Presidentti Niinistö vastaanotti Suomi 100 -juhlapuukon

6

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Suomi 100 -juhlapuukon perjantaina 15. joulukuuta Mäntyniemessä. Puukon luovutti Marttiini Oy:n toimitusjohtaja Päivi Ohvo.

Toimitusjohtaja Ohvo kertoi tapaamisessa puukkojen valmistuksesta, perinteistä sekä puukkoteollisuuden näkymistä Suomessa.

Marttiini Oy on joka kymmenes vuosi lahjoittanut Suomi Finland -juhlapuukon hopeisen version virassa olevalle tasavallan presidentille. Oman juhlapuukkonsa ovat saaneet muun muassa presidentti Tarja Halonen ja presidentti Martti Ahtisaari.

Suomalaisia Marttiini-puukkoja on myös perinteisesti myös jaettu erityisen ansioituneille olympiaurheilijoille niin sanottuina sisupuukkoina. Rovaniemellä toimiva yhtiö työllistää 55 henkilöä.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

6 KOMMENTIT

  1. vOISI SUORAAN LAHJOITTAA ISRAELLIIN KAIKEN!! VITUN PELLE MUURARI NIINISTÖ MAANPETTURI AHLONEN JA LÄSKI AHTISAARI KANS1!

  2. 18. elokuuta 2017 Turku. Kymmenen ihmistä joista kaksi kuoli, joutuivat toden teolla vastaanottamaan Suomi100- juhlapuukkoa.

  3. Marttiinien terän laatu on laskenut vuosien varrella merkittävästi. Nykyisin ne eivät enää pysy terässään kuten 30 vuotta sitten. Teroitettu kromipinta ei vastaa kiillotettua terästä.

    Puukon antamisesta lahjana on venäläisillä eräs käsitys. Jos annat venäläiselle puukon niin se tarkoittaa että ”olet velkaa minulle, tapa itsesi”. Joten, älkää yllättykö jos puukkoa luovuttaessa henkilö antaa välittömästi muutaman killingin sinulle. Se on kuvainnollista ja tarkoittaa ”olen maksanut velkani”.

    Löytyiköhän nyt rahaa taskuista?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.