Suomi vastaanottaa syyrialaisia ja kongolaisia pakolaisia ensi vuoden pakolaiskiintiössä

14
Mainos
Sisäministeriö on 20. joulukuuta vahvistanut maahanmuuton ministerityöryhmän päätöksen tulevan vuoden 750 henkilön pakolaiskiintiön kohdentamisesta.

Suomi sitoutuu vastaanottamaan vuoden 2018 kiintiössä syyrialaisia pakolaisia Turkista ja kongolaisia pakolaisia Sambiasta. Syyriassa jatkuvan konfliktin ja humanitaarisen kriisin seurauksena miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa. Sambiaan on puolestaan paennut noin 33 000 kongolaista pakolaista pitkään jatkuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Heistä suurin osa on naisia ja lapsia.

Suomi varautuu aiempien vuosien tavoin myös 100 hätätapauksen vastaanottoon. Hätätapauksilla tarkoitetaan pakolaisia, jotka tarvitsevat kiireellistä sijoittamista suojelun tarpeen tai esimerkiksi lääketieteellisten syiden vuoksi. Hätätapauksia vastaanotetaan ilman kansalaisuus- ja aluerajausta.

Suomi vastaanottaa pakolaiskiintiössä henkilöitä, jotka YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on katsonut pakolaisiksi ja joita UNHCR esittää uudelleensijoitettavaksi. Suomen viranomaiset valitsevat Suomeen otettavat pakolaiset UNHCR:n esityksestä.

Kiintiöpakolaisten vastaanotto on tehokkain tapa auttaa

Mainos

Kiintiöpakolaisten vastaanotto on tehokkain tapa auttaa todellisessa hädässä olevia pakolaisia, sillä tulijoiden suojelun tarve arvioidaan jo ennen heidän tuloaan Suomeen. Suomi on vastaanottanut kiintiöpakolaisia jo 70-luvulta asti. Kotouttamisen eteen on tehty paljon työtä, jotta tulijat sopeutuisivat mahdollisimman hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Suomi on yhdessä Euroopan komission kanssa kannustanut myös muita EU-jäsenvaltioita osallistumaan kiintiöpakolaisten vastaanottoon eli uudelleensijoittamiseen.

EU tarjoaa jäsenvaltioille taloudellista tukea kiintiöpakolaisten vastaanottoon

Komissio tukee uudelleensijoittamista EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta (AMIF). Rahastosta maksetaan uudelleensijoittamisohjelmaan osallistuville EU-maille tukea, joka perustuu jäsenvaltioiden vastaanottamien kiintiöpakolaisten lukumäärään.

Jäsenvaltio saa uudelleensijoitetusta kiintiöpakolaisesta lähtömaasta tai uudelleensijoittamisen kiireellisyydestä riippuen kertakorvauksena 6 000 tai 10 000 euroa. Uudelleensijoittamisen määrärahalla tuetaan kansallisesti kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittamista ja kotoutumista sekä uudelleensijoittamisen viranomaisprosessien kehittämistä.

Vuoden 2018 pakolaiskiintiössä vastaanotettavista pakolaisista Suomen saama kertakorvaus on 10 000 euroa henkilöä kohden.

Lähde: Sisäministeriö

14 KOMMENTIT

 1. Voi vittu. palauttakaa nyt eka noi helvetin loiset jotka tuleet perusteetta tänne.

  • Ja niitäei saa kulumallakaan täältä pois.Ja lisää roskasakkia pitäis ottaa Voi vittu mitä pöljiä noi päättäjät

 2. ”Kiintiöpakolaisten vastaanotto on tehokkain tapa auttaa” -ei todellakaan pidä paikkaansa! Lähettämällä apu pakolaisleireille pystytään samalla rahamäärällä auttamaan moninkertainen määrä ihmisiä. Miten helvetissä joku kehtaa väittää että keharin elättäminen yhdessä maailman kalleimmista maista muka olisi ”tehokasta”?

  Tehokasta tämä on ainoastaan kantaväestön nöyryyttämiseen ja valkoisen rodun hävittämiseen pohjolasta. Auttamisen kanssa tällä täysin perusteettomalla ihmisten massasiirtelyllä ei ole mitään tekemistä. Sen tietää varsin hyvin myös ne jotka näitä ikuisia elätettäviä tänne haluavat.

  • Tehokkainta on auttaa paikan päällä, koska kustannustaso on murto-osa Suomen kustannustasosta, jolloin samalla rahalla saadaan monikymmennkertainen määrä ihmisiä autettua (vs. että maksetaan vastaanottokeskusfirmojen katteita ja korkeita työvoimakuluja). Talouskasvu myyttikin on monta kertaa jo debunkattu.

