Hyvinkään, Inkeroisten, Kiteen ja Kotkan Laajakosken vastaanottokeskusten toiminta päättyy

4
Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Hyvinkään ja Inkeroisten vastaanottokeskusten sopimukset ja toiminta keskuksissa loppuu huhtikuun 2018 loppuun mennessä. Molempia keskuksia ylläpitää hoivapalvelu Metsätähti Oy. Hyvinkään vastaanottokeskuksessa on 180 paikkaa ja Inkeroisten keskuksessa 150.

Lisäksi virasto lakkauttaa SPR:n ylläpitämät vastaanottokeskukset Kiteellä ja Kotkassa. Kiteen vastaanottokeskuksessa on 300 paikkaa ja Kotkan Laajakosken keskuksessa 250 paikkaa. Keskusten toiminta päättyy kesäkuun 2018 loppuun mennessä.

Suomessa on tällä hetkellä noin 13 500 turvapaikanhakijaa. Heitä varten on toiminnassa yhteensä 55 vastaanottokeskusta, joista kahdeksan on tarkoitettu ilman huoltajaa tulleille alaikäisille. Turvapaikanhakijoista noin 4 320 on kirjoilla vastaanottokeskuksessa, mutta asuu yksityismajoituksessa.

Turvapaikanhakijoiksi kirjattujen kokonaismäärä vähenee tällä hetkellä Suomessa noin 500:lla kuukaudessa, eli hakijat saavat oleskeluluvan ja siirtyvät vastaanottokeskuksesta kuntaan asumaan, poistuvat maasta tai poistuvat muuten vastaanottopalveluiden piiristä. Maahanmuuttovirasto arvioi tarvitsevansa ensi kesään mennessä selvästi nykyistä vähemmän vastaanottokeskuspaikkoja.

Suurimmillaan Suomen vastaanottojärjestelmässä oli vuoden 2016 tammi-helmikuussa 247 erilaista yksikköä, joissa oli yli 33 000 majoituspaikkaa turvapaikanhakijoille.

Monissa vastaanottokeskuksissa supistetaan paikkamääriä talven ja kevään aikana

Maahanmuuttovirasto on antanut 23 vastaanottokeskukselle toimeksiannon supistaa talven ja kevään 2018 aikana majoituspaikkojen määrää yhteensä yli 1 100:lla. Paikkamäärien järjestely vastaanottokeskusten kanssa on vielä kesken. Paikkamäärien vähentämiset tehdään niin, että keskuksissa on tarpeen vaatiessa mahdollisuus lisätä majoituspaikkojen määrää.

Kesällä 2018 arvioidaan lakkautettavan useita vastaanottokeskuksia. Näitä koskeva suunnittelu on käynnissä.

Lähde: Migri

 

4 KOMMENTIT

 1. Tämä migrin ”tiedote” taitaa olla lähinnä propagandaa suomalaisten rauhoittelemiseksi ennen suurta pommia -joka erittäin todennäköisesti tulee kesällä 2018.

  Vokki on kiinni vasta silloin kun viimeinen ählämi on poistunut. Tästä hyvänä esimerkkinä Mikkelin Suonsaari joka piti lopettaa kahteen eri kertaan -NYT SE ON TÄYNNÄ LOISIJOITA EIKÄ LOPETTAMISESTA ENÄÄ EDES PUHUTA! Kun Migri ja SPR ”tiedottaa” niin kyseessä on AINA jonkinlainen harhaanjohtaminen tai tehtyjen väärinkäytösten pimittäminen. Aina!

 2. Muistakaa kaikki suomalaiset, että JOS joku VOK loppuu tai se lopetetaan, niin se ei tarkoita että matuja lähetettäisiin maasta pois!!

  Mutta se pitää selvittää minne matut VOK:eista siirretään. Nehän tulevat sen jälkeen asumaan meidän lähiöihin koska kaupungit majoittavat ne. Pitäkää kirja kaikista väestönsiirrosta ja raportoikaa heti jos nurkillenne tulee linja-autolla tai takseilla matuja.

  Kangaslaan kaivannosta ajettiin matuja kaksi viikkoa tilataksilla Vantaalle. Eli, Kangasalan matut lonnivat nyt josain Vantaan alueella. Samalla tavalla nämäkin sirretään, kenties, pääkaupunkiseudulle. Sillä sehän tarjoaa maassa luvattomasti oleskeleville kaikki terveys- ja sosialipalvelut.

  • Nyt tarvitaan tavallisten suomalaisten osallistumista. Omaa kansaansa vastaan nousseet viranomaiset pimittävät kaiken oleellisen tiedon koska operaatio kansanvaihto ei kestä miltäänosin lähempää tarkastelua. Miehitysjoukkojen siirrot yritetään tehdä salassa paikallisilta suomalaisilta ja näin luodan harhakuvitelma maasta poistuvista muukalaisista jotka ainoastaan siirretään toiselle paikkakunnalle tai kaupunkiin. Ongelma ei kuitenkaan poistu minnekkään.

   Ainut ratkaiseva tekijä on maahan tulleiden ja maasta poistuneiden lukumäärä. Jokainen tänne saapuva muukalainen on yhteiskunnalle pelkkä rasite riippumatta statuksesta millä tulija kirjataan sisään. VAIN saksasta tulevat työperäiset maahanmuuttajat ovat suomelle hyödyllisiä -kaikki muut tulijat ovat rasite jota valtavan velan alla musertuva Suomi ei voi ottaa harteilleen!

 3. Jotain peiteltävää ja päivänvaloa kestämätöntä tässä touhussa on. Risikkokin oli Turun iskujen jälkeen suurin piirtein odottamassa kansalaissotaa. Pöljä. Kyllä sellainenkin vielä saadaan aikaan, jos islamilainen terrori lisääntyy. Mutta niitä vaan nyt sijoitetaan ja vokit lakkaa, menevät valmiisiin, uusiin asuntoihin. Suomalaisille asunnottomille pitää kerjätä rahaa. Tämä on se vääryys ja epäsuhta, josta nämä globalistit ovat tietoisia. Kyllähän siinä jännitteet lisääntyy. Nyt pitäisi vaan äänestää persuja ja Lauraa tulevissa vaaleissa. Sillai oltas demokratian ja rauhan tiellä. Väkivallalla ei saada mitään aikaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.