Perustoimeentulotuen hakemusten käsittelyajat nopeutuneet huomattavasti

2

Kelaan osoitettujen perustoimeentulotukihakemusten lakisääteiset käsittelyajat ovat nopeutuneet 32,1 prosenttiyksiköllä huhtikuuhun 2017 verrattuna. Kelan käsittelyajat ylittyivät lokakuussa 2017 keskimäärin 1,1 prosentissa hakemuksista.

Lokakuussa 2017 Kelasta pyydettiin lisäselvityksiä noin 18 prosenttiin perustoimeentulotuen hakemuksista. Kelan lisäselvityspyyntöjen määrä kasvoi viidellä prosenttiyksiköllä verrattuna huhtikuuhun 2017. Myös lisäselvityspyyntöjen käsittelyajat nopeutuivat huhtikuuhun 2017 verrattuna.

Lisäselvityspyynnöistä seitsemän arkipäivää ylittäneiden prosenttiosuus oli 0,9 prosenttia lokakuussa 2017. Huhtikuussa 2017 vastaava luku oli vielä 25,4 prosenttia.

Kuva: Kelaan osoitettujen perustoimeentulotuen lakisääteisten 0–7 arkipäivässä käsiteltyjen hakemusten osuus aluehallintovirastoalueittain huhti- ja lokakuussa 2017.

Lähde: THL

2 KOMMENTIT

  1. ”Nopeutuuhan” se ”merkittävästi” kun kantasuomalaisen ollessa kyseessä lätkäistään AINA
    ”HAKEMUS HYLÄTTY” -leima. Tämä ajansäästö voidaankin näin ”kompensoida” kivasti ”uussuomalaisen tai kelvott – ei kun – laittoman (oikea suomainen nyk.käyt.muk) kohdalla siten, että heidän kuorma-autolastillisen hyväksyttyjä vain ”Eskon puumerkin” -näköisen harakanvarpaalla koristeltu perin virallinen ja hyväksyttävä asiapaperi kaikkine ihanuuksineen, sillä onhan se ollut paremman kulttuurin kädessä ja näin vitriiniin laitettava arvopaperi, jossa ei ole särön säröä eikä vian vikaa toisin kuin meissä suomalaisissa, joita on ihan liikaa n. 5 milj. tallaamassa ja alistamassa 1,8 miljardia muslimia ja muita heikkolahjaisia, jotka ovat monikulttuurisen aivopieru -hautomon mielestä meitä kehittyneempiä. Niin paljon, että meidän tulee alempina rotuina (joita ei tietenkään ole olemassa) palveltava ja kumarrettava kuin Herrakansaa, jota sitten saksalaisten vastaavan ”hullutuksen” kohdalla onkin mitä vastenmielisin rikos ihmisyyttä vastaan. Kaikki on niin suhteellista. Siis aivan kuten liukas jää.

  2. Totta kai koska maahan runsain joukoin saapuneet kunniakansalaiset eivät siedä odottelua ja haluvat nauttia heti ensimmäisestä päivästä kelan taikaseinän palveluista täys määräisesti. Myös erikoisosasto perustettu matujen palveluja silmällä pitäen. Kelan somaliosastosta on otettu mallia ja koulutusta kuinka palvella heitä ohi omien kansalaisten.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.