Missä mennään nyt – Jerusalem, YK ja Trump

17

Juutalaiset vastaan muslimit ja Trump vastaan YK.

Lähi-idän konfliktissa ovat vastakkain juutalaiset ja palestiinalaiset eli sunnimuslimit. Palestiinalaiset ovat vuonna 1968 keksitty ja määritelty sunnimuslimi-ihmisryhmä.

Jerusalemista on löydetty arkeologisia jälkiä jo 4500 ennen ajan laskun alkua. Jerusalemista tuli Israelin ja juutalaisten pääkaupunki 1606 vuotta ennen kuin maailmassa oli yhtään muslimia ja edes Islamin uskontoa.

Juutalaisuus on juutalaisten etninen uskonto. Se on yksi maailman ensimmäisistä uskonnoista ja yksi vanhimmista nykyaikana harjoitetuista uskonnoista. Kristinusko ja Islam ovat kehittyneet juutalaisuudesta. Islam syntyi vasta 610 vuotta Jeesuksen jälkeen.

Jumala antoi Luvatun Maan eli Israelin Abrahamin jälkeläisille eli juutalaisille. Luvatun Maan konsepti muodostuu sen mukaan, että juutalaiset ovat Israelin heimoista periytynyt ryhmä, jolle Jumala antoi Israelin ja siten juutalaisilla on aina ollut oma kansallisvaltio, jonka pääkaupunkina Jerusalem on ollut jo 3013 vuotta. Juutalaisuus on Israelin kansan uskonnollinen yhteisö.

David, se joka tappoi Goliatin, oli Israelin juutalaista uskontoa noudattaneen kuningaskunnan Kuningas. David teki Jerusalemista juutalaisten pääkaupungin 1004 ennen ajan laskun alkua. Jerusalemista syntyi poliittinen ja hengellinen keskus juutalaisille.

Davidin poika Salomo rakensi Salomonin temppelin. Jeesuskin rukoili tässä temppelissä. Uskonnollisten rituaalien keskittyminen temppeliin teki Jerusalemista paikan pyhiinvaellukselle ja merkittävän kaupan keskuksen. Kaupunki toimi pääkaupunkina yhdistyneenä kuningaskuntana Israelissa.

Salomon temppeli eli Jerusalemin ensimmäinen temppeli oli Raamatun mukaan Jerusalemin ensimmäinen juutalainen pyhäkkö. Temppelin sisintä osaa kutsuttiin nimellä kaikkeinpyhin, ja Raamatun mukaan temppelissä säilytettiin liitonarkkia.

Temppeli tuhottiin Jerusalemin ollessa Israelin pääkaupunkina, muslimit tulivat ja rakensivat sinne Kalliomoskeijansa Juutalaisten ja Kristinuskon keikkeinpyhimmän
Salomonin temppelin raunioiden päälle 1683 vuotta sen jälkeen, kun juutalaiset asuttivat Israelin ja kun Jerusalemista tuli Israelin pääkaupunki.

Tämä oli törkein mahdollinen teko juutalaisille ja kristinuskolle. Törkeyden huipuksi, muslimit vielä kirjoittivat Temppelivuoren moskeijaan tekstin ”Jumalalla ei ole poikaa.”

Temppelivuorella Jerusalemissa sijaitseva islamilainen moskeija on muslimeille tärkeä, koska perinteen mukaan islamin perustaja Muhammad nousi siellä taivaaseen.

Lähi-idän konflikti on maailman helpoin konflikti selittää, mutta vaikein ratkaista.

Pähkinänkuoressa kerrottuna se menee niin, että toinen osapuoli (palestiinalaiset sunnimuslimit) haluaa tappaa toisen osapuolen (juutalaiset).

Israel haluaa olla olemassa juutalaisten omana valtiona ja elää rauhassa. Israel myös tunnustaa, että palestiinalaisilla on oikeus omaan valtioon ja elää siellä rauhassa.

Ongelma on siinä, että palestiinalaiset, arabit ja monet muslimimaat eivät hyväksy Israelin olemassaoloa omana valtiona.

