Perussuomalaisten tiedote Teuvo Hakkaraiseen liittyen: ”Seuraava askel on ryhmästä erottaminen”

2
Mainos

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on eduskunnan pikkujoulujen yhteydessä loukannut naispuolisen kansanedustajakollegan fyysistä koskemattomuutta.

Perussuomalainen eduskuntaryhmä ja puolue eivät hyväksy minkäänlaista seksuaalista tai muutakaan ahdistelua. Humalatila ja sen aiheuttama arvostelukyvyn puute eivät ole puolustus. Mikäli henkilö ei kykene päihtyneenä hallitsemaan käyttäytymistään, hänen ei pidä päihtyä. Kansanedustaja edustaa paitsi itseään myös äänestäjiään, ryhmäänsä ja puoluettaan.

Kansanedustaja Hakkarainen on oma-aloitteisesti pyytänyt käytöstään anteeksi loukatulta osapuolelta ja tuonut tapahtuman eduskuntaryhmän ja puolueen johdon tietoon pyrkimättä sitä kaunistelemaan. Ryhmä ja puolue ottavat nämä seikat arviossaan huomioon.

Mainos

Eduskuntaryhmän säännöt tuntevat kurinpidollisina toimina huomautuksen, varoituksen ja ryhmästä erottamisen määräajaksi tai pysyvästi. Tapahtuma on niin vakava, että huomautus olisi liian vähäinen seuraamus. Ryhmästä erottamisen ryhmä ja puolue katsovat kuitenkin kohtuuttomaksi seuraamukseksi ottaen huomioon edustaja Hakkaraisen moitteettoman työskentelyn ryhmän ja puolueen hyväksi sekä edellämainitun oma-aloitteisuuden asian selvittämisessä ja sovittamisessa.

Ryhmä antaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle vakavan varoituksen ja muistuttaa häntä siitä, että tällaisen käytöksen toistuessa seuraava askel on ryhmästä erottaminen. Ryhmä viittaa edustaja Hakkaraisen antamaan lupaukseen siitä, että tällainen ei toistu, ja kehottaa häntä painavasti pidättäytymään kokonaan päihteiden käytöstä.

Ryhmä ja puolue esittävät myös pahoittelunsa loukatulle osapuolelle.

Puolue päättää varapuheenjohtaja Hakkaraiseen kohdistuvista kurinpitotoimista omien sääntöjensä puitteissa. Hakkarainen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa puolueen toisena varapuheenjohtajana.

Leena Meri, Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Jussi Halla-aho, Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja

Katso myös:

Teuvo Hakkarainen luopuu varapuheenjohtajuudestaan – Syynä pikkujoulujen ”sekoilu”

2 KOMMENTIT

  1. Nyt on tuhannen taalan paikka projisoida Teuvoon kaikki pahuus mitä vain voi keksiä. Upeaa moraalista suitsutusta, ilman kulttuurierojen selittävää elementtiä.

  2. Eiköhän tässä maassa riittäisi muuta tärkeämpää keskusteltavaa , kuin valkoisen heteromiehen osoittamasta ”huomiosta” naiseen ympärikännissä .Nykyään tuntuu siltä,että suomalaiset naiset a;vihaavat suomalaista miestä kun hän ei osoita kiinnostusta(kuten juuri rajan ylittäneet geelipäät).b; mikäli hän joskus uskaltaa lähestyä suomalaista naista(vaikka kännissä) täytyy miettiä mihin ryhtyy,ettei saa vaikka aiheetonta raiskaussyytettä(aamulla naista alkoi kaduttamaan , että tuli petettyä aviomiestä) . Taidan ruveta homoksi ja alkaa kannattamaan maahantunkeutumista. Saavatpahan akat mitä ansaitsevat# provo

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.