Aktiivimallin kumoamista vaativa kansalaisaloite keräsi 50 000 nimeä ennätysajassa

18

20.12.2017 vireille laitettu kansalaisaloite työttömiä kurittavan aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt reilussa viikossa tarvittavan 50 000 nimen määrän, joka vaaditaan aloitteen lähettämiseksi eduskunnan käsiteltäväksi.

Nimien määrä lisääntyy aloitteessa edelleen nopeaan tahtiin, ja tätä kirjoitettaessa nimiä oli jo noin 53 000 kappaletta. Vaikka kriittinen raja onkin jo ylittynyt, niin kaikkien aktiivimallin kumoamista haluavien kannattaa käydä laittamassa nimensä aloitteeseen. Mitä enemmän nimiä, sen vakuuttavampi on aloitteen sanoma päättäjille.

Aloite on nimeltään yksinkertaisesti ”Kumotaan HE 124/2017 vp”, ja sen saatetekstissä sanotaan:

”HE 124/2017 vp:n nojalla maksettavaa työttömyysturvaa leikataan aina kun työnhakijan ponnistukset oman työllisyytensä edistämiseksi eivät ole tuottaneet tuloksia.

Työnhakija ei kuitenkaan päätä rekrytointiprosessin tuloksista, vaan työnantaja niistä päättää, joten on kohtuutonta rangaista työnhakijaa siitä, että työnantajan rekrytointivalinta ei ole osunut häneen.

Työnhakija ei myöskään päätä siitä, onko omalla kotiseudullaan hänen urasuunnitelmiaan tukevia työllisyyspalveluita edes tarjolla, saatikka siitä, tuleeko hän valituksi hänen hakemiinsa palveluihin, vaan TE-toimisto päättää molemmista, joten on kohtuutonta rangaista työnhakijaa siitä, että hän ei ole saanut TE-toimistoltaan hänen tarvitsemiaan palveluita.

Samoin muissakin työllisyysasioissa; päätös tuloksista ei juurikaan ole työnhakijan käsissä.

Eduskunnan 19.12.2017 hyväksymä HE 124/2017 vp on laki joka rankaisee kansalaista asioista jotka eivät ole hänen päätettävissään. Sellainen laki on absurdia, minkä takia se ei ole täytäntöönpanokelpoinen, joten HE 124/2017 vp:n tulee kumota välittömästi.”

Voit käydä tutustumassa aloitteeseen ja allekirjoittamassa sen tästä linkistä.

Katso myös:

Näkökulma: Aktiivimalli – Kun työttömiltä viedään ihmisarvon rippeetkin

18 KOMMENTIT

  • Suora demokratia. Järjestelmä joka on täysin vapaa korruptiosta on ainut ratkaisu toimivaan yhteiskuntaan.

   • Totta, ja siihen suuntaan vievää aloitetta:

    Kansalaisaloite perustuslain muuttamiseksi siten, että Suomen kansallista suvereniteettia ratkaisevasti kaventavat kansainväliset velvoitteet on alistettava aina kansanäänestykseen
    Keräys käynnissä 16.5.2018 asti

    jota nyt kipinkapin kaikki ensin kannattamaan tuosta https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2652 .

    Nyt on jo muuten 70 838 tuo Aktiivimallin kumoamisen kannatus, 10:ssä päivässä…

  • Ehdotan että jokainen avaruudessa killuva jannu ottaa oikeudekseen tulostaa lisää rahaa jottei tarvi leikkiä tätä vitun leikkiä. Hypnoosi koulutus ja hermopisteet myös ovat suotavia. Se joka leikkii viranomaista voi tappaa ittensä tai puhkoo silmänsä niin ei tarvi silmin nähden kärsiä. Vittu täältä raha lopu ihmisen arvostus toista kohtaan loppuu. Loppuu se minultakin jos tää ääliö tunteilu rahasta lopu. Tulostetaan niin että riittää ja älkää pelätkö kaikkia ihmisiä. Syö kusee paskoo niin kuin kaikki muutkin. Killutaan avaruudessa ja rahat loppu.

 1. Ainiin. Tunteet . Oliko niitä muitakin täällä hiton synny kuole välimaastossa. Mikä vitun valta. Isot miehet leikkii elämää. Minua peloteltu koko vitun elämä ja se loppuu kun karenssi tulee. Loppuu muiltakin. Älkää nyt ainakin tappako köyhiä. Säästöjä tulee kun nitistää rikkaita. Eik je.

 2. Minullekkin sanottiin kelasta ettei maailma ole kaikille oikeuden mukainen. Ei sitte tarvi minunkaan olla. Tappaahan se jumalakin.

 3. Valtion toimesta eli armeijassakin opetettiin että ihmistä ei saa tappaa mutta vihollisen saa. Onko joku nostanu itsensä jalustalle ja leikkii täällä saatanan hiekkalaatikolla viranomaista. No minä olen sitten erinomainen. Oliko ihminen vai viranomainen. Ei jaksais tätä leikkiä. No loppuu joku päivä ja kiroon joka saatanan paskan joka vielä leikkii demokratiaa minun elämällä.

 4. Jo on kumma muutava paskiainen saa maan näin sekaisin. Mikään raha lopu vaan se saatanan ahneus. Kilpailu alkaa jos vielä tilanne huononee. Tulee lähtö myös niille jotka ei kunnioita toista. Sotatila laki eli se saatanan mielipide. Mielipide on laki. Mielipide . Nyt jokainen luomaan omat lait jos ei kiltteys ja arvostus riitä. Ja se on laki. En syntynyt tänne kuuntelemaan paskan jauhantaa vaan elämään ja auttamaan muita. Sielu se on minullakin.

