Jaettiinko maahanmuuttajille uudet läppärit palkinnoksi 10 päivän kurssista?

3

Aito Suomalainen Yhteislista (ASYL) -ryhmän Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka twiittasi hiljattain seuraavan tekstin:

1. moniosaaja käy jonkun hikisen 10 päivän kurssin

2. saa siitä palkinnoksi diplomin ja läppärin

3. pistää läppärin myyntiin Huippuosaamista Oulussa

Twiitin liitteeksi Lokka on liittänyt kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa näkyy todistus, joka kertoo, että kyseinen henkilö on suorittanut 10 päivää kestäneen yrittäjyyskurssin. Koulutuspäivät ovat olleet aikavälillä kesäkuu-joulukuu 2017, joten kovin kiivastahtisesta opiskelusta ei ole ollut kyse.

Toisena kuvana Lokan twiitissä on kuvakaappaus samaisen henkilön Facebookista. Kuvassa on kolmen muun henkilön kanssa rivissä seisomassa kolme ulkomaalaistaustaisen näköistä henkilöä, joilla kaikilla on käsissään uudet kannettavat Asus-tietokoneet paketeissaan.

Kolmas kuva Lokan twiitissä on kuvakaappaus Oulun seudun Facebook-kirpputoriryhmästä, jossa samainen kurssin suorittanut henkilö myy uutta Asus-läppäriä 250 euron hintaan saatesanoilla ”unwanted gift, never used”. Kyseisen henkilön Facebook-tilin mukaan hän on kotoisin Syyriasta.

Tiedustelijalle luuri korvaan

Soitimme henkilölle, jonka allekirjoitus näkyy kurssitodistuksessa koulutuksen antaneen tahon edustajana, ja joka näyttäisi seisovan samassa rivissä läppärit sylissä poseeraavien kurssilaisten kanssa.

Olisimme tiedustelleet, pitääkö paikkansa, että läppärit on lahjoitettu kurssin suorittaneille henkilöille ikään kuin palkinnoksi siitä, että ovat puolen vuoden aikana olleet kymmenen päivää jollain kurssilla. Niin ikään meitä olisi kiinnostanut, mitä mieltä koulutuksen toteuttaja on siitä, että koneet laitetaan saman tien myyntiin.

– Mulla ei oo tuohon asiaan minkäänlaista sanottavaa. Business Oulu ja Oulun kaupunki hoitaa tuommosia koulutuksia ja jos sulla on jotain kysyttävää siihen liittyen, niin ole sinne päin yhteydessä, kertoo mies hieman kiihtyneen oloisesti ja sulkee puhelimen kesken haastattelijan esittämän jatkokysymyksen.

Business Oulun edustaja vastaa

Niin ikään Facebook-kuvassa samassa rivissä seisova, ja kuvaan tägätty Business Oulun ”Asiantuntija, Turkki” -nimikkeellä varustettu Henry Koivukangas kuitenkin ampuu alas vaikutelman, että kannettavat tietokoneet olisi annettu palkinnoksi jokaiselle osallistujalle kurssin läpäisemisestä.

– Kurssille osallistui yhteensä 28 eri taustaista henkilöä. Kurssin päätteksi oli ns. pitchaustapahtuma eli kilpailu, jossa palkittiin kolme parasta pitchausta. Kuvassa näkyvät kolme henkilöä ovat pitchauksen voittajat. Kyseessä oli kolmen minuutin puhe, jossa osallistujat kertovat bisnes-ideastaan ja siitä, miten tienaavat rahaa. Se oli eräänlainen yrityksen tai yritysidean esittely.

– Läppäreitä jaettiin ainoastaan kolme kappaletta kilpailun kolmelle parhaalle. Kurssin muille osallistujille ei ole läppäreitä tai muitakaan palkintoja jaettu, Koivukangas kertoo.

Koivukangas kuitenkin myöntää, että noin 300 euron arvoinen kannettava tietokone on hyvä palkinto tuollaisesta kilpailusta.

Junes Lokan twiitin alla käydään aiheesta mielenkiintoista keskustelua. Voit käydä lukemassa sen Twitteristä.

Lähde: Twitter

Katso myös:

Tällainen oli vaihtoehtomedia Suomessa 20 vuotta sitten

3 KOMMENTIT

  1. Myyntipalstoilla näkee nykyään paljon ihan uusia kodinkoneita/huonekaluja yms. ja niitä myyvät maahanmuuttajat eli saavat sossusta rahat ”välttämättömiin” ostoksiin ja tavarat laitetaan myyntiin heti ostamisen jälkeen. Katsokaas huviksenne Marketplace facebookista – erityisesti myyjien nimet.

  2. Jaettiin jaettiin, eikä mitään halpoja, koska ne ei kelpaa matuille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.