Eduskunta hyväksyi sosiaalihuollon laittomasti maassa oleville

12

Eduskunta on tänään äänestänyt Perussuomalaisten esityksestä, jossa he ehdottivat, ettei laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia korvata kunnille. Vain perussuomalaiset kannattivat esitystä.

– Jos kunta on niin holtiton, että se tarjoaa laittomasti maassa olevalle sosiaalihuollon palveluita, ei kai valtion pidä niitä maksaa, Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ihmettelee.

– Nyt fakta on kuitenkin se, että kaikki puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta hyväksyvät, että kunnat tarjoavat ylimääräisiä palveluita tuhansille maassa oleskeleville laittomille siirtolaisille. Meidän arvomaailmamme on erilainen.

Vuoden 2018 talousarvioon oli esitetty yli viisi miljoonaa euroa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluihin.

– Summa on euro per suomalainen. Se ei valtiontaloudessa ole paljon, mutta voidaan verrata, että sillä palkkaisi vaikka sata sairaanhoitajaa huolehtimaan esimerkiksi vanhuksistamme.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää tätä signaalina kunnille, että palveluita voi laajentaa koskemaan laittomasti oleskelevia.

– Tämä on vaarallinen tie taloudellisesti mutta myös turvallisuutta ajatellen, ryhmä huomauttaa.

Lähde: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

12 KOMMENTIT

 1. Jumalauta noi on vinksahtaneita päästään ja sama meno jatkuu seuraavien vaalien jälkeen tuumaan mä. Äänestän silti Halla-ahon puoluetta, mutta ei se edes 20% kannatuksella saa asioita käännettyä, kun 80% äänestää täysin päin persettä.

  Mutta äänestän silti Halla-ahon porukkaa, koska se on selkeesti paras vaihtoehto.

 2. Tulevat sukupolvet kiroavat alimpaan helvettiin tämän päivän kusipäiset päättäjät!
  Olemme samalla konkurssin tiellä kuin naapurikalifaattimme Ruotsi.
  Onneksi en ole näkemässä tulevaa totaalista romahdusta, sisällissotaa ja kansanmurhaa!

 3. On tää kummaa näistä jo häädön saanneet paasataan ja omat vanhukset ym. tarvitsijoille näytetään kylmää kättä on se kummaa jos ne kerran on häädetty eihän niitä pitäisi päästa vapaalle kyllähän ne konstit tietävät.Pitäis pitää eristettynä kunnes matka kotiin selvä ja saattajat perille asti muuten muut maat palauttavat niitä meille perkele.Tulee kalliiksi.

 4. Suvakit paapovat kultamunavoimavaroja jotka ovatkin rikollisia ja kusettajia vaikka piti olla auttavia käsiä.
  Siihen tarvittavat varat otetaan pois vanhuksilta, sairailta ja työttömiltä.
  Päätöksen seurauksena n.100 hoitoalan työntekijää jää työttömäksi ja vanhukset lojumaan paskavaippoihin, syömään kylmennyttä puuroa kerran päivässä…
  Kuka tienaa tällä päätöksellä?

 5. Kenen rahoista leikattiin ei kai vaan Suomessa asuvien vanhusten, opiskelijoiden ja muiden vähävaraisten tietenkin.

  Äänestäkää ihmiset äänestäkää. Muutos on mahdollista

 6. Hassua on, että maa oikeutta kunnilla ei ole esim työttömien, sairaiden, vanhuksten, lapsiperheiden ja köyhien suhteen. Vain laittomien maahanmuuttajien suhteen.
  Hallitus haluaa ne pimeät työmarkkinat, jotta eliitti saa halvat palvelijansa laittamaan kenkänsä jalkaan. Ameriikan malli.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.