Poliisi kokeilee lupa-asioiden chat-palvelua

Poliisin lupa-asioiden chat-palvelukokeilu on alkanut poliisin internetsivuilla. Jo aiemmin tämän vuoden keväällä Itä-Suomen poliisilaitos aloitti asiakkaille tarkoitetun chat-palvelun pilotoinnin omilla www-sivuillaan ja nyt kokeilua on laajennettu valtakunnalliselle tasolle. Chat-viesteihin vastataan poliisin valtakunnallisesta neuvontapalvelusta, joka on sijoitettu Helsingin poliisilaitokselle.

Asiakkaat ovat löytäneet valtakunnallisen chat-palvelun poliisin lupa-asioiden internetsivuilta nopeasti, sillä ensimmäisen kuukauden aikana viestejä on tullut keskimäärin 160 päivässä. Kokemukset ovat olleet pääosin myönteisiä.

Chat-kuvakkeet näkyvät niillä poliisin lupa-asioiden sivuilla, joilla chat on käytössä. Chatissa voi kysyä mm. passin ja henkilökortin hakemisesta sekä ajo-oikeusasioista. Chat-palvelun avulla poliisin lupa-asiakkailla on mahdollisuus saada nopeasti yleisneuvontaa tavanomaisten lupa-asioiden hoitamiseen. Asiantuntijat vastaavat chat-viesteihin arkisin klo 8.00 – 16.00.

Lupa-asioiden chat-palvelun avulla selvitetään sähköisen kanavan soveltuvuutta asiakkaiden neuvontaan ja tukeen. Chat-kokeilua on tarkoitus jatkaa kevääseen 2018 asti. Kokeilun kokemusten pohjalta arvioidaan palvelun jatkomahdollisuudet.

Lähde: Poliisi

5 thoughts on “Poliisi kokeilee lupa-asioiden chat-palvelua

  • 18.12.2017 at 11:32
    Permalink

    Olin saavinaan , tutkittuani latina – suomi sanakirjaa latinan LUPA – sanalle suomenkielisen vastineen joka olisi HUORA !! ??

    Reply
  • 18.12.2017 at 11:55
    Permalink

    Miksi sellaiseen pitää olla lupa, mitä jokainen saa tehdä kunhan vain maksaa luvan?

    Reply
  • 18.12.2017 at 12:32
    Permalink

    Eli siis jatkossa ampuma-ase luvan voi hakea chat-palvelussa keskustelemalla ja siinä yhteystiedot antamalla. Niinkö?

    Reply
    • 18.12.2017 at 22:50
      Permalink

      ”yleisneuvontaa lupa-asoiden hoitoon” ei tarkoita aselupien myöntämistä chatissa… Herää!

      Reply
  • 18.12.2017 at 15:11
    Permalink

    Siis tarkoittaako tämä, että on ”Licence to talk”?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.