Työmarkkinakeskusjärjestöt: Jokainen häirintäteko on liikaa

6
Työmarkkinakeskusjärjestöt kehottavat, että jokaisella työpaikalla otetaan nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään. Jokainen häirintäteko on liikaa. Seksuaalista häirintää koskeva lainsäädäntö antaa jo laajat mahdollisuudet puuttua häirintään. Nyt tarvitaankin ennen kaikkea asennemuutosta.

Seksuaaliseen häirintään on puututtava aina vakavasti. Kaikkien osapuolten on tunnettava vastuunsa häirinnän ehkäisemisessä ja siihen puuttumisessa työpaikalla.

Häirintävapaan työilmapiirin luomiseen voidaan vaikuttaa työpaikoilla monin tavoin. Esimerkiksi osana lainmukaista työsuojelun toimintaohjelmaa tai tasa-arvon edistämis- ja suunnitteluvelvoitetta voidaan toteuttaa kysely henkilöstön syrjintä- ja häirintäkokemuksista ja laatia työpaikalle menettelytapaohjeet mahdollisten syrjintä- ja häirintätapausten selvittämiseen.

Häirintävapaalla työpaikalla on positiivinen vaikutus työntekijöiden ja työnantajan väliseen luottamukseen sekä yleisemmin työhyvinvointiin. Työntekijöiden työhyvinvointi näkyy muun muassa tuottavuudessa, asiakastyytyväisyydessä ja työpaikan imagossa.

Lähde: Valtiovarainministeriö

6 KOMMENTIT

  1. Hyvä, hyvä! On ensiarvoisen tärkeää ettei suomalaisten työntekoa häiritä, sillä se laskee varmastikin sadoissa miljoonissa laskettavan määrän rahallisesti kunniakansalaisten elintasoa ja elämänlaatua. Sillä kuten me jokainen tiedämme. Emme ole täällä kuin kerran. Siis eipä muuta kuin työniloa kivinä Suomi Neidon kengissä olijat.

  2. Monta joukkoraiskausta on tapahtunut työpaikalla? Entä montako pedofili tapausta? Miksi hallitus juuri päätti ettei seksuaalirikosten rangaistuksia kovenneta?

    -Mitä eläinten lailla käyttäytyvää ryhmää tässä suojellaan?

  3. Kun kanojen riita aiheuttaa niille sietämättömän stressin, ne alkavat kaikessa rauhassa nokkia jyviä maasta. Tätä kutsutaan sijaistoiminnaksi. Kun länsimaissa siirtolaisten seksuaaliväkivalta käy sietämättömäksi, poliitikot siirtyvät sijaistoimintaan ja tiiraavat mikroskoopilla kantaväestön eleitä ja eleettömyyksiä. Kantaväestön heteromiehen elämä käy mahdottomaksi: jos et huomioi naista, syyllistyt syrjintään, jos taas huomioit naisen, syyllistyt häirintään.

  4. Ravintolat, baarit ja lavatanssit pitäisi varmaan kieltää.
    Siellähän puhutellaanko toista sukupuolta ja joskus samaakin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.