 3. Ööö… Eikö ministeriössä tiedetä että Syyrian sota on jo loppu ja ainoat jotka sieltä pakenevat ovat terroristeja, koska pelkäävät joutuvansa tilille?

  Ja mikäs sota Kongossa on? Eikös sielä juuri julistettu rauhaa?

 4. SIIRTOMAAVALTIAAT VASTUUSEEN JA MAKSAMAAN TEOISTAAN! … Kongo. Onko meidän tehtävä asuttaa täysihoito? EI OLE. Kongolaiset voivat mennä BELGIAAN. <3 Belgia on yksi Eu:n veroparatiisi. Belgia on syyllinen kansanmurhan tapahtumiin "PR-mies pitää luennon Kongon historiasta. Hän muistelee miten jo 1900-luvun alussa Belgian kuningas Leopold ii riisti Kongosta raaka-aineita; norsunluuta, kultaa ja kumia. Kuningas teki itsestään miljonäärin, mutta kongolaisten elämästä helvetin. Kuningas joutui luopumaan vallasta vuonna 1908, mutta Belgia jatkoi siirtomaaisäntänä vielä yli 50 vuotta. Se päättyi verisesti ja oli johtaa maan hajoamiseen. Lopulta valtaan nousi ulkovaltojen tukemana Mobutu Sese Seko.
  Hän jatkoi maan riistämistä ja teki omaisuuden kulta- ja timanttikaupoilla. Siirtomaa-aika jätti Kongoon syvät haavat ja ne haavat vuotavat yhä." http://voima.fi/blog/arkisto-voima/kirotun-rikas-kongo/

 5. Saatanan saatana, ei auta muu kuin vapauttaa 5000 lammasta ja vuohia saman verran vastaanottokeskuksen lähelle. Kantaväestö säästyy raiskauksilta kun savunahat raiskaa vuohia oman maan tapojen mukaisesti.

 6. Mitähän vitun väliä sillä on,että otetaan muutama sata tai tuhat muhemettilaista tänne ns. Laillista reittiä pitkin kun samaan aikaan joka helevetin päivä tänne lappaa laittomia maahantunkeutujia n. 15-30 kpl tekee vuositasolla n. 5000-10 000 potentiaalista terroristia, raiskaaja ym. PohjaSakkaa!?! Jos olette huomanneet valtamedia ei paljon hiisku tästä jatkuvasta invaasiosta.

 7. Mitä järkeä lennättää kongolaisia Sambiasta Suomeen loisimaan. Sambiasta olisi lyhyempi matka takaisin kotimaahan ja sieltä saattaisi löytyä jopa heidän kyvyilleen sopivaa työtä.

 8. Sopii katsoa, että tulee niitä lapsia. Aikuiset pärjäävät siellä ihan hyvin. Kongolainen miespakolainen ei voi yhtyä 10-vuotiaaseen tappamatta sitä. Tämä ei ole rasismiavaan nojaan ihan tapahtuneeseen tapaukseen.

 9. Kuka tämän päätöksen on tehnyt, nimet esiin. Suomi on ottanut pakolaisia 2015 seuraavaksi 40 vuodeksi, miksi vitussa otetaan lisää näitä villi-ihmisä. sipilä on täysin merkelin sätkynukke ja uskokaa pois kun itä-euroopan maat eivät suostu ottamaan saksan ja ranskan matuja, suomi saa siitä aika siivun.

 10. Olisiko sittenkin niin, että tässä rivien välistä annetaan ymmärtää että seuraavaksi tulee 50 000 mälli ”nais- ja lapsipakolaisia” eli 50 000 18-30v miestä. Niin ja sitten päälle vielä ne varsinaiset, viralliset 750 kiintiöpakolaista.

  Näinhän se meni myös 2015.

 11. HS kirjoittaa että Vispilän hallituksella suurin kannatus sitten kesän 2015 MITÄ ! MITÄ ! VITTUA ! Lehdet ei enää saa kirjoittaa tosiasioita vaan on valjastettu paskahallituksen talutusnuoraan ! Jokapuolella facebookissa hallituksen päätöksistä kiroillaan alimpaan helvettiin, vaan näkyykö lehdissä näistä mitään ? NO EI PERKELE ! VITTU MÄ MUUUTAN ITÄVALTAAN (oon eläkkeellä) joten en enää tässä elämässä maksa Suomen valtiolle matujen elätys veroja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.