Näin on ollut siitä lähtien, kun YK vuonna 1947 jakoi maa-alueen arabialueeksi ja juutalaisten alueeksi. Juutalaiset hyväksyivät tämän jaon, mutta mikään arabi- tai muslimaa ei hyväksynyt sitä.

Kun Britannian valta loppui toukokuun 15. vuonna 1948, kaikki ympäröivät arabivaltiot Libanon, Iran, Transjordan ja Egypti hyökkäsivät yhden päivän aikana Israeliin tarkoituksena tuhota se kokonaan ja poistaa valtio kartalta.

Koko maailman hämmästykseksi pieni juutalaisvaltio selvisi tästä valtavasta ylivoimasta. 1967 se tapahtui uudelleen, kun Egyptin diktaattorin Gamel Abdel Nasserin omia sanoja käyttäen aikoi tuhota Israelin. Hän mobilisoi yhdessä kaikkien Israelia ympäröivien arabivaltioiden kanssa joukot hyökkäysvalmiuteen, mutta Israel aloitti ennaltaehkäisevästi vastahyökkäyksen puolustaakseen itseään täydeltä tuholta.

Israel pyysi moneen kertaan, että Jordania ei liittyisi hyökkäävään koalitioon, mutta he hyökkäsivät kuitenkin Israelin kimppuun. Tämän vuoksi Israel otti Jordanian maan ja Länsirannan itselleen.

Heti sodan jälkeen hyökkäävien Arabivaltioiden johtajat menivät Sudaniin, jossa he sopivat ja ilmoittivat kolme kuuluisaa kohtaa eli eivät koskaan tunnustusta, että Israel on oma valtio, ei neuvotteluja, eikä rauhaa.

MITÄ ISRAELIN OLISI PITÄNYT TEHDÄ?

No mitä Israel sitten teki oli se, että he antoivat Egyptille ilmaiseksi omasta halustaan vuonna 1978 öljyrikkaan Siinain niemimaan, joka oli isompi kuin koko Israelin valtio, sillä edellytyksellä, että alueelle syntyisi rauha.

Sen jälkeen Israel lupasi tehdä samantyyppisen sopimuksen palestiinalaisten kanssa ja ainoa asia mitä Israel on koskaan pyytänyt vastineeksi on rauha ja tunnustus, siitä että Israel on oma itsenäinen valtio.

Aina kun Israel on tehnyt ehdotuksen rauhaan antamalla omaa maataan, kuten se teki esimerkiksi vuonna 2000 luvaten 95% Länsirannasta sekä koko Gazan palestiinalaisille, jotta he voisivat muodostaa oman itsenäisen valtionsa, niin he reagoivat siihen lähettämällä itsemurhapommittajia Israeliin. Palestiinalaisten televisio-ohjelmat samaan aikaan tekivät itsemurhapommittajista kansallissankareita ja uhkasivat, että Israel pitää poistaa kartalta.

Konflikti on siis hyvin yksinkertainen. Toinen puoli haluaa tappaa toisen puolen.

Hamas, joka on palestiinalainen islamistinen järjestö ja terroristijärjestö, on myös demokraattisesti valitun Palestiinan parlamentin suurin etninen puolue. Peruskirjansa mukaisesti Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen. Hamaksen motto on, että he rakastavat yhtä paljon kuolemaa kuin juutalaiset elämää.

Maailmassa on 22 arabivaltiota, Atlantin valtamereltä Intian valtamerelle. Maailmassa on yksi pieni juutalaisten omistama valtio. Suomen valtion sisälle mahtuisi yli 16 Israelin valtiota. Miksi he eivät saisi asua rauhassa? Eikö se riittänyt mitä Hitler teki? Eikö tätä pientä kansaa ole jo kohdeltu tarpeeksi huonosti? Mitä he ovat koskaan kenellekkään tehneet? Ainoa asia mitä he ovat koskaan halunneet, on rauha ja heidän oma itsenäinen valtio, joka on aina ollut heidän.

No, mitä sitten tapahtuisi, jos Israel antaisi kaikki aseet tänään pois ja julistaisi rauhan. Huomenna Israel olisi tuhottu ja siitä seuraisi juutalaisten massamurha.

No, mitä sitten tapahtuisi, jos palestiinalaiset antaisivat tänään kaikki aseensa pois ja julistaisivat rauhan. Alueelle syntyisi rauha.

