Puigdemont Brysselistä: Katalonian tasavalta on voittanut, Espanja lyöty

Itsenäisyyttä ajavat puolueet saivat enemmistön Katalonian alueparlamentista. Parlamentin 135:sta paikasta kolme itsenäisyyttä ajavaa puoluetta JuntsxCat, ERC ja CUP saivat yhteensä 70 paikkaa. Suurimmaksi puolueeksi tuli keskusta-oikeistolainen Ciudadanos 37 paikalla. Ciudadanos kannattaa Espanjassa pysymistä. Äänestys prosentti nousi korkeaksi 83 % äänioikeutetuista, antoi kantansa.

Syrjäytetty ja maanpaossa oleva aluejohtaja Carles Puigdemont sanoi, että vaalin tulos on sivallus pääministeri Mariano Rajoyn poskelle. Muista itsenäisyysmielisistä puolueista on jo ehditty vaatia artikla 155 käytön lopettamista.

 

Ciutadans (C´s)3725,40 %
Junts per Catalunya (Puigdemont)3421,70 %
Esquerra Republicana (ERC)3221,40 %
Sosialistit (PSC)1713,90 %
uusvasemmisto87,40 %
radikaalivasemmisto (CUP)44,50 %
Kansanpuolue (PP)34,20 %

5 thoughts on “Puigdemont Brysselistä: Katalonian tasavalta on voittanut, Espanja lyöty

  • 22.12.2017 at 11:01
    Permalink

    Ja nyt varmaan Puigdemond kuvittelee että voi riumumarssia palata kotimaahansa ja ryhtyä ”uuden maan pääministeriksi”. Mutta ei voi. Lakimutos tehtiin jo ja siksi tämä teatteri oli aivan turha. Tällä ei saavuteta mitään koska Katalonia ei voi enää itsenäistyä Espanjasta. Ja siinä se.

    Se oli silloin ensimmäisen äänestyksen jälkeen. Silloin olisi pitänyt julistautua itsenäiseksi. Mutta Puigdemond pelkäsi niin paljon että venytti pätöksen julistamista aikarajan yli. Ja sen jälkeen kaikki olikin turhaa.

    Reply
    • 22.12.2017 at 17:11
      Permalink

      Taistelu itsenäisyydestä nyt ei kuitenkaan koskaan ole turhaa vaikka välittömiä tuloksia ei tulisi. Pitäisi se nyt sinunkin tietää koska sinäkin siinä kirjoittelet itsenäisyys itsestäänselvyytenä.

      Reply
    • 22.12.2017 at 17:14
      Permalink

      ”Tällä ei saavuteta mitään koska Katalonia ei voi enää itsenäistyä Espanjasta. Ja siinä se.”

      ”Tällä ei saavuteta mitään koska Suomi ei voi enää itsenäistyä Venäjän Suuriruhtinaskunnasta. Ja siinä se.”

      Reply
      • 22.12.2017 at 19:41
        Permalink

        Amerikan yhdysvallat, intia, lähi-itä, kauko-itä, indonesia, afrikan maat, etelä- ja keski-amerikan maat, Viro, Latvia, Liettua, itä-eurooppa…
        Tällä ei saavuteta mitään koska kyseiset maat eivät voi itsenäistyä, vai mitä?

        Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.