Junes Lokka: Voiko poliisi laittaa virheellistä tietoa ja mielipiteitä virallisiin asiakirjoihin?

5
Mainos
Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (ASYL) ihmettelee Facebookissa poliisin toimintaa. Lokka kirjoittaa:

”Turun poliisi oli päätöksessään kirjoittanut, että

”Lokka on vastaavasti yksi MV-lehdessä toimivista aktiiveista.”

Kyselin, että mistä tämä virheellinen väite on peräisin, johon sain vastaukseksi:

Mainos

”Lause on mielipiteeni, joka perustuu MV -lehdessä julkaistuihin artikkeleihin ja videoihin.”

Johon vastasin:

”Onko siis niin, että poliisi voi laittaa virheellistä tietoa virallisiin asiakirjoihin? En ole MV-lehden aktiivi; jos olisin, kirjoittaisin sinne omalla nimelläni. Voiko tuon laittamasi väärän tiedon oikaista jotenkin?”

Johon tutkinnanjohtaja:

”En näe syytä muuttaa harkintani jälkeen 11.12.2017 tekemääni tutkinnan lopettamispäätöstä 5650/R/24530/17, joka ratkaisuna on teille myönteinen. Allekirjoittamani tutkinnan lopettamispäätöksen lopussa on ”Asianosaiselle tiedoksi” -osio, jossa on ohjeet asianosaiselle. Teillä on myös mahdollisuus toimittaa tekemäni tutkinnan lopettamispäätös ylempien oikeusvalvojien arvioitavaksi.”

Johon vastasin:

”Keitä nämä ylemmät oikeusvalvojat ovat? Haluaisin saattaa tämän päätöksen heidän arvioitavaksi, sillä en ole MV-lehden aktiivi kuten olet virallisessa asiakirjassa virkavastuulla väittänyt. Ja haluaisin oikaista tämän virheellisen väittämäsi.”

Johon tutkinnanjohtaja:

”Voit saattaa tekemäni tutkinnan lopettamispäätöksen arvioitavaksi tekemällä minusta kantelun harkintasi mukaan esimerkiksi Lounais-Suomen poliisilaitoksen oikeusyksikölle, Poliisihallitukselle, Eduskunnan oikeusasiamiehelle tai Oikeuskanslerille. Voit tehdä myöskin poliisin verkkosivulla tai lähimmällä poliisiasemalla minua koskevan rikosilmoituksen, mikäli epäilet minut syyllistyneen rikokseen.”

Miettikää, että poliisi siis mieluummin käy läpi pitkän valitusprosessin kuin oikaisee valheitaan. No, mikäs siinä, tehdään kantelu, ei se ole keltään pois.

Kyseinen päätös löytyy blogistani jlokka.fi”

Lähde: Facebook

5 KOMMENTIT

  1. Lokka vaihteeksi keskittyy olennaiseen. Tärkeintä on änkyröidä ja tehdä kärpäsestä härkänen (ei vaan, oikeasti hänelle tärkeintä on saada huomiota).

  2. Junes voisi käyttää rasismikorttia.
    Tai ehkä se ei toimi kun kyseessä on ”äärioikeistolainen”.
    Kuka muu tahansa puoliksikin mokkakorva olisi suvakkien suojeluksessa.

  3. Poliisi voi – vastoin yleistä luuloa – tehdä aika paljolti asiat miten huvittaa, myös lain kirjaimen ja etenkin hengen vastaisesti, eikä tähän voi juurikaan vaikuttaa. Lokka tekee oikein viedessään asiaa eteenpäin, sillä jos ihmiset pääsääntöisesti hyväksyvät poliisin laittoman toiminnan tai eivät siitä välitä tai edes tiedä, seurauksena on mielivaltainen tilanne, jossa ihmisiä vainotaan esim. mielipiteiden takia…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.