Katso Joulupukin terveiset turvalliseen joulunajan liikkumiseen (video)

1

Trafi ja Lapin poliisilaitos julistivat jo keskiviikkona 20.12.2017 joulurauhan liikenteeseen Rovaniemellä. Yhdeksännen kerran järjestettävä tapahtuma haluaa muistuttaa, että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen myös jouluna.

”Joululiikenne, kuten liikenne ylipäätään on aina yhteispeliä. Toivonkin, että me kaikki varmistamme omalla toiminnallamme sen, että kaikki pääsevät turvallisesti joulun viettoon. Olisi myös hienoa, että joulun viestejä, rauhaa ja toisten huomioimista, noudatettaisiin liikenteessä ympäri vuoden ”, sanoo Trafin pääjohtajana vuodenvaihteessa aloittava Mia Nykopp.

Perinteisellä joulurauhan julistuksella halutaan muistuttaa maltin tärkeydestä joululiikenteessä sekä tuoda joulurauhan henki kaikkeen liikenteeseen niin teillä, raiteilla, vesillä kuin ilmassakin.

Myös joulupukki lähettää kaikille omat terveisensä turvalliseen joulunajan liikkumiseen.

Lähde: Trafi

1 KOMMENTTI

 1. Kopioitu jostain;”Joulupukki, miksi olet noin apean näköinen? Ottavatko jouluvalmistelut voimille?”

  ”Ei, vaan byrokratia.”

  ”Tivaako rakennusvalvonta taas Korvatunturin rakennuslupia vai haluaako ympäristövirasto tietää, miten täytämme haja-asutusalueiden jätevesimääräykset?”

  ”Pahempaa, paljon pahempaa, hyvät tontut.””Nyt emme kuitenkaan ehdi murehtia byrokratiaa. Jouluun on vain puolitoista viikkoa aikaa.

  Joko rupeamme lastaamaan lahjoja rekeesi, Joulupukki?”

  ”Ette. Liikenneturvavirasto Trafista tuli juuri kirje, jonka mukaan lastimme on laiton. Porojen reessä on kuulemma pahasti ylikuormaa, jos kyydissä on lahjat maailman kaikille kilteille lapsille. Lisäksi meillä pitäisi olla joku ammattiliikenteen liikennelupa.”

  ”Mistä me nyt sellaisen luvan tähän hätään saamme?”

  ”Emme mistään. Meidän pitäisi pestata joku kuljetusfirma. Mutta ei siinä kaikki. Urakka on niin iso, että hankintalain mukaan meidän on kilpailutettava se koko EU:n alueella.”

  ”Me tontut emme kai sitten juuri nyt voi tehdä mitään muuta kuin lähteä tarkkailemaan, ovatko lapset kilttejä.”

  ”Valitettavasti se ei käy. Minulla on tässä oikeuden ennakkopäätös, jonka mukaan ikkunoiden takana kurkkiminen on laitonta. Siitä saa vähintään lähestymiskieltoa.”

  ”Miten me sitten pystymme merkitsemään Joulupukin suureen kirjaan, kuka ansaitsee lahjan ja kuka ei?”

  ”Se minun suuri kirjanikin on hävitettävä. Tietosuojavaltuutetun mielestä kyseessä on laiton henkilörekisteri.”

  ”Mutta Joulupukki, mihin sitten joutuvat kaikki nämä lelut, joita me tontut olemme nikkaroineet koko vuoden?”

  ”Tekniikan turvakeskus Tukes määrää, että ne on hävitettävä, sillä niistä puuttuvat alkuperämerkinnät, tuoteselosteet sekä käyttö- ja turvaohjeet.”

  ”Hävitettävä! Tuonne Korvatunturin isoon takkaanko meidän on lahjat heitettävä?”
  ”Ei niitä saa polttaa. Osa on vietävä ongelmajätelaitokselle Riihimäelle ja loput lajiteltava jäteasemille.”

  ”Silloinhan lahjoista ei ole kenellekään mitään iloa.”

  ”Kyllä on. Nimittäin verottajalle. Sain juuri verotuspäätöksen, jonka mukaan toimintamme on arvonlisäverollista. Lahjoista on maksettava 24 prosentin alvi.”

  ”Voiko joulumieltä musertaa enää tätä enempää?”

  ”Kyllä voi. Minä en nimittäin enää ole Joulupukki.”

  ”Mitä ihmettä?! Kuka sinä sitten olet?”

  ”Sain juuri ely-keskukselta uudet ohjeet sukupuolineutraalista jouluperinteestä. Olen tästä lähtien viralliselta nimeltäni
  Jouluhenkilö. Hyvää Joulua

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.