 5. Hei leikitään salaista agenttia. Elämä on jännää. Kas jotain vitun hippaleikkiä. Vitun mitä aikuisia. Olen valmis lähtee. Ei ole antanu vittumaisia ihmisiä lapsellisilla aiheilla. Ainut huvi täällä tuntuu olevan kuka keksii toiselle henkisen kastroinin ja pahan olon. Käsitelkää nyt jo hyvät ihmiset päänne kuntoon. Eikun aivopesemään toisianne jotta saa arvon. Ei tullu sheikkiä eikä paskan jauhajaa. Ihan vaan tavallinen persereikä. Heikki kinnusen saarna sopii hyvin kaikkiin kipittelijöihin.

 6. Oletteko ikinä miettinä mitä suomalainen taistelija sais aikaan näillä mukamas miljardilla mitä isisksellä on. No miettikää ja näille jannuille jotka osottaa mieltänsä turhista asioista voin tulla drouneilla nukuttamaan. Hei ollaan kaikki viranomaisia niin kenenkään ei tarvi tehä oikeita töitä.kunhan riideltäis että kuka saa olla johtaja. Mitä helvettiä me tehdään täällä vitun maapallolla. Monta aistia pitää sammuttaa jotta ei tarvis kuunnella tätä paskaa. Rahat on loppu maapallolta. Kaikki on velkaa. Muumimuki maksaa 900 euroa ja idiootit luulee saaneensa aarteen. Ei jaksa. Maailman taulu töherryskin kuulemma yli sata miljoonaa. Keittää yli kohta. Järki hoi. Maailmaa rahalla rakenneta vaan käsin. Miksi synnyinkään tähän pöljölään.

 7. Nauhoittakaa kaikki ja nimet ja osoitteet niin päästään leikkimään super poliisia. Tilitiedot kanssa. Ps. Tulee metsäkäräjät jokaiselle apinalle joka luulee omistavansa toisia pelolla.

 8. Elviksen kalsarit myytiin lontoon huutokaupassa 10000 €. Kuka pesee rahaa. Taitaa olla vähennyksen tarvetta noin osapuilleen. Kysykää kaikilta paljonko sitä tarvii elääkseen. Tulostakaa omat rahat kerran se on loppu. Päästään töihin jos enää kehtaa ja viittii kun ei täällä kukaan muutenkaan enää tee mitään. Missäköhän on se valtio kun sitä ei kuriin. Menkää ja perikää. Tuomittu rikollinen tuo valtio.ei tarvi enää totella. Ei tarvi enää leikkiä.

 9. Kas kun eivät vie jo soramontun reunalle. Lienee jo harkinnassakin, kun peräti resupentti suolisto kannattaa lämpimästi ns. ”eutanasiaa”, jonka käsitenimen voikin osuvammin muokata EU-tanasiaksi.
  Jos kerran sitä rahaa (velkarahaa) löytyy mahmuteillekkin, niin kyllä sitä pitäisi riittää myös suomalaisille työttömille ja Korkeasaaren punapersepaviaaneillekin. Jos jälleen unohdetaan suomalaiset köyhät, niin nämä ”aidot” apinat unohdetaan ”kannustinloukkuun” jättämällä heidät ilman vuotuista hengitys -määrärahaa.
  Suomen nykyinen nukkehallitus ylittää nurjuudessaan jo Ruotsin vallan aikojen Kustaa Vaasan raskaan veropolitiikan, jossa esi-svenssonien käsityksen mukaan ”Itämaa” pitää sisällään eriasteisia Kroisoksia kultajyväaittoineen varallisuutensa suhteen. Sitten kun venäläiset lähtivät ryöstöretkilleen Suomeen vain siksi, että Ruotsin kuninkaiden päähän niin helposti nouseva ”keltainen neste” sai aikaan sotatilan, jossa Suomi jäi oman onnensa nojaan ruotsalaisten puuteripäiden leikkiessä keppihevosillaan ja nuuskatessa sivistyneesti Tukholmassa. Ainoa peitsi, mikä heillä oli pystyssä oli … piikatyttöjen makuukammareissa. Siellä kertyi jatkuvia voittoja ”vihollisen” ”antautuessa” ehdoitta ennen kuin ainoatakaan hyökkäyskäskyä oli ennätetty antaa.

 10. KOKOOMUS ja torkkupeitto vartiaisen sammakkonaama ovat työttömien kimpussa ja pian vaativat heille armo eutanasiaa. Giljotiinikin on ollut kokoomuksen ryhmäkokouksen puheissa yhtenä vaihtoehtona hoitaaa työttömyys ongelmaa.

 11. Ongelmaan on ratkaisu jos ongelma havaittu ja se keksitty. Mielenhallinta hajautettuna eri kohderyhmissä. Ihmisellä kun kun tuntuu olevan tarve tuntea ja päteä laumassa. Jääköön se jokaisen yksilön omaksi teoiksi miten ongelman ratkaisee. Lopetan turhan tunteilun. Ei sana olkoot mantrani jos joku kysyy mitä vaan. Pyytentöntä lahjaa ei ole. Eikä sitä anneta eikä oteta. Suggeroikaa itsenne älkää antako tunne voimaa piruille. Nauraen eteenpäin vaikka naama irvessä. Tunteeseen se maailma vetookin. Silloin kun nukkuu jos ei painajaisia nää niin pääasiallisesti helpompi hengittää. Köyhät mielet ei teiden ympäriltä lopu. Puhukaa niin että vastuu siirtyy kuulijoille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.