Israel on kolmas juutalainen valtio, joka on ollut olemassa tällä samalla paikalla. Sillä alueella EI OLE KOSKAAN ollut Palestiinan valtiota, mitään muslimivaltiota, mitään arabivaltiota tai mitään muutakaan valtiota.

Miksi Trump ilmoitti, että Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja että Yhdysvaltojen suurlähetystö siirretään Jerusalemiin?

Suomen eri medioissa ns. ”asiantuntijat” keskittyivät lähinnä kilpaa haukkumaan presidentti Donald Trumpia, vaikka Trumpin päätös perustuu kongressin 1995 hyväksymään lakiin nimeltä the Jerusalem Embassy Act of 1995.

Laki laadittiin tarkoituksena rahoitukselle siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin. Laki myös sanoi, että Jerusalem pysyy yhtenäisenä kaupunkina, joka tunnustetaan Israelin pääkaupunkina.

Jerusalem on siis ollut juutalaisten pääkaupunkina yli 3000 vuotta ja kaikki USA:n presidentit ovat sen aina myöntäneet julkisesti ja luvanneet julistaa sen julkisesti, mutta eivät ole uskaltaneet.

Trump uskalsi sen tehdä. Muslimit sanovat, että jos Trump siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystön Jerusalemiin, niin he tekevät terroristi-iskuja, mutta voimme myös todeta, että jos hän ei siirrä sitä, niin he ovat jo tehneet terroristi-iskuja 1400 vuotta.

YK äänesti asiasta ja Trump ilmoitti etukäteen, että jos äänestätte meitä vastaan niin sekin on hyvä, säästämme paljon rahaa. Ja niin kävi. Trump leikkasi heti $285 miljoonaa YK:n budjetista, josta Yhdysvallat maksaa maailman pankkiautomaattina 22 % eli 1.2 miljardia sekä 28% YK:n rauhanturvaamisbudjetista.

Kuinka tehokas YK sitten on? Benjamin Netanyuahu sen sanoi parhaiten: ”kun meillä oli ongelmia, YK tuli ottamaan valokuvia. Kun meillä oli suurempia ongelmia, YK tuli suurempien kameroiden kanssa paikalle.”

Vastapuolta on turha silti lähteä argumentoimaan järjellä, koska he tulkitsevat historian/totuuden toisin, yrittää mitä tahansa. Jos joku ryhmä/väestö ansaitsee oman valtion, niin juutalaiset Israelin siellä missä se nyt on. Vastaavaa historian kuvausta mm. kieli, kulttuuri, maantiede, alue, etnisyys/uskonto jne. ei muualta löydy.

Ongelmana mikä kuvaa hyvin tilannetta, on Israelin vastaisuus. Ihan niinkuin Raamatussa sanotaan, Jerusalem tulee olemaan kompastuskivi maailman kansoille. Paljon selvempää olisi, että Amerikka pitäisi luovuttaa intiaaneille ja Australia aborginaaleille, miksi kukaan ei vaadi sitä? Mekka ja Medina juutalaisille kauppiaille, nehän ajettiin pois sieltä.

Kirjoitus: Veikko Vallinin FB sivuilta

17 KOMMENTIT

 1. Nyt oli erikoinen artikkeli nykysuomeltanykysuomelta. Näin sionistista sontaa kirjoittaa ”vastamedioista” vain oikeamedia, siksi en sitä luekaan.

   • Ajattelin ensin että saattaisi olla esim. persujen Jouni Ilmari Sunisen kynäilyä mutta om:n artikkelin alla lukikin Veikko Vallin (ps) Amerikan ystävän kirjoitus.
    Olen huomannutkin että persuissa on valtava määrä tällaista raamattukoulun tasoista maailmankäsitystä kun niin merkillepantavasti siionin herroja hurrataan/peukutetaan eri yhteyksissä, ymmärtämättä kaikkia taustoja ja nimenomaan niitä asioita mitkä tarvitsevat jotain ’uuden lukemistakin’.

