Jemenin kapinalliset tekivät ohjusiskun Saudi-Arabian pääkaupunkiin

Jemenin Huthi-kapinalliset ovat laukaisseet ballistisen ”Volcano 2-H” -ohjuksen kohti Saudi-Arabian pääkaupunkia Riadia tänään tiistaina.

Ohjus oli tähdätty Saudi hallituksen kokoukseen al-Yamaman palatsiin Riyadissa ajankohtaan, jolloin kruununprinssi Mohammed bin Salman odotettiin keskustelevan valtion vuotuisesta budjetista, Huthi-lähteistä kerrotaan.

Saudi-johtoinen koalitio, joka taistelee Jemenin Huthi-kapinallisia vastaan, on pysäyttänyt ballistisen ohjuksen lähellä Riadia, ovat Saudi-Arabian tiedotusvälineet raportoineet.

Silminnäkijät Riadissa ovat jakaneet sosiaaliseen mediaan kuvia, joissa näkyy savupilvi ilmassa. Loukkaantuneista tai kuolonuhreista ei ole raportoitu tähän menneessä.

Marraskuussa oli samankaltainen tapaus, jossa ohjus osui lähelle Riadin lentokenttää.

Saudi-Arabia ja Yhdysvallat syyttävät Irania siitä, että nämä olisivat antaneet kapinallisille ohjuksia. Iran kiistää syytökset.

Lähteet: Euronews, BBC

One thought on “Jemenin kapinalliset tekivät ohjusiskun Saudi-Arabian pääkaupunkiin

  • 19.12.2017 at 17:44
    Permalink

    Saattoipa saudien sheikkien valkoiset kauhtanat saada uutta ”väriä”. Rauhan uskonto… niinhän se meni?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.