Hakeeko Amnesty trans-kampanjalleen tukea kyseenalaisin keinoin?

Nykysuomi on saanut yhteydenottoja Espoon suunnalta. Nöykkiön yläkoulun oppilaat ja heidän vanhempansa ovat antaneet tietoa, jonka mukaan koulun oppilaat olisi laitettu nyt joulukuussa äidinkielen tunnilla kirjoittamaan mielipidekirjoitus transseksuaalien puolesta.

Ainekirjoituksen tehtävänanto on seuraavassa kuvassa.

Saamiemme tietojen mukaan kirjoitustehtävä on toteutettu yhteistyössä Amnestyn kanssa, eli tehtävänanto on sieltä peräisin.

Mikä tehtävästä tekee mielenkiintoisen, niin käytännössä ainoastaan yksi mielipide ja lähestymiskulma on tehtävänannon perusteella mahdollinen. Oppilaan on siis kirjoitettava Amnestyn tavoitteita mukaileva kirjoitus, vaikka olisi itse eri mieltä käsiteltävästä asiasta.

Oppilailta tihkuneiden tietojen mukaan kirjoituksesta kieltäytyminen tai väärän mielipiteen kirjoittaminen olisi antanut tehtävästä arvosanaksi nelosen. Lisäksi tämä pakotettu mielipide kuulemma lähetetään pääministeri Juha Sipilälle kirjoittajan nimellä varustettuna, muka hänen omana ja rehellisenä mielipiteenään.

Amnesty on tuohtuneiden kommenttien mukaan tällä keinolla valjastanut koululaiset tukemaan kampanjaansa, jossa kerätään nimiä pääministerille Sipilälle lähetettävään vetoomukseen translain uudistamisen puolesta. Tietääköhän vetoomuksen vastaanottaja Sipilä, että kaikki mielipiteet eivät ole rehellisiä, vaan pakottamisen kautta saatuja, aprikoi eräs.

Muissakin kouluissa opettajat ovat pyrkineet vaikuttamaan oppilaidensa mielipiteisiin moninaisin keinoin. Alla olevassa kuvassa haltuumme saama erään lukion ruotsin kielen kirjoitelman tehtävänanto.

Amnesty vastaa: Mukana 70 oppilaitosta

Jotkut oppilaat ja varsinkin heidän vanhempansa pitävät tällaista toimintapaa kyseenalaisena. Asiasta on ollut keskustelua myös joillain internet-palstoilla. Amnestyn toimintaa kuvataan kommenteissa mielipidemuokkauksena, aivopesuna ja oppilaiden sananvapauden riistona.

Amnestyn tiedottaja Milja Komulainen vastasi Nykysuomen kysymyksiin aiheeseen liittyen. Hän kutsuu tempausta kirjemaratoniksi.

– Jokainen oppilaitos päättää itse, lähteekö mukaan kirjemaratoniin. Amnesty tarjoaa oppitunneille materiaaleja, joilla voidaan harjoitella esim. virallista kirjoittamista tai vaikka englannin kieltä. Lopuksi oppilailla on mahdollisuus lähettää tunnilla kirjoitettu kirje Amnestyn vetoomuksen kohteelle (tänä vuonna siis Jamaikan pääministerille ja Juha Sipilälle). Tämä ei kuitenkaan ole pakollista – kukin oppilas saa päättää lähetetäänkö kirje vai ei, Komulainen valistaa.

 – Noin 70 oppilaitosta on lähtenyt tänä vuonna mukaan Amnestyn kirjemaratoniin Suomessa. Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan koulujen tulee etukäteen ilmoittaa kirjemaratoniin osallistumisesta oppilaiden vanhemmille. Lisätietoa kirjemaratonista löytyy täältä: https://www.amnesty.fi/koulujen-kirjemaraton/. Lisää tietoa translaki-kampanjastamme löytyy täältä: https://www.amnesty.fi/tyomme/teemat/itsemaaraamisoikeus-sukupuoleen/, päättää Komulainen.

 

 

9 thoughts on “Hakeeko Amnesty trans-kampanjalleen tukea kyseenalaisin keinoin?

 • 19.12.2017 at 11:21
  Permalink

  ”Sillälailla”, sanoi Tarvajärvi.

  Reply
 • 19.12.2017 at 12:17
  Permalink

  Kyllä koululaitos on mädätetty pohjalle. Epärehellistä kampanjointia ja oppilaiden aivopesua. Kertoo kaiken amnestyn ja perverssiensä rehellisyydestä.

  Reply
 • 19.12.2017 at 12:22
  Permalink

  Siis: Määrätään tehtävä, jossa määrätään mielipiteet, ja pantiksi laitetaan koulumenestys koska kyseessä on ainekirjoitukseksi naamioitu poliittinen kampanja ja joka on ainekirjoituksena arvosteltava. Jos et suostu, kärsit.

  Sairasta, kuten transutkin.

  Reply
 • 19.12.2017 at 12:42
  Permalink

  Oliskohan se uutisoinnin arvoinen asia jos ”trans ihminen” parantuu ja muuntautuu takaisin mieheksi? Tai jos homo parantuu ja muuttuu heteroksi?

  Reply
 • 19.12.2017 at 14:35
  Permalink

  Tarkoitus on ”mädättää” yhtenäinen kansakunta ja pienentää syntyvyyttä . Hyvin ovat (((ne))) onnistuneet…

  Reply
 • 19.12.2017 at 18:17
  Permalink

  Koululaitos on hullujen käsissä.

  Reply
 • 19.12.2017 at 19:55
  Permalink

  Työehtoihin on heti seuraavalla kierroksella lisättävä että jos opettaja käyttää asemaansa poliittisiin tarkoituksiin niin että tämä painostaen tai pakottaen ohjaa oppilaitaan haluamiinsa poliittisiin tai yhteiskunnalisiin kannanottoihin/puolueellisuuteen,
  opettaja voidaan erottaa työsuhteestaan ilman varoitusta sekä myös oppilaan, holhoojien tai kolmannen osapuolen oikeusteitse saaman päätöksen mukaisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.