    Leikkivassarit, kuten muukin arkadianmäen pelleporukka ymmärtämättään kumartavat samoille taustatahoille kuin leikkioikeistokin ja nämä maailman varsinaisista vaikutussuhteista harhoissaan olevat leikki-isänmaalliset kumartaa myös minkä ehtii kun kerran jumalakin on ilmoittanut.
    Kannattaisi siinä tapauksessa lukea myös Johanneksen ilmestys 3:9 ja 2:9
    vaikka toisaalta, olihan yksinkertainen mutta supliikkimies Soinikin messiaaninen profeetta sielläpäin ihan viimeiseen asti eli eivät oikein ole osoittaneet kykyä nähdä missä valehdellaan, missä ei.
    On siis surkeaa kun niin suuren osan PS:sten maailmankuva perustuu tämäntyyppiseen valikoituun ”tietoon”, jossa väritetty on tuo pieni peilipinta jonka heijastuksen kautta asioita nähdään ja kieliosaaminen, sekä sen myötä uuden oppiminen (jos mieli olisi avoin kaikille mahdollisuuksille) on erityisen rajoittunutta.
    Ei näytä valoisalta jos tämä on se globalisaattorien ’vastavoima’. Pimeässä syvemmälle kuljetaan jatkossakin siinä tapauksessa.
    Olisi loputon määrä tapoja ja tulokulmia miten purkaa tätä artikkelia ja esittää rankkoja vastakysymyksiä, mutta kuinka paljon se hyödyttäisi suhteessa vaivannäköön? Tietoa löytyy etsivälle muutenkin, vaikkakin hyvin huonosti suomenkielellä sillä aihe on varsin mittava.

    ”Vastapuolta on turha silti lähteä argumentoimaan järjellä, koska he tulkitsevat historian/totuuden toisin,yrittää mitä tahansa.” Hyvä, hyvä Totuuden Kuuntelijat. Ei yhtään aivopesua ei…

 2. Ei Israel tule mihinkään katoamaan tai edes tuhoutumaan. Sitä ei takaa edes Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, vaikka kova mies kaiketi onkin. Vaikka asiaa vääntelesi miten päin hyvänsä on yksi asia Totuus. Nimittäin se, että juutalaiset kaikista pahoista teoistaan ja rikoksistaan huolimatta ovat Jumalan Valittu kansa. Eli valtio, jota suojelee Herra Jumala ei katoa tämän maan päältä vasta silloin kuin tämä maailmakin loppuu. Se, että uskallan arvostella Israelia ja juutalaisia johtuu siitä, että he ovat syntisiä ihmisiä siinä missä me muutkin eli lihaa ja verta. Ei niitä jumalolentoja, joita siionistikiristityt virheellisesti palvovat heitä ajassa sivuuttaen sen tosiasian, että tuo etninen itsensä muita paremmiksi katsova kansa murhasi uskontokuntansa perustajan vain siksi, ettei Jeesus Kristus vastannut Messiaana sitä kuvaa, jonka juutalaiset Häneltä odottivat eli nousta juutalaisten maanpäälliseksi kuninkaaksi, joka sodassa muita saastaisina (juutalaiset) pitämiään kansakuntia vastaan voittaisi heidät ja nostaisi juutalaisen kansan maailmanvaltiaiksi ja muut kansakunnat alistettuina heidän orjikseen. Kovinkaan moni kristitty tai edes uskovainen ei uskalla hevin arvostella mitään Israelin tekemää asiaa, koska Raamatussa Jumala sanoo, ”Kiroavansa sen, joka kiroaa Israelin.” Ja jos jollain Jumalalla on enää valtaa enemmän tässä hulluinhuoneessa kuin homoilla, lesboilla, gender -aatteella, islamilla yms. Sen varmasti huomaa kun se jackpott lävähtää. Enkä ole edes uskovainen, mutta tämäkin on yleistietoa, jolla voi pärjätä tässä tietämättömässä sokeassa ja aivopierusessa maailmassa, jossa valtakuntaa johtavat ”valehtelevat viettelijätteret”.

  • Juutalaiset eivät ole kansa. Jumala ei valinnut mitään kansaa. Raamatun Israel ei ollut valtio. Termit kuntoon.

