Empowerille 27 voimalan tuulipuistourakka Keski-Ruotsista

Ruotsalainen OX2 ja Empower ovat sopineet Tönsenin tuulipuiston rakentamisesta Keski-Ruotsiin, Gävleborgin lääniin. Alueelle rakennetaan yhteensä 27 tuulivoimalaa ja Empower vastaa sekä tuulipuiston perustus- ja maarakennustöistä että verkkoon liittämisestä. Sopimuksen arvo on yhteensä noin 15 miljoonaa euroa. Tuulipuiston rakennuttajana on ruotsalainen OX2, jonka aikaisemmissa tuulipuistohankkeissa Empower on toiminut yhtenä pääurakoitsijana.

OX2 kehittää, rakentaa, rahoittaa ja ylläpitää uusituvia energiatuotantolaitoksia Pohjois-Euroopassa tavoitteenansa lisätä uusiutuvan energian osaa pohjoismaisessa sähköntuotannossa. Tönsenin tuulipuisto on merkittävä lisä heidän portfolioonsa, sillä sen vuotuinen sähköntuotanto tulee olemaan arviolta 365 GWh.

– Yhteistyömme Empowerin kanssa aikaisemmissa tuulipuistohankkeissa on sujunut erinomaisesti ja olemme olleet tyytyväisiä Empowerin tehokkaaseen otteeseen johtaa rakennusprojekteja. Tämän vuoksi halusimme Empowerin mukaan myös Tönsenin hankkeeseen, kertoo OX2:n projektipäällikkö Stefan Karlsson.

Empower on johtava uusiutuvien energiapalveluiden tuottaja Suomessa. Ruotsissa Empower on mukana useammassa merkittävässä tuulipuistohankkeessa.

– Asiakkaidemme positiiviset kokemukset yhteistyöstä kanssamme Suomessa ovat avanneet meille mahdollisuuden kasvattaa uusiutuvan energian liiketoimintaamme myös Ruotsissa, täydentää Empowerin projektipäällikkö Jouni Hämäläinen. Tönsenin hanke edellyttää toimivaa ja laadukasta yhteistyötä, ja olen iloinen että näillä kriteereillä arvioituna OX2 valitsi Empowerin kumppanikseen.

Lähde: Empower

 

2 thoughts on “Empowerille 27 voimalan tuulipuistourakka Keski-Ruotsista

  • 20.12.2017 at 13:01
    Permalink

    Mielestäni olisi sangen varteenotettavaa, että nämä ”vapaakansalaiset” voisivat puhaltaa näitä tuuliviirien lapoja sellaiseen ”lätkätykseen”, että se vastaisi keskisuuren ydinvoimalan vuosituotantoa.

    Reply
    • 20.12.2017 at 13:05
      Permalink

      Ei ne mitään tee paitsi syövät ja paskovat, laiskottelevat ja raiskaavat. Sellaisista aineksista on matut tehty.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.