Henkilöauto jäi hakerekan alle Hirvensalmella – Kaksi kuoli

Pelastuslaitos, ensihoito ja poliisi saivat klo 08.53 ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Hirvensalmen Otavantieltä. Onnettomuuden osapuolina olivat perävaunullinen hakerekka ja henkilöauto. Tarkempi onnettomuuspaikka on Otavantien ja Vilkonharjuntien risteyksen kohdalla.

Hakerekka ajoi Otavantietä Hirvensalmen suunnasta kohti Otavaa ja Mikkeliä, kun henkilöauton epäillään kääntyneen risteysalueella rekan eteen. Alkutiedoista poiketen on syytä epäillä, että henkilöauto on tullut alun perin Hirvensalmen suunnasta kohti Otavaa ja poikennut kulkusuunnassaan oikealle Vilkonharjun tehtaan risteykseen, josta on odottamatta kääntynyt vasemmalle takaa tulleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän eteen. Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja on jarruttanut voimakkaasti ja väistänyt välttääkseen törmäyksen, mutta ajoneuvot ovat törmänneet ajoradalla siten, että molemmat ajoneuvot suistuivat vasemmalle tien pientareelle. Suistumistilanteessa ajoneuvoyhdistelmä kaatui kyljelleen ja henkilöauto jäi puristuksiin rekan perävaunun etuosan alle.

Henkilöautossa olleet kaksi henkilöä, hirvensalmelaiset 85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen, menehtyivät onnettomuuspaikalla. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa fyysisesti.

Onnettomuuspaikalla on 80 km/h:ssa nopeusrajoitus.

Poliisi tutkii tapahtunutta epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii osaltaan myös onnettomuuteen johtaneita tekijöitä.

Onnettomuuteen osallisena olleen henkilöauton, sinisen Toyota Corollan, takana on ajanut ennen onnettomuutta toinen henkilöauto, jonka kuljettajaa poliisi pyytää ilmoittautumaan, sillä hänellä voi olla onnettomuuteen liittyen tutkinnan kannalta tärkeitä tietoja. Yhteystiedot poliisin yhteydenottoa varten voi ilmoittaa joko sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.