Syyrian Kurdit nappasivat pahamaineisen ISIS-taistelijan

2
Yksi Ranskan etsityimmistä jihadisteista, Thomas Barnouin, on jäänyt kiinni Syyriassa.

Barnouin jäi kiinni Kurdien YPG-taistelijoille Syyrian Hassakehissa kymmenen päivää sitten kahden muun Ranskan kansalaisen (Romain Garnier ja Thomas Collange) kanssa.

Barnouinin uskotaan olevan ranskalaisen jihadistisolun takana, joka murhasi seitsemän ihmistä Toulousessa vuonna 2012. Hän on pitkänlinjan Isis-veteraani, joka jäi ensi kerran kiinni jo vuonna 2006 Syyriassa ollessaan matkalla Irakiin toisen ranskalaisjihadistin Sabri Essidin kanssa.

Ranskaan luovutuksen jälkeen Barnoiuin ja Essid olivat vankilassa viisi vuotta. Vapautumisen jälkeen vuonna 2014 Barnoiuin lähti perheensä kanssa Syyriaan taistelemaan Isisin riveihin.

Aiemmin tänä vuonna Ranskan hallinto on ilmoittanut, että vuoden 2014 jälkeen 1 700 Ranskan kansalaista on liittynyt Isis-joukkoihin Irakiin tai Syyriaan. Heistä 278 on kuollut ja arviolta 302 on palannut takaisin Ranskaan.

Lähde: BBC

2 KOMMENTIT

  1. Euroopan maat vaativat inhimillistä kohtelua tälle murhaajalle. Ruotsi on valmiudessa ottamaan vastaan ja lennättämään erikoiskoneella kansankodin suojiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.