KKO:lta tuomion saanut valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen palasi hoitamaan virkaansa

Korkein oikeus antoi keskiviikkona ratkaisunsa, jolla valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen.

”Minulle tärkeintä asiassa on ollut saada avoimesti kertoa KKO:lle oma näkemykseni tapahtuneesta ja toimintani vaikuttimista. Niin on tapahtunut. Kunnioitan KKO:n tulkintaa, ja hyväksyn tuomion. Sen perusteluja ja lopputulosta minulla ei ole tarvetta lähemmin arvioida, saati arvostella”, Nissinen toteaa.

Valtakunnansyyttäjä Nissinen palasi eilen hoitamaan virkaansa. Hänen virasta pidättämisensä päättyi, kun KKO antoi ratkaisunsa. Nissisen ryhtyessä hoitamaan valtakunnansyyttäjän virkaa Raija Toiviainen palaa apulaisvaltakunnansyyttäjäksi.

Oikeusministeriö tiedotti eilen arvioivansa valtakunnansyyttäjä Nissisen toimintaa virkamiesoikeuden näkökulmasta. Ratkaisu annetaan tammikuun aikana.

”Odotan pääseväni keskustelemaan virkamiesoikeudellisesta asemastani luottamuksellisesti oikeusministeriön kanssa. Julkisuudessa en sitä käsittele”, Nissinen päättää.

Lähde: Syyttäjä/Rise

Katso myös:

6 thoughts on “KKO:lta tuomion saanut valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen palasi hoitamaan virkaansa

 • 22.12.2017 at 19:16
  Permalink

  ”Kunnioitan KKO:n tulkintaa, ja hyväksyn tuomion.” Sanoo palkittu syyllinen virassa, jossa PITÄISI olla sitä ”HARKINTAKYKYÄ”.
  Suomi on paska maa, jossa vain lattiatoson ”syylliset” ovat todella syyttömiä sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Reply
 • 22.12.2017 at 19:46
  Permalink

  Löytyisköhän tän kaverin tekemisistä tai tekemättä jättämisistä muita nimikkeitä ?

  Reply
 • 22.12.2017 at 20:05
  Permalink

  Jos harrastaa suhmurointia ja välistävetoa tuossa yhteiskunnan vaikutusasemassa pitäisi ymmärtää kansalaisluottamuksen kadonneen kuin pieru saharaan ja häipyä itsekin sinne pikimmiten muiden välistävetäjien kera.

  Reply
 • 22.12.2017 at 20:55
  Permalink

  Onkohan kaveri harrastanut aktiivista katumista kun heti pääsi virkaan? Nissiselle ei myydä varmaan polkupyörää.

  Reply
 • 23.12.2017 at 00:06
  Permalink

  On se vaan jännä, että valtakunnan nuhteettomimmassa roolissa oleva saa tuomion siitä, ettei ollutkaan nuhteeton ja silti saa jatkaa roolissaan. Mitä tämä viestittää kansalaisille siitä, miten tässä maassa kannattaa noudattaa lakeja?

  Reply
 • 24.12.2017 at 05:49
  Permalink

  Naureskelee ja ihmettelee suomen oikeuslaitoksen tyhmyyttä. Kohti seuraavia laittomuuksia ja rahan kähmintää koska se sallitaan, no onhan se jo ollut maan tapa jonkin aikaa.Virkamies korruptio Suomessa on olematonta sanovat ja nauraa taas paskasen naurun.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *