet olosuhteita.

Lähde: Euronews

2 KOMMENTIT

  1. Täyttä teatteria alusta loppuun -eurooppa on tarkoitus täyttää kehitysmaalaisilla ja sen nämä mielipuolet tulevat myös tekemään. Vain ne maat jotka ovat aseiden kanssa rajalla vastassa saavat mahdollisuuden selviytymiseen. Suomi ei kuulu tuohon joukkoon vaikka kapasiteettia löytyy monia muita maita enemmän. ”Meidän” päättäjät ovat jo tämän maan myyneet ulkopuolisille tahoille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.