Stockmann poisti tiernatyttövideonsa – Ei saa myötätuntoa somessa

14

Tavaratalo Stockmann ilmoitti joulun alla some-kanavissaan poistaneensa esillä aiemmin olleen videon, jossa Stockmann Herkun henkilökunta esitti Tiernatyttöjä. Yhdellä esiintyjistä oli mustatut kasvot, mikä oli johtanut asiasta mielensä pahoittaneiden kiukkuisiin yhteydenottoihin. Niiden perusteella Stockmann päätti poistaa videon ja esittää pahoittelunsa.

Stockmannin menettelytapa ns. blackface-kohussa ei kuitenkaan saa sosiaalisessa mediassa varauksetonta hyväksyntää. Muun muassa kansanedustaja Ville Tavio (ps) kommentoi asiaa Twitterissä näin: ”Punavihreän raivon alla @StockmannFI pyytää anteeksi tiernapoikavideota sen rasistisuuden vuoksi. Miksi olette niin herkkiä?”

Asiaa kommentoidaan Twitterissä myös tällaisilla twiiteillä:

”Case, jota @StockmannFI saa hävetä. Iljettävää heittäytymistä kulttuurimarxismiin.”

#Stockmann veti pois Tiernapoikavideonsa, minä ”vedän pois” asiointini Stockmannin tavarataloissa. Muka-suvaitsevaisuuden takia äänekkäiden vähemmistöjen edessä nöyristely ja suomalaisten perinteiden halveksunta sen takia on mennyt jo liian pitkälle!”

”Kun yrittää miellyttää kaikkia, ei miellytä ketään. Tähän ansaan #Stockmann on langennut paitsi #Tiernapojat-anteeksipyynnöllään, niin myös liiketoimissaan.”

Lähteet: Twitter, Facebook

 

14 KOMMENTIT

   • Tuliko nyt ennen joulua SUOMALAISIA perinteisä joulumainoksia, ei ainuttakaan. Tilalla amerikkalais tyylistä höttöä ja jossain vaiheessa neekeri vilahtaa ruutuun aina vaikkapa valkoisen perheen jouluvalmisteluihin.
    Perintein Suomalainen joulumainos, kinkkua, kristillinen kirkko, tiernapojat mustan murjaanin kera ym.

  • Sama juttu. Joulun aikaan oli YLE:llä uutisissa juttu, jossa aiheena oli suomalaisten joulunvietto. Kas kun oli taas esimerkkisuomalaisiksi valikoitunut monirotuinen perhe. Joku toinenkin puffi pisti silmään, johon oli tuotu lisää väriä mamujen muodossa. Nämä kotimaisuudelle pyllistelijät alkavat riittämään. Kuvitteleeko Stocka, että nyt tärähtäneistö ja mamut ryntäävät pelastamaan Stocmannin konkasta? Tuskin.

  • Kannatan blackface-hahmojen soluttamisen lopettamista, jokainen blackface tietää vähemmän työpaikkoja kantasuomalaisille ja lisää mädätyspropagandaa, kulttuurituhontaa, veroja ja velkaa.
   Myös joka paikkaan tungetut blackmainokset ovat alkaneet ärsyttämään ja olenkin siirtänyt ostoksia blackvapaiden mainosten suuntaan.
   Kommentoiko Stockmann: blackface on out, whiteface on in?

 1. Stockman tekee sellaista tappiota että kipupiste-hinnoittelusta huolimatta on konkurssin partaalla. Olisi kiva ollut nähdä nuoria neitoja esiintymässä teirna-tyttöinä. Nuoret on aina kauniita. Mutta ei. Ei sitten.

  No, ehkä jatkossakaan ei ole suuremmin asia Stockmannille. Viimeksi kun kävin niin partasaippuakin oli päässyt loppumaan.

 2. Olen hämmästynyt. Mikä siinä neekerinaamassa on niin pahaa, ettei sitä saa matkia? Vai onko nyt niin, että neekeriä saa esittää vain aito neekeri, mutta kalpeanaamaa(Mannerheim) puolestaan saa esittää neekeri?

 3. Jo on tyypillistä perseilyä ja marginaaliryhmien perseen nuolentaa. Ensinnäkään nämä äänekkään ”mielensä pahoittajat ” EIVÄT tuo latiakaan rahaa ”Tukkimiehen” kassaan. Sen sijaan ”hiljainen enemmistö” on TUONUT tuohon eliitin eli ”bätre folkin” edustajat, jotka eivät tahdo seilata suomalaisten keropäiden kanssa samassa tilassa. Toki rikkaat suomenkielisetkin ovat statustaan osoittaakseen ottaneet omakseen tuo puljun, jonka kulta-ajat sellaisena kristallikeitaana kun se on lähimenneisyydessä tunnettu on ohi kuin lyhyt kylmä kesä. Stocka tekee itselleen ”finlaysonit” karkoittamalla täysijärkiset ja vielä suhteellisuudentajunsa säilyttäneet asiakkaat punaisessa Helsingissä.

 4. Jos johonkin satoja vuosia vanhaan esitykseen kuuluu negridi, miten sitä voi näytellä ilman tarvittavaa meikkausta?
  Olisi varmaan pitänyt olla aito negridi ja siitäkin olisi jonkun sortin älämölö seurannut.
  Ps. Milloinkahan kielletään ”white christmas”???

 5. Kivoja heppuja nämä Finlaysonit Stockmannit ja Fazerit ensin päästetään maahan kutsumalla ja annetaan hyvää hyvyyttämme perustaa yrityksensä monopoliasemaan.100 vuotta ja potkivat suomalaisia päähän mitenhän paljon kunnioittaa meitä muhamedlaysonit ja Ahmadmannit 100 vuoden päästä.

 6. On tietenkin selvää ettei rasismia voida hyväksyä koska kukaan ei halua kohdalleen epätasapuolista kohtelua. Mutta on vähintään kohtuullista että eri rodut esiintyvät niin mainoksissa kuin erilaisissa ohjelmissakin keskimäärin niiden oikeissa suhteissa. Se tarkoittaa esim. että joka sadas henkilö on somali, joka viideskymmenes on arabi tms. tai toisinpäin. Miksi meille syötetään tätä p…aa jatkuvasti? Pidetäänkö meitä suomalaisia oikeasti jonain vajakkeina??? Ulkomaalaiseksi itsensä mieltävä kyllä ymmärtää olevansa ulkomaalainen, ei hän loukkaannu siitä, jos on vähänkin järjissään.
  Pyydän hyvät suomalaiset päättäjät – kunnioittakaa omaa kansaanne/meidän suomalaisten kansaamme – vaikka olemmekin vähälukuisia ja niin ylikilttejä tätänykyä.

 7. Seuraava finlayson, monikulttuurista sontaa pitää tuottaa ja kannattaa vaikka laiva uppoaa.Säälikis käy työntekijöitä jotka kärsivät ammattitaidottomista toimitusjohtajista. Näitä esimerkkejä on paljon suomessa ja epäilen että osalla on rahalla ostetut valepaperit koulutuksestaan. Ei lääkärit ainuita huijareita ole.

 8. Kävikö Stocka kertomassa venäläisille mitä saa siellä esittää. On tällä firmalla maailmaa syleilevät johtajat. Viis bisneksestä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.