Helsingin Sanomat otti oikeuden omiin käsiinsä ja vaaransi maan turvallisuuden

Helsingin Sanomat julkaisi tietoja, jotka on luokiteltu erittäin salaisiksi. Iltalehdessä julkisoikeuden professori emeritus Teuvo Pohjalainen pitää asiaa yksiselitteisesti laittomana.

”On lainvastaista julkaista salassa pidettäviä aineistoja, jotka ovat valtakunnan turvallisuuden nojalla salassa pidettäviä. Ymmärrän rikostutkinnan.”

Entinen Kansan Uutisten toimittaja, nykyinen Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen (vas) perusteli salaisten asiakirjojen pohjalta laaditun jutun julkaisua sillä, että ”kansalaisilla on oikeus tietää siitä mitä yhteiskunnassa tapahtuu”.

”Ei se minusta ole riittävä peruste julkaista valtakunnan turvallisuuden kannalta salassa pidettäväksi määrättyä aineistoa”, painottaa kuitenkin Pohjolainen.

HS-Pravdan mielestä vihapuhe on sen sijaan rikollista, ja sen paljastamiseen HS:n toimitus osallistuu innosta puhkuen. Sen sijaan valtiosalaisuuden paljastaminen ja maan turvallisuuden vaarantaminen ei ole rikollista.

Uskomatonta, mutta totta. HS:n norsunluutornissa eletään pilkkopimeässä kuplassa.

Yhtä pimeässä kuplassa elelee myös vihreiden kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Ville Niinistö. Hän on Twitterissä todennut, että ”median toiminnassa ei ole mitään huomautettavaa”. Jälleen kerran vihreiden puoluetoimiston ja HS:n toimituksen välistä toiminnallista eroa on vaikea havaita.

Suomen lainsäädännön mukaan tuomio erittäin salassa pidettävien asiakirjojen julkaisemisesta on 4 kk – 4 vuotta vankeutta.

……

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää!

13 thoughts on “Helsingin Sanomat otti oikeuden omiin käsiinsä ja vaaransi maan turvallisuuden

 • 17.12.2017 at 13:42
  Permalink

  Riippuu ehkä siitä miten se vaikuttaa kansalaisten elämään. Jos salaisia EU-sopimuksia jotka Esko Aho hallitukseineen ja eduskuntineen allekirjoitti EU-liittymisen ehtoina, niin ole sitä mieltä että ne pitää saattaa päivänvaloon. Mutta jos ne ovat salaisia kauppaneuvtteluja joissa joku suomalainen yritys myy tuotteitaan ulkomaille ja valtio takaa ostajalle sen että jalosteita tulee riittäväasti ja laatu pitää, niin ne ovat yksikertaisesti yrityssalaisuuksia.

  Mutta esim. sotapäiväkirjojen salaisiksi julistaminen, ne olisivat asiakirjoja joiden päivänvaloon tuominen ei pitäisi olla rangaistavaa. Kuten Urkin päiväkirjat.

  Reply
 • 17.12.2017 at 15:07
  Permalink

  Salen Salaiset Kansiot by NWO paljastumassa, joten pitää laittaa kansallinen hätätila käyttöön ihmisten silmänlumeeksi.

  Reply
 • 17.12.2017 at 15:39
  Permalink

  Ensin vaalivauva, nyt noottikriisi. Mitähän seuraavaksi. Sauli varmaan torjuu maapalloa kohti tulevan marsilaisten hyökkäyksen ja varmistaa näin ultimaallisen ihmisen olemassaolon ja valinta presidentiksi on taputeltu valmiiksi tehdyn käsikirjoituksen mukaan.

  Reply
 • 17.12.2017 at 15:41
  Permalink

  ”Kansalaisilla on oikeus tietää siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu”, perustelee tekoaan rikollinen Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen (vas), mutta unohtaa mainita sen tärkeimmän: MAKSAVILLA.

  Reply
 • 17.12.2017 at 16:12
  Permalink

  Valtion turvallisuuteen vaikuttaviensalaisuuksien julkistaminen on MAANPETOS!
  Pitäisi aloittaa tutkinta, onko muslimien puolesta suoritettu kirjoittelu maanpetoksellista toimintaa!
  Olikos sunnien moskeijakin hesarin ykköstavoite?
  hesari pannaan ja nopeasti, sen rahoittajat myös!

  Reply
 • 17.12.2017 at 18:42
  Permalink

  ”HS-Pravdan mielestä vihapuhe on sen sijaan rikollista, ja sen paljastamiseen HS:n toimitus osallistuu innosta puhkuen. Sen sijaan valtiosalaisuuden paljastaminen ja maan turvallisuuden vaarantaminen ei ole rikollista.”

  Nythän viime eduskuntavaaleissa valitsematta jäänyt Reijo Tossavainen puhisee ensin, että HS paljastaa vihapuheen ja heti perään hän puhisee, että ”sen sijaan” eli MUTTA samainen HS paljastaa ”valtiosalaisuuden”. Toisin sanoen Tossavaista harmittaa, että HS paljastaa asioita! Ihmeellistä logiikkaa, mutta mitäpä voikaan edellyttää pudonneelta kansanedustajalta, joka esim. vihaa isänmaamme toista kansalliskieltä eikä tunnusta vihapuhetta rikolliseksi.

  Reply
  • 18.12.2017 at 08:43
   Permalink

   Korjaus Pekalle: En ollut ehdolla viime vaaleissa. Muilta osin epäasiallinen kommentti jääköön kommentoimatta.

   Reply
 • 17.12.2017 at 20:06
  Permalink

  ”kansalaisilla on oikeus tietää siitä mitä yhteiskunnassa tapahtuu”.

  Toikin on hesarilta niin törkeää vääristelyä ja hurskastelua. Helvetin viherpunikit.

  Reply
 • 17.12.2017 at 20:46
  Permalink

  Vuoden 1994 jälkeen kaikki on perustunut pelkkään kusetukseen -tämä tapaus on vain säälittävä yritys peitellä suurempia rikoksia.

  Reply
 • 18.12.2017 at 08:10
  Permalink

  Puolustusvoimat korjaa nyt sitä mitä on kylvänyt. Armeija on myös lähtenyt mukaan siihen hömppään mitä valtamediat ovat pakottaneet monet instituutiot. On somemajureita jotka hölöttävät somessa puolustuvoimien salaisuuksia. On homorummutusta ja kantahenkilökunta kulkee homomarsseilla ja saa naurunalaiseksi koko laitoksen. Medialle on annettu liikaa valtaa ja nyt itketään aamulähtyksissä toimittajan kohtelua joka on paljastanut sotilastiedustelun salaisuuksia, TYTTÖ haukkasi liian ison palan. Vielä paljastuu se syväkurkku jonka toiminta lähentelee maanpetturuutta. Veikkaan että on joku monikulttuurinen lahja suomen puolustusvoimille. Sotaoikeus on saletti ja tuomio on vuosia linnaa. Hesari on munannut maineensa lopullisesti maanpetturimaisella toiminnalla ja syitä voi vain arvailla. Puolustuvoimien olisi myös aika siivota nurkkansa ettei vastaavaa enää tapahdu vaikka pahaa pelkään että sinne on soluttatutunut vahva joukko maanpetturita. Poliisilla on vastaava ”ongelma” Tämähän menee juuri käsikirjoituksen mukaan, hajaannus leviää myös valtion instituutioihin.

  Reply
 • 18.12.2017 at 19:36
  Permalink

  Tässä tulee taas kerra esiin se itseriittoinen (vai onko se sisäsiittoinen) moraalimittomuus, mikä on nykyisessä mediassa: Me olemme aina oikeassa, me emme tee virheitä, meitä ei saa kritisoida – jos kritisoidaan, niin viimenen sana on aina meillä. Jos joku julkeaa esittää paheksuntaa ja kritiilkkiä tätä kaikkien asioiden julkistamisen journalismi-pornoa vastaan, niin tulee vastaan täysilaidallinen tulta koko mediaporukan taholta taikasanoilla: avoin julkisuus, sananvapaus, vallanvahtikoira, lähdesuoja jne.
  Tässä Hesarin tapauksessa kysymys on siitä, että HS julkisti demokraattisten elinten (eduskunta jne) säätämien lakien perusteella tehjen päätöksien mukaan salassa pidettäviä asioita. Niiden tietojen saamisen taustalla on rikos. Jos normaali kunnon kansalainen saa tietoonsa asioita joiden taustalla on ilmiselvä rikos, niin hän kertoo siitä viranomaiselle. Tämä menettely pitäisi olla ymmrrettävissä myös ainakin päätoimittajan tasonkin vajaalla käsityskyvyllä – toimittajien älykkyysosamäärä ei siihen riitä. Mitä teki HS ? Se teki ja julkaisi asiasta lehtijutun – miksi ? Palveleeko se isänmaan etua tai rikosten torjuntaa ja selvitystä?
  Siis HS tekee liiketoimintaa tukemalla ja peittelemällä isänmaata vahingoittavaa rikollista toimintaa. Seuraa aiheellinen kysymys HS:n päätoimittaja Kaius Niemelle: Mitä muita rikollistoiminnan aloja (rahanpesu, huumekauppa, prostituutio ??) Hs tukee salailemalla ja peittelemällä niiden ilmituloa viranomaisilta ? Toivon, että isänmaalliset ihmiset äänestävät jaloillaan eli sanovat irti HS:n tilaukset.

  Reply
 • Pingback: 2017 | Sionismi ja monikulttuurisuus eu-suomessa

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.