 3. Pähkinänkuoressahan asia on juuri noin. Silti huvittaa tuon tunnustusta,isen hehkuttaminen. Jerusalem on juutalaisten perustama kaupunki, jota kohti juutalaiset ovat tunnetusti aina rukoilleet. Jerusalem on myös nykyisen Israelin pääkaupunki, jossa sijaitsevat kaikki keskeiset hallintorakennuksetkin. Se jos joku ei tunnusta tai tunnustaa Jerusalemin olevan Israelin pääkaupunki ei muuta mihinkään vallitsevaa todellisuutta. Se on joka tapauksessa Israelin pääkaupunki.

 4. Juutalaiset ovat nostaneet itse itsensä ”valituksi kansaksi”. Nykyisillä jutikoilla ei ole kuin vajaalla 10% geneettisiä yhteyksiä sen ajan juutalaisiin kun uusi satukirja on kirjoitettu.

  Tämä porukka ja sen hännystelijät ovat niin kaukana mistään Jumalallisesta kuin ylipäätään voi olla. Näiden hyvin pahojen kaksijalkaisten ainut palvonnan kohde on raha ja valta. Talmud ei juuri koraanista eroa -molemmat käskee yksiselitteisesti tappamaan valkoiset kansat.

  Juutalaisten mielistely on tie tuhoon siinä missä muslimienkin kanssa veljeily.

 5. VMP. Oikeasti. Palestiina on ollut kartoissa sata vuotta ennen israelia.
  Palestiinalaisissa on osa kristittyjä. Israelin juutalaiset on 90% kazaareja, näkeehän sen jo päälepäin. Israelin juutalaisilla ei ole mitään yhtteyttä vanhantestamentin juutalaisiin…
  Sionisti propakandaa. Pitääkö lopettaa nykysuomen lukeminen? KYLLÄ.

  • Toteamuksesi on erittäinkin todennäköisesti totta. Mitä sanoo luotettavin tieto tällä hetkellä?
   https://academic.oup.com/gbe/article/5/1/61/728117
   Eli: parhaan saatavilla olevan tiedon mukaan – totta. Khazaria-/Caucasus-hypoteesi on erittäin todennäköinen kun taas Rhineland-hypoteesi vaatii täysin YLILUONNOLLISTA ja maagismyyttistä tarinointia sen lisäksi että geenidata ei edes tue sitä kuin marginaaliselta osalta (jolloin vastaavaa löytyy muustakin populasta). Suosittelen linkin kirjanmerkitsemistä.

 6. Legendan mukaan Muhammed nousi tikapuita taivaaseen ”kaukaisimmassa [elinaikanaan tuntemassa] moskeijassa”, jonne melkoisesti hindujumalatar Kamadhenu:n näköinen ihmeratsu al-Buraq (”Salama”) hänet kuulemma mahtavilla loikillaan vei. Muslimit valtasivat Jerusalemin vasta Muhammedin kuoleman jälkeen, mistä alkaakin paljastua jo kuva heidän jatkopropagandastaan. Puhumattakaan siitä, että Muhammadin kokemus oli ilmeisesti unta.

 7. Juutalaiset ovat itse nimittäneet itsensä Jumalan omaisuuskansaksi.

  Veren ja omaisuushimossaan tappaisivat tänään samalla tavalla Jeesuksen kuin 2000 vuotta sitten. He sanovat että roomalaiset tekivät sen. Teknisesti roomalaiset tekivät sen mutta juutalaisten vaatimuksesta. Roomalaiset olisivat jättäneet Jeesuksen rauhaan elleivät juutalaiset olisi vaatineet että hänet tapetaan.

  Kristitty maailma viettää reformaation 500 vuotis juhlaa tänä vuonna.

  Olisiko paikallaan siteerata Reformaation suuren johtajan Martti Lutherin näkemystä juutalaisista?

 8. Nykysuomi, helsingin sanomat, ilta lehdet, oikeamedia, seitsemän päivää…
  Samaa sontaa eri paketissa.

 9. Kaikki uskonnot on perseestä. Tappamista ja riitelyä jo vuosituhansia. Eikä lopu koskaan tällä kaavalla, korjaus-sarjaa tarvitaan jo ensi vuonna.

 10. WW3 on ollut menossa jo vuosia. Ai, etkö muka ole huomannut? Olen pahoillani puolestasi. Me varaudumme.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.