Valtio korvaa kunnille turvapaikanhakijoiden kiireellisten sosiaalipalvelujen kustannuksia

Valtio korvaa kunnille tiettyjä kiireellisten sosiaalipalvelujen kustannuksia. Kustannuksia korvataan, kun kiireellisiä palveluja annetaan henkilölle, joka on saanut kielteisen päätöksen kansainvälistä suojelua koskevaan hakemukseensa eikä saa enää vastaanottopalveluja.

Kunnille korvataan kiireellisessä tapauksessa välttämättömänä sosiaalipalveluna annettu tilapäinen asuminen sekä kustannukset ruoasta ja välttämättömistä lääkkeistä. Korvauksen myöntäminen edellyttää, että henkilö on hakenut kunnasta välttämätöntä sosiaalipalvelua ja kunnassa on tehty palvelun antamisesta valituskelpoinen päätös.

Kiireellisen sosiaalihuollon kustannusten korvaamisessa kunnille ei ole kyse uudesta tehtävästä kunnille tai uudesta palvelusta laittomasti maassa oleskeleville, vaan ainoastaan valtion ja kuntien välisestä kustannusten jaosta.

Lainmuutos tulee voimaan 1.1.2018.

Lähde: STM

5 thoughts on “Valtio korvaa kunnille turvapaikanhakijoiden kiireellisten sosiaalipalvelujen kustannuksia

    • 19.12.2017 at 19:25
      Permalink

      Olisi parasta kuulua, alkaa vatutuskiintiö täyttymään tästä vähäjärkisten touhusta…

      Reply
  • 19.12.2017 at 17:46
    Permalink

    ”…saanut kielteisen päätöksen kansainvälistä suojelua koskevaan hakemukseensa eikä saa enää vastaanottopalveluja.”
    Voi Jeesus!

    Reply
  • 19.12.2017 at 19:38
    Permalink

    Onneksi tähän ei käytetä veronmaksajien rahoja kun valtio hoitaa laskun. Taitaa olla melko rikas tuo mystinen valtio -mistä mahtaa rahansa saada? Se on varmaan keksinyt hyvän bisneksen kun pystyy jakelemaan rahaa täysin hyödyttömille tyypeille…

    Reply
  • 20.12.2017 at 06:48
    Permalink

    Tämä pistää vihaamaan tätä touhua yhä enemmän. Kantasuomaliset saavat tulla omillaan toimeen mutta näille hyysätään kaikki viimeisen päälle.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.