STM rahoittaa uuden toimintaohjelman naisten sukuelinten silpomisen estämiseksi

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt 80 000 euron erillismäärärahan, jonka avulla laaditaan ja toimeenpannaan uusi naisten ja tyttöjen sukuelinten silpomisen estämisen toimintaohjelma. Edellinen toimintaohjelma oli vuosille 2012–2016.

Silpomisen vastaisen toimintaohjelman laatiminen sisältyy ns. Istanbulin sopimuksen toimeenpanosuunnitelmaan vuosille 2018–2021. Istanbulin sopimus on Euroopan neuvoston yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta. Sopimus on tullut Suomessa voimaan vuonna 2015. Sopimus velvoittaa Suomea toimimaan sukuelinten silpomista vastaan.

”Suomessa ei riittävästi puututa naisten ja tyttöjen sukuelinten silpomiseen. Siksi suunnitelmallista työtä sen estämiseksi tarvitaan edelleen”, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Toimintaohjelma laaditaan vuoteen 2020 asti. Tämän jälkeen toimintaohjelma sisällytetään seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjemaan. Samalla kehitetään koulutusta, jotta ammattilaiset oppivat työssään ottamaan naisten ja tyttöjen sukuelinten silpomisen puheeksi ja ovat tietoisia heitä koskevista ilmoitusvelvollisuuksista.

Naisten sukuelinten silpomista tehdään eniten Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Maailmassa on tällä hetkellä arviolta yli 200 miljoonaa naista ja tyttöä, joiden sukuelimet on silvottu.

Lähde: STM

6 thoughts on “STM rahoittaa uuden toimintaohjelman naisten sukuelinten silpomisen estämiseksi

  • 15.12.2017 at 14:51
    Permalink

    Puhuinpa aiheesta useammalle kansanedustajalle joskus v. 1993!
    Juuri mitään, tai siis EI mitään tapahtunut!

    Reply
  • 15.12.2017 at 15:04
    Permalink

    Jaa. Että on Suomen ja suomalaisten velvollisuus estää lähi-idän ja afrikan ihmeitä silpomast naisiaan. Tai naisoletettujaan. Eikö tuokaan peruspaskapuheministeri erittele, että mitkä viiteryhmän tekevät asiasta Suomessa niin ison, että sitä varten tarvitaan erillinen suunnitelma?

    Pertti ja Raimoko ne silpoo vaimojaan ja tyttäriään?

    Reply
  • 15.12.2017 at 15:32
    Permalink

    Ehkäpä nämä suomalaiset äärifeministit voisivat saada muutosta muslimien 1400-vuotta wanhaan perinteeseen. Nimittäin näille islamistisille ääri-miehille voisi antaa vielä kalasnikovin kaveriksi virkkuukoukun ja innostaa heitä siis – Meidän Herra ties – kuinka milujuunaa euroa kustantavaan rojektiin eli mahtollisesti ensin parran pärinää aiheuttavan tieteen riemuvoiton eli näiden naisihmisen ulkosynnyttimien virkkaamisen vähä niin kuin ennen kansakoulussa patalapun virkkaamisen kanssa oli.
    Ja jos joku epäilee tämän olevan vain minun sisäänpäin lämpeävää koiruutta niin on väärässä kuin valkoinen kantasuomalainen. Nimittäin suomenniemen feministit todellakin virkkaavat ”mitä” virkkaavat. Vieläpä oikein myyntiin asti. Että siitä vain pukinkonttiin, ellei vielä ole stressisessä joulu -päässä (yläpää) ideaa virinnyt mitä rakkaimmalleen aikoo antaa. ”Ja joulu saapui jo rintoihinkin.”

    Reply
  • 15.12.2017 at 20:14
    Permalink

    Vitunvirkkaajat voisivat lähteä protestimarssille.
    ”Ei vitunsilpojia Turkuun, ei vitunsilpojia minnekkään!”
    #paljasta vitunsilpojat #vitunsilpojat vankilaan

    Reply
  • 15.12.2017 at 22:25
    Permalink

    Vittujen silpominen. Sehän vain rikastuttaa meidän Impivaaralaista tunkkaista kulttuuriamme.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.