KRP teki kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan asuntoon todistusaineiston turvaamiseksi

6

Keskusrikospoliisi on tehnyt eilisiltana erityisen kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan asuntoon Helsingissä. Etsintä tehtiin pakkokeinolain 8 luvun 15 pykälän tarkoittamalla välttämättömällä kiireellisyysperusteella. Poliisin tutkinnanjohtajan harkinnan mukaan erityisen kotietsinnän tekemistä ei voinut viivyttää, koska poliisilla oli syytä epäillä, että asuinrakennuksen kellarissa oli jo aiemmin iltapäivällä pyritty ilmeisesti tuhoamaan käynnissä olevaan esitutkintaan mahdollisesti liittyvää aineistoa.

Asia tuli poliisin tietoon, kun pelastuslaitos sai hälytyksen kellaripalotehtävälle. Pelastuslaitoksen työntekijöiden lisäksi paikalle saapui yleisen käytännön mukaisesti myös poliisipartio, joka ilmoitti asiasta ja palopaikalla saamistaan tiedoista eteenpäin ja tämä tieto saatettiin myös Keskusrikospoliisille. Tuossa vaiheessa asuintalon kellarissa palanut tietokone määrättiin takavarikoitavaksi. Tämän jälkeen asuntoon ja kellaritiloihin määrättiin erityinen kotietsintä.

Erityisen kotietsinnän aikana paikalla oli Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan määräämänä suostumuksensa antanut asianajaja etsintävaltuutettuna ja paikalta takavarikoitiin aineistoa esitutkinnan turvaamiseksi. Aineisto on toistaiseksi suljettu sinettipusseihin, eikä poliisi ole tarkastellut sitä.

Kotietsintä voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi sen vaatimuksesta, jonka luona kotietsintä on suoritettu. Jos etsintävaltuutettu puolestaan vastustaa takavarikointia, tällainen aineisto sinetöidään ja tutkinnanjohtaja saattaa asian tuomioistuimen käsiteltäväksi. Eilisessä erityisessä kotietsinässä tutkinnanjohtaja oli myös itse läsnä ja määräsi takavarikoidun aineiston jo lähtökohtaisesti sinetöitäväksi.

Esitutkinta asiassa jatkuu. Tutkinta alkoi Puolustusvoimien tekemästä tutkintapyynnöstä, joka liittyi Helsingin Sanomien Puolustusvoimien salaisiin asiakirjoihin perustuneeseen uutisointiin.

Epäillyt rikosnimikkeet asiassa ovat turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen. Esitutkintaa tehdään muun muassa sen osalta, onko sellaisia turvallisuussalaisuuksia, joiden paljastuminen on omiaan aiheuttamaan muun muassa vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle, oikeudettomasti julkistettu tai ilmaistu julkisuudessa.

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiasta esitutkintalain mukaisen ilmoituksen Valtakunnansyyttäjänvirastoon. Esitutkintaan on määrätty kaksi tutkinnanjohtajaa.

Lähde: Poliisi

6 KOMMENTIT

 1. Öööö… koitetaan polttaa tietokonetta?? Ja koko kellaria?

  Kuinka nopeasti paperit saa poltettua takassa/saunassa? Ja kuinka nopeasti läppäriin vaihtaa kovalevyn?

  Aina pitää olla kovalevy jossa on käyttis valmiina sitä varten että se ”todellisen” saa piilotettua. Ei missään nimessä USB-liitäntäistä, koska se jättää kopiot tiedostoista oikeallekkin kovalevylle. Vaan suoraan identtinen kovalevy. Ja kovalevyn kansin pitää olla auki jotta virrat voi ”napittaa” ja sen jälkeen parissa sekunnissa vaihtaa levyn ja buutata koneen uudelleen käyntiin. Ja kannen tyrkätä paikoilleen. Ja kun 10s jälkeen porukka kävelee atk-huoneeseen ja vie läppärin, niin antaa viedä vaan.

 2. Nämä hölmöt astelivat suoraan heille viritettyyn ansaan. ”Tietojen” syöttäjänä on istuva presidentti ja politisoituneet ”puolustut”voimat, natotrolleineen. Kaikki nyt syytetyt ovat kirjoitelleet kriittisesti turpo-natotrollien vainoharhaisista jutuista, ja kappas kummaa juuri heistä saadaan leivottua ”vakoojia” ja ”putinin kätyreitä”. Samalla istuvan presidentin mahdolliset perustuslain vastaiset toimet jotka Huhtasaari ja Väyrynen nostivat pöydälle, saadaan pyyhkäistyä pois uutispöydältä.

  Torsti Sirén muuten on somessa ja palstoilla hämmästyttävän hiljaa. Onkohan käsky käynyt että nyt poika on sen verran herkkä viritys päällä että turpa kiinni siellä somessa…

 3. Sireenin Torspo voisi olla vaikka tämä vuotaja, kuka tietää. Ainakin hän esiintymisensä perusteella näyttää olevan ihan oikeasti hyödyllinen debiili.

  Voi olla tuon lisäksi vaikka ruplarahoitteinen valeoppositiojohtaja. Oli mitä oli mutta käytöksen perusteella vaikuttaisi vahvasti olevan psykiatrisia palveluja